Παιδιά Ακαδημιών: Μου λείπει το ποδόσφαιρο – Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας!!! [VIDEO]

Ενα όμορφο βίντεο της Ακαδημίας του ΑΣ Διγενής Κοσκίνου Ρόδου, ενώνει παντού τη φωνή των παιδιών του ποδοσφαίρου, που ζητούν άμεσα την επιστροφή τους στις προπονήσεις.

Ο Διγενής Κοσκινού αναφέρεται επίσης στις επιπτώσεις που θα έχει στον αθλητισμό και στα παιδιά, το λουκέτο λόγω κορωνοϊού.

”Το ποδόσφαιρο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα… εδώ και σχεδόν ένα χρόνο όπως και άλλοι τομείς της ζωής μας και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να σηκωθεί ακόμη πιο δυνατό. Ειδικότερα το πλήγμα είναι μεγαλύτερο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν χάσει έναν πολύτιμο χρόνο εκγύμνασης και άθλησης που σαφέστατα και θα αποτελέσει τροχοπέδη για να μπορέσουν άπαντες να φτάσουν στην πρότερη κατάσταση.

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στον αθλητισμό είναι πολλές, ειδικά στην ψυχολογία των μικρών παιδιών.  Τώρα όμως  με το άνοιγμα των σχολείων και από τη στιγμή που γίνονται μαθήματα με 25 παιδιά στην αίθουσα, υπάρχει αναμφισβήτητα  ένα σημαντικό επιχείρημα για να πειστούν οι  επιστήμονες, να ανοίξουν οι προπονήσεις τουλάχιστον για τις ακαδημίες, σε αντιστοιχία με κάθε ηλικιακό επίπεδο για το οποίο ανοίγουν και τα σχολεία σε κάθε περιοχή. Προπόνηση με διαβαθμίσεις, δηλαδή με προπονητή σε ανοικτό χώρο, με λιγότερα παιδιά.

Το σχολείο έχει άμεση σχέση με τις ακαδημίες γιατί είναι τα ίδια παιδιά. Υπήρχαν μηδενικά κρούσματα όσο λειτουργούσαν οι σύλλογοι, ακριβώς όπως και στα σχολεία. Με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, η λειτουργία ήταν άψογη. Την εκπαίδευση των παιδιών δεν μπορεί και δεν πρέπει να την σταματήσει καμία πανδημία, διότι παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη τους, τον ίδιο σημαντικό ρόλο παίζει και ο αθλητισμός στην ανάπτυξη ενός νέου ανθρώπου. Ας μαζέψουμε λοιπόν τα παιδιά μας από τα πάρκα και τις πλατείες και να ξεκινήσουν πάλι να αθλούνται σε οργανωμένο και ελεγχόμενο πλαίσιο. Δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή.

ΟΧΙ στον καθιστικό τρόπο ζωής,  ΝΑΙ στην άθληση στον φυσικό χώρο του κάθε αθλήματος
ΝΑΙ στην καλλιέργεια της συνεργασίας, της πειθαρχίας, της αυτοπεποίθησης και της θετικής συμπεριφοράς.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο facebook.com/digeniskoskinou

Σχόλια