Αμερική: Αντίο American Football, καλώς ήρθες Soccer!

Έρευνα της Huffington Post αποκαλύπτει ότι οι Αμερικανοί προτιμούν πλέον να γράψουν τα παιδιά τους σε ακαδημίες ποδοσφαίρου παρά American football!

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το ποδόσφαιρο (ή soccer, όπως προτιμάτε) είναι το δημοφιλέστερο σπορ στον πλανήτη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες χρειάστηκαν αρκετά παραπάνω χρόνια από ότι στον υπόλοιπο κόσμο για να το συνειδητοποιήσουν. Πλέον όχι απλά το έχουν καταλάβει αλλά… παραγκωνίζουν το δικό τους σπορ American football για χάρη του… soccer!

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της Huffington Post, οι Αμερικανοί προτιμούν πλέον να γράψουν τα παιδιά τους σε ακαδημίες ποδοσφαίρου παρά σε ακαδημίες American football!

Τρίτο το μπάσκετ!

Συγκεκριμένα, το 24% των Αμερικανών προτιμάει το ποδόσφαιρο αντί των: American football, μπάσκετ, χόκεϊ, κάποιο άλλο άθλημα. Μόνο η επιλογή «μπέιζμπολ ή σόφτμπολ» συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό, αφού το 30% των Αμερικανών γράφει τα παιδιά του σε ακαδημίες των δυο αυτών σπορ.

Τρίτο δημοφιλέστερο σπορ είναι το μπάσκετ με 15%, τέταρτη επιλογή είναι το «κάποιο άλλο σπορ», στην πέμπτη θέση είναι το American football και τελευταίο είναι το χόκεϊ. Το 17% των Αμερικανών δεν είναι σίγουρο για το τι σπορ θέλει να δει τα παιδιά του να παίζουν.

Λάτιν… αέρας

Η έρευνα έγινε σε 1.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 760 ήταν λευκοί, οι 106 μαύροι και οι 133 Λατινοαμερικανοί. Οι τελευταίοι είχαν και το μεγαλύτερο ποσοστό στο ποδόσφαιρο με το 30% να επιλέγει ποδόσφαιρο. Η πρώτη επιλογή των μαύρων Αμερικανών είναι το μπάσκετ με 27% και δεύτερη το ποδόσφαιρο με 23%, ενώ προτεραιότητα για τους λευκούς Αμερικανούς έχει η επιλογή ανάμεσα σε μπέιζμπολ ή σόφτμπολ (30%) και δεύτερη είναι η επιλογή του ποδοσφαίρου με 24%.

ΑΘΛΗΜΑΣΥΝΟΛΟΛΕΥΚΟΙΜΑΥΡΟΙΛΑΤΙΝΟΙ
Ποδόσφαιρο24%22%23%30%
American football4%3%5%10%
Μπέιζμπολήσόφτμπολ30%33%21%24%
Μπάσκετ15%12%27%19%
Χόκεϊ1%2%1%
Άλλο σπορ9%9%8%7%
Δεν είμαι σίγουρος17%19%15%10%

onsports.gr

Σχόλια