Best Sellers η δίτομη έκδοση του Θεόδωρου Ελευθεριάδη, για την προπόνηση των Τμημάτων Υποδομής

1V1 ΩΣ 5V5 – ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η δίτομη εκδοτική προσπάθεια του Θεόδωρου Ελευθεριάδη και του Ηλία Τσιπτσέ για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που αφορά την προπόνηση Τμημάτων Υποδομής, τη χρονιά που μας πέρασε, έγινε Best Seller.

Περίληψη

Σίγουρα το ποδόσφαιρο πάντα θα πρεσβεύει κάτι αγνό, κοινωνικό και αυθόρμητο. Επιζητώντας από τους ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι φαντασία και δημιουργικότητα, προτείνουμε με συγκεκριμένο και ρεαλιστικό τρόπο την απαραίτητη (αλλά πολυδιαφημισμένη και ανεδαφική πολλές φορές) επιστροφή στην αλάνα.

Από την απέναντι μεριά και καθώς η τεχνολογική πρόοδος μας ξεπερνάει, θεωρούμε σημαντικό μέσα από το βιβλίο να θέσουμε όρους και όρια που θα εξασφαλίζουν την παρουσία της στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Βασικά σημεία – κλειδιά στην ανάγνωση των βιβλίων:

  • Να παραμένει το ποδόσφαιρο στο επίκεντρο όσο προχωράμε αναλυτικά στην τεχνική και τακτική θέσεων. Συνδυασμός δηλαδή αναλυτικής εκπαίδευσης από τη μία και ελευθερίας έκφρασης από την άλλη μέσα από τη θεωρία και το προτεινόμενο ασκησιολόγιο.
  • Ο ρόλος του προπονητή είναι κομβικός και θα επιλέγαμε ως κεντρικό σχήμα λόγου σήμερα πλέον το 3d-προπονητής 3 διαστάσεων. Daily, details, deeply. Με έμφαση στην καθημερινότητα, στη λεπτομέρεια, στην εμβάθυνση.
  • Το βιβλίο αναφέρεται στο μακροχρόνιο σχεδιασμό προπόνησης ενός θεμελιώδους ζητήματος για το άθλημα: των μικρών αγωνιστικών σχέσεων και παιχνιδιών. Ζήτημα (τα μικρά αγωνιστικά παιχνίδια – σχέσεις) που αποτελεί διαχρονικά τη βάση για τη σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες και το πέρασμα με τη μορφή κομματιών ενός puzzle στο ποδόσφαιρο 11×11.

Σε κάθε περίπτωση η μεθοδολογία έχει νόημα και αποτέλεσμα όταν υπάρχει μεταξύ των μελών ενός συνόλου κοινός τ- ρ -όπος θέασης και εξαγωγής συμπερασμάτων. Δηλαδή κοινό εννοιολογικό τόπο όπου κινούνται & προετοιμάζονται γνωστικά και κοινό τρόπο που μεταφέρουν τη γνώση αυτή.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2021
Σελίδες 438+318
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 22 × 22 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου κάνοντας κλικ εδώ

Δείγμα βιβλίου

Δείτε δείγμα των βιβλίων κάνοντας κλικ εδώ και εδώ

Αγορά 

Αποκτήστε και τους 2 τόμους με δωρεάν μεταφορικά κάνοντας κλικ εδώ

Αποκτήστε τον Α’ τόμο κάνοντας κλικ εδώ

Αποκτήστε το Β’ τόμο κάνοντας κλικ εδώ

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1969 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος UEFA Pro της ΕΠΟ και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με τα τμήματα υποδομών. Κατέγραψε συνολικά 150 συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής ομάδων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Αστέρας Αμπελοκήπων, Καλαμάτα, Εράνη Φιλιατρών, Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας, ΑΕ Αμπελοκήπων) από το 1989 έως το 1996. Διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικών Λειτουργιών ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη στον Οργανισμό «ΑΘΗΝΑ 2004». Εργάστηκε σε αθλητικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης ως καθηγητής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και ήταν υπεύθυνος σε μια σειρά ειδικών εκδόσεων (έντυπων και οπτικοακουστικών) για θέματα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ακαδημίες Δήμων και ερασιτεχνικούς συλλόγους ποδοσφαίρου (1994-2000). Εργάστηκε στην ΠΑΕ Ηρακλής στις ακαδημίες (2000-2005) και στην επαγγελματική ομάδα ως γυμναστής (2005-2007). Την περίοδο 2007-2010 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Ακαδημιών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προπονώντας και την Κ-20 για δύο χρόνια. Στις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου εργάστηκε ως συνεργάτης του κ. Γ. Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων από το Νοέμβριο του 2011 και συνέχισε ως συνεργάτης του κ. Κ. Τσάνα στην ίδια ομάδα. Ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 2η θέση. Παράλληλα, υπήρξε για 2 χρονιές (2012-2014) προπονητής της νεοσύστατης Κ-15. Την περίοδο 2014-2017 ο Θοδωρής Ελευθεριάδης έχει αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των τμημάτων υποδομής της ομάδας του Πειραιά και στην προώθηση τα τελευταία χρόνια παικτών όπως οι Ρέτσος, Νικολάου, Μανθάτης και Ανδρούτσος στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Κατόπιν ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2017 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017. Από τον Δεκέμβριο του 2017 έως το 2019 ήταν ο υπεύθυνος της νέας εθνικής ομάδας U15 και συντονιστής στην ανάπτυξη όλων των “μικρών” εθνικών ομάδων. Από τον Οκτώβριο του 2019 ως σήμερα κατέχει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στην Ακαδημία της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Άλλα έργα του συγγραφέα:

Το ποδόσφαιρο τις αναπτυξιακές ηλικίες

1V1 ΩΣ 5V5 – ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ – 2 ΒΙΒΛΙΑ ΣΕΤ

Σχόλια