Επιτυχημένο το διήμερο δοκιμών του ΠΑΟΚ, στο COSMOS CLUB στην Αθήνα! [PHOTOS]

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, το «3o training camp PAOK in Athens». Το διήμερο δοκιμών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της συνεργαζόμενης Ακαδημίας COSMOS CLUB, του Δικέφαλου στην Αθήνα, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Πάνω από 200 νεαροί ποδοσφαιριστές γεννημένοι τα έτη από 2001 έως 2010, έλαβαν μέρος στο διήμερο camp επιλογών του ΠΑΟΚ. Οι λιλιπούτοιοι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επίσημης Ακαδημίας των Θεσσαλονικιών στην Αθήνα, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του COSMOS CLUB στον Κολωνό, και είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν, να μυηθούν στη φιλοσοφία των υποδομών του ΠΑΟΚ και να αξιολογηθούν.

Τα παιδιά αξιολόγησαν, ο σκάουτερ των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ Κώστας Μαλιούφας και οι προπονητές της Ακαδημίας της ΠΑΕ, Αντώνης Κρινίτσας και Νίκος Νικολαϊδης. Φυσικά το παρόν στις προπονήσεις έδωσε και όλο το τεχνικό team του COSMOS CLUB. Την επίβλεψη και οργάνωση του «3oυ training camp PAOK in Athens» είχε ο υπεύθυνος της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ στην Αθήνα Cosmos Club, Παναγιώτης Παπαχρηστόπουλος.

Στόχος

Στόχος του camp είναι να επιλεγούν τα ταλαντούχα παιδιά της Αθήνας και να προπονούνται ΔΩΡΕΑΝ μια φορά την εβδομάδα στο Cosmos Club, από προπονητή της συνεργαζόμενης Ακαδημίας του ΠΑΟΚ και υπό την καθοδήγηση των προπονητών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην αντίστοιχη ηλικία, παραμένοντας ταυτόχρονα και στις ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν τουλάχιστον επτά με οκτώ χρόνια σωστής ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης και να εντρυφήσουν στη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ. Το τμήμα scouting των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ, επιβλέπει κάθε μήνα την εξέλιξη των παιδιών σε συνθήκες προπόνησης, αντίστοιχες μ’ αυτές που διεξάγονται στην Ακαδημία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Απώτερος στόχος του προγράμματος, είναι μέσα από μια ενδελεχή αξιολόγηση, οι καλύτεροι να εντάσσονται στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Τα οφέλη των νεαρών ποδοσφαιριστών

Τα οφέλη που προκύπτουν για τους φερέλπιδες ποδοσφαιριστές είναι πολλαπλά:

Τα επιλεγμένα παιδιά προπονούνται με παιδιά ίσης δυναμικότητας αυξάνοντας την ποιότητα της προπόνησης.

Τα παιδιά έχουν ευκολότερη προσαρμογή στα τμήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εφόσον επιλεγούν, καθώς θα προπονούνται σε πραγματικές συνθήκες αντίστοιχες των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ.

Τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη εξοικείωση με την ταυτότητα και την λειτουργία του ΠΑΟΚ.

Τα παιδιά ζουν το όνειρο τους κάτι το οποίο βελτιώνει την αυτοπεποίθηση τους και ενισχύει το εγώ τους, γεγονός που επιφέρει άμεσο αποτέλεσμα στην αγωνιστική τους απόδοση.

Φωτορεπορτάζ

Δείτε φωτογραφίες από το «3o training camp PAOK in Athens» κάνοντας κλικ εδώ

Γιάννης Βαλμάς, για το Football-Academies.gr


Σχόλια