ΧΑΘΗΚΕ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ “ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ” ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

του Τάκη Κεφάλα

Όλη η υφήλιος μπροστά στους δέκτες της είναι έτοιμη να παρακολουθήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τον τελικό του Champions League. Nα δει δηλαδή τι; Την Μπαρτσελόνα να κερδίζει το κύπελλο. Γιατί πλέον το να παρακολουθείς παιγνίδια της εν λόγω ομάδας δεν σου δημιουργεί την προσμονή του τι θα γίνει τώρα, εκτός αν σε κάποια γωνία παραμονεύει ο μεγάλος Ζοζέ Μουρίνιο!!!

Ξεκινάει το παιγνίδι και προκειμένου να χάσουμε τη μπάλα, τη γυρνάμε στον τερματοφύλακα, στα στόπερ, στους δεσπόζοντες στον χώρο του κέντρου, διαστημικούς, τεχνίτες, απροσπέλαστους, πνευμονάτους, πανέξυπνους, απίστευτους, τεράστιους, ποδοσφαιρικές ιδιοφυίες χαφ και άντε πάλι από την αρχή, μέσα στην ίδια και την ίδια διαδικασία, με κατοχή και κατοχή, και κατοχή!!!!

Μέχρι λοιπόν να πάρει την μπάλα ο μοναδικός, ο παικταράς, ο ντριπλέρ, ο ταχύτατος, ο ”εξωγήινος”, ο ένας νοτιοαμερικάνος και να μπει με αυτήν στα αντίπαλα δίχτυα και να πανηγυρίσουν όλες οι όψιμες μπαλλαδόφατσες, μέχρι 24 ετών, το απίστευτο ΓΚΟΟΟΟΟΛ.

Αν βρεθεί κάποιος να αντιπαρατεθεί με αυτή την μαγεία του ποδοσφαίρου, αρχίζουν οι κριτικές του τύπου, παίζει σκληρά, είναι άσχετος, έβαλε το πούλμαν στο τέρμα, δεν κατέβηκε τη σέντρα και περίμενε, ήταν τυχερός, του έκατσε η μπάλα και άλλα πολλά. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, να έχουμε αντιπαράθεση και αμφιβολία για το τι θα συμβεί, όταν φυσικά μιλάμε για το κορυφαίο επίπεδο, στο οποίο υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των ομάδων.

Το ποδόσφαιρο σαν θέαμα είναι θελκτικό, όταν η μπάλα πηγαίνει πάνω κάτω, όταν οι ευκαιρίες διαδέχονται η μια την άλλη, όταν υπάρχουν αποκρούσεις και από τους δυο τερματοφύλακες, τι έπιασε ο άνθρωπος ή τι έχασε ο άνθρωπος, τι σουτ έκανε, αλλά όλα αυτά όχι μονόπατα.

Αλλιώς, κατά την άποψη μου, παρακολουθείς ποδόσφαιρο σκοπιμότητας και στην συγκεκριμένη περίπτωση σκοπιμότητας κατοχής.

Κάποτε το “τσούκου – τσούκου ball” του Παναθηναϊκού είχε κατακριθεί από το σύνολο των ασχολούμενων με το ποδόσφαιρο, ίσως γιατί δεν είχε την απαραίτητη λάμψη για να αναδειχθεί στο χώρο, τώρα όμως η κατοχή της μπάλας, παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί……

Φυσικά γύρω από το σύστημα, έχει στηθεί ένα παγκόσμιο πανηγύρι που πουλάει γενικώς. Στο όλο πανηγύρι πρωτοστατεί φυσικά η ΟΥΕΦΑ και οι συν αυτή εταιρείες για να πουλήσουν και  να καθηλώσουν τον κόσμο. Είναι άσχημο να δημιουργούνται μύθοι και να έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το ποδόσφαιρο είναι ο μοναδικός μύθος και κανείς δεν δικαιούται να του αφαιρεί τη χρυσόσκονή του.

Πρέπει να το παρακολουθείς έχοντας την προσμονή, για το τι θα γίνει τώρα και να μην απαξιώνεις την εξέλιξή του σε κάθε αγώνα.

Αυτός είναι ο βασιλιάς των Σπορ.

Οι απόψεις που εκφράζονται από κάθε συνεργάτη ή αρθρογράφο είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο όσους τις διατυπώνουν. Αυτές οι απόψεις, δεν σημαίνει ότι απαραίτηταβρίσκουν σύμφωνο το footballacademies.gr

Σχόλια