Ξεκίνησαν με επιτυχία τα δοκιμαστικά της Χετάφε και της Ράγιο Βαγιεκάνο στην Αθήνα!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο (26/12) η 1η ημέρα των δοκιμαστικών της Χετάφε και της Ράγιο Βαγιεκάνο, που διεξάγονται στο γήπεδο Δ’ Ηλιούπολης και στα οποία αξιολογούνται νεαροί ποδοσφαιριστές ηλικίας 8-19 ετών. Τα δοκιμαστικά θα συνεχιστούν ως και την Δευτέρα (28/12).

Σε ένα υψηλού επιπέδου δοκιμαστικό, τόσο από πλευράς διοργάνωσης από την FDE, όσο και από πλευράς ταλέντου από τα συμμετέχοντα παιδιά, οι Ισπανοί προπονητές Alejandro Rodriguez της Χετάφε, Jorge Rubio της Ράγιο Βαγεκάνο και Jose Garcia Munoz,  (αναγνωρισμένος από την ισπανική ομοσπονδία γυμναστής και υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της Ισπανικής εταιρίας AFA), τέσταραν  τα συμμετέχοντα παιδιά, πάνω σε ασκήσεις που βασίζονται στο ισπανικό μοντέλο αξιολόγησης και κατέγραψαν αναλυτικά τις πρώτες τους εκτιμήσεις.

Η διαδικασία των δοκιμαστικών ξεκίνησε ανά ηλικιακό γκρουπ, από το πρωί στις 09:00 και ολοκληρώθηκε στις 07:30 το απόγευμα. Πριν τη δοκιμασία οι Ισπανοί προπονητές ανέλυαν στα αποδυτήρια το ασκησιολόγιο που θα ακολουθηθεί και κατόπιν άπαντες εισέρχονταν στο γήπεδο για την αξιολόγηση.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να εντυπωσιάσουν τους ισπανούς προπονητές και να διεκδικήσουν μια θέση στο όνειρο και υπήρχαν αρκετά απ’ αυτά που έδειξαν να τα καταφέρνουν.

Η πρώτη ημέρα στην όλη διοργάνωση ήταν πολύ επιτυχημένη, παιδιά και γονείς έμειναν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα ενημερωθούν μετά το τέλος των δοκιμαστικών από την FDE, για το ποιοί έχουν επιλεγεί από τους Ισπανούς και σε όλους θα αποσταλεί η αξιολόγηση των Ισπανών προπονητών από την εταιρία FDE.

Γιάννης Βαλμάς, για το Football-Academies.gr

Σχόλια