Αυγενάκης για λοιμωξιολόγους: «Νόμιζαν ότι η Γ’ Εθνική είναι γειτονιές»

Λίγο παραπάνω από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση των εκπροσώπων του ερασιτεχνικού αθλητισμού (Γ’ εθνική) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Αυγενάκης δέχθηκε να μιλήσει με τους αθλητές για το γεγονός πώς δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα της Football League και της Γ’ Εθνικής, μια ημέρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζουν την Παρασκευή 5/2, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Χαρακτηριστικά όσα αναφέρει το ilia.news:

«Σε θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται  το σίριαλ της επανόδου στις προπονήσεις της Football League και της Γ΄ Εθνικής, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να εμφανίζεται θορυβημένος με το αυριανό συλλαλητήριο των αθλητών στο Σύνταγμα και να παραδέχεται ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν την εντύπωση ότι οι προπονήσεις στη Football League και τη Γ΄ Εθνική, είναι προπονήσεις γειτονιών ή συνοικιών.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, είχε διάρκεια δυο ωρών και σαράντα πέντε λεπτών. Σχεδόν τρεις ώρες, ο Αυγενάκης και οι εκπρόσωποι των αθλητών, προεξεχόντων του Σωτήρη Τσάτσου από το ποδόσφαιρο και του Βασίλη Γκαγκαλούδη από το μπάσκετ, συζήτησαν σε βάθος το θέμα.

Αυγενάκης: «Είμαι μαζί σας…»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε σε όλους τους τόνους και επανειλημμένα, ότι είναι στο πλευρό των αθλητών. «Είμαι μαζί σας», τους είπε και τους επέδειξε έγγραφο, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην επιτροπή λοιμοξιολόγων, έχοντας την επισήμανση SOS στο θέμα του αθλητισμού, της Football League και της Γ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο, της Α2 στο μπάσκετ και της Α΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Κάπου εκεί, ο Σωτήρης Τσάτσος ο οποίος εκπροσώπησε την ποδοσφαιρική Γ’ Εθνική, τον ρώτησε «αν αργήσει ακόμα μια βδομάδα η Γ’ Εθνική και αν συνεχιστεί αυτό, πώς θα μπορέσει να ολοκληρωθεί;»

Η απάντηση ήταν πώς υπάρχει νόμος για τον οποίο είναι ενήμερη και η ΕΠΟ, πώς μπορεί να αλλαχτεί η προκήρυξη. Παράλληλα ο Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε στους αθλητές να καταλάβουν πώς είναι μαζί τους και ξεκαθάρισε πώς η δήλωση του Χαρδαλιά για τον αθλητισμό, παρερμηνεύτηκε και πώς εννοούσε άλλο πράγμα.

Και συνέχισε λέγοντας πώς οι λοιμωξιολόγοι δεν γνώριζαν πώς επρόκειτο για οργανωμένες προπονήσεις καθώς είχαν στο μυαλό τους κάτι πιο… γειτονίστικο! Γι’ αυτό το λόγο θα σταλεί και χαρτί που θα κάνει λόγο για καθαρά οργανωμένες προπονήσεις που θα τηρούνται κατά γράμμα όλα τα μέτρα.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά και η διάσταση του θέματος

Μάλιστα το όλο θέμα, αρχίζει να παίρνει και πολιτική διάσταση, με τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά να προβαίνει σε ανακοίνωση, μέσα από την οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, έσπευσαν να διαψεύσουν τον Νίκο Χαρδαλιά, θορυβημένοι από την εκδήλωση διαμαρτυρίας που συγκάλεσαν για αύριο Παρασκευή (5/2) οι αθλητές και οι προπονητές όλων των αθλημάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είχε υποστηρίξει το αντίθετο: Ότι δηλαδή “ο αθλητισμός επιτείνει τη διασπορά του κορονοιού».

Για να χρειαστεί ο Λευτέρης Αυγενάκης να παρέμβει και να σημειώσει ότι οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά παρερμηνεύτηκαν, καθώς δεν μιλούσε για τον οργανωμένο αθλητισμό, αλλά για μια πιο μαζική του μορφή, σε γειτονίστικο περιβάλλον.

Οι εισηγήσεις

Οι εισηγήσεις που κάθε εβδομάδα, κατατίθενται, εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα, στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με αιτήματα επανέναρξης αγωνιστικών δραστηριοτήτων, όπως:

-Άνοιγμα των κολυμβητηρίων, με αυστηρούς περιορισμούς στα άτομα που θα βρίσκονται μέσα στις πισίνες. Αφορά και στους υποψηφίους της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν αγωνίσματα για ΣΕΦΑΑ και Σώματα Ασφαλείας

-Να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και άλλοι αγώνες (π.χ. Πάλη) εν όψει Προολυμπιακής πρόκρισης

Να ξεκινήσουν Ποδοσφαιρικές προπονήσεις με εβδομαδιαία τεστ σε:
*Football League,
*Γ’ Εθνική,
*Α’ Εθνική Γυναικών,
*Ποδόσφαιρο Σάλας,
*πρωταθλήματα υποδομών ΠΑΕ
-Να ξεκινήσουν Προπονήσεις στην Α2 μπάσκετ Ανδρών
-Να ξεκινήσουν Προπονήσεις οι αθλητές χιονοδρομιών
-Να επιτραπούν Αγώνες για τις πρώτες κατηγορίες πρωταθλημάτων σε εκείνα που ήδη επιτράπηκαν από 1/1/2021 οι προπονήσεις. Δηλαδή σε:
*χάντμπολ ανδρών και γυναικών
*μπάσκετ γυναικών,
*πόλο ανδρών και γυναικών

Υπήρξε, επιπλέον, απόλυτη συμφωνία ότι για οποιαδήποτε επανεκκίνηση, όποτε κι αν δίδεται «πράσινο φως», πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα με τεστ, που διασφαλίζουν στον οργανωμένο αθλητισμό χαμηλούς δείκτες θετικότητας, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του τελευταίου 3μήνου:
(αριθμός τεστ, κρούσματα, δείκτης θετικότητας):
SL1 (από 05/11/2020) 12.541 94 0,75%
SL2 (από 14/12/2020) 2.303 02 0,09%
EΣΑΚΕ 3.845 38 0,99%
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ 5.567 13 0,23%
(βόλεϊ Α-Γ, μπάσκετ Γ, πόλο Α-Γ, χάντμπολ Α-Γ)
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 3.310 04 0,12%
ΣΥΝΟΛΟ 27.566 151 0,55%

Νωρίτερα, οι κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς είχαν συνάντηση και με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, Ανδρέα Γλυνιαδάκη, τους αντιπροέδρους Λίνο Χρυσικόπουλο και Βαγγέλη Μάντζαρη, καθώς και τον ταμία Φώτη Βασιλόπουλο.

Βάσει της απόφασης αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών μπάσκετ, για καταβολή 20.000€ προς κάλυψη των δαπανών για εβδομαδιαία τεστ στην Α2 κατηγορία των ανδρών, υπήρξε αναφορά προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για άδεια έναρξης προπονήσεων, παρότι σχετικό αίτημα δεν έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ από την ΕΟΚ.

Εφόσον δοθεί η άδεια, θα απομένει –για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις- η απαραίτητη δέσμευση της Ομοσπονδίας Μπάσκετ ότι θα εφαρμόσει πιστά όσα τα πρωτόκολλα ορίζουν.

Σχόλια