Αυτή θα ήταν η βαθμολογία της Super League, αν το πρωτάθλημα ‘έτρεχε’ 30 χρόνια

Σύνολο αγώνων, νίκες, ισοπαλίες, ήττες, διαφορά τερμάτων, κατάταξη. Αυτή θα ήταν η σημερινή βαθμολογία της Super League σε βάθος 30 ετών.

Τι θα γινόταν αν μιλούσαμε για ένα πρωτάθλημα που θα είχε ξεκινήσει πριν από 30 χρόνια και θα ‘έτρεχε’ μέχρι σήμερα; Πόσες ομάδες θα είχαν λάβει μέρος σε αυτό; Και ποια θα ήταν τα νούμερα που θα είχαν καταγραφεί σε σύνολο αγώνων, νίκες, ισοπαλίες, ήττες, διαφορά τερμάτων, κατάταξη;

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ήταν οι τρεις ομάδες σε αυτό το σενάριο που θα είχαν αγωνιστεί και στα 978 παιχνίδια της κατηγορίας, με την ΑΕΚ να χάνει δύο σεζόν ‘περιπέτειας’ σε τρίτη και δεύτερη εθνική κατηγορία. Έκπληξη αποτελούν οι επιδόσεις της Ξάνθης, που την συναντάμε στην 5η θέση της ειδικής κατάταξης.

Κάποιες από τις 50 ομάδες αυτής της βαθμολογίας δεν υπάρχουν πια, άλλες αγωνίζονται εδώ και χρόνια στις χαμηλές κατηγορίες και κάποιες έχουν αλλάξει ονομασία (π.χ. Καλαμαριά – Απόλλων Πόντου). Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός πως από την σεζόν 1992-1993, άλλαξε το σύστημα της βαθμολογίας από 2-1-0 σε 3-1-0 και κατά κάποιο τρόπο υπάρχει μια σχετική ‘αλλοίωση’ στα νούμερα που βλέπουμε.

Στο διάστημα αυτό των 30 ετών, ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους βαθμούς και την καλύτερη διαφορά τερμάτων, η Ξάνθη παρουσιάζει τον υψηλότερο αριθμό σε ισοπαλίες και ο Πανιώνιος είναι η ομάδα με τις περισσότερες ήττες, ενώ ο Λεβαδειακός έχει την χειρότερη διαφορά τερμάτων και η Νίκη Βόλου είναι η μοναδική ομάδα που έχει αρνητικό πρόσημο στο σύνολο των βαθμών – όλα αυτά σε απόλυτους αριθμούς και όχι αναλογικά με τα παιχνίδια που έχει δώσει κάθε μια από τις 50 ομάδες του πίνακα.

Αυτή λοιπόν θα ήταν η βαθμολογία της Super League, αν ήταν ένα πρωτάθλημα που θα βρισκόταν σε εξέλιξη τα τελευταία 30 χρόνια (Η βαθμολογία είναι πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021):

Πηγή contra.gr-Γιώργος Περπερίδης

Σχόλια