Ανεπανάληπτη εξέλιξη στο βελγικό ποδόσφαιρο – Κορυφαία εργαλεία ανάλυσης και ανταλλαγής υλικού [VIDEO]

Το Βέλγιο βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης ομοσπονδιών της FIFA και έχει τον τρόπο για να μείνει εκεί. Εξάλλου, σημασία δεν έχει να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να διατηρηθείς.

Η Ομοσπονδία του Βελγίου και η λίγκα της πρώτης κατηγορίας σύναψαν μια σπουδαία συνεργασία με την εταιρία software Hudl.

Με τη συμφωνία αυτή, που αποτελεί ιστορική πρώτη, το βελγικό ποδόσφαιρο αποκτά τα κορυφαία εργαλεία ανάλυσης και μια πλατφόρμα διαμοιρασμού του υλικού καταγραφής αγώνων και προπονήσεων μεταξύ επαγγελματικών, ερασιτεχνικών και γυναικείων πρωταθλημάτων, αλλά και για παιχνίδια επιπέδου Ακαδημίας!

Από τη Γκενκ μέχρι τη μικρούλα Έουπεν, από το γυναικείο ποδόσφαιρο ως τις αναπτυξιακές ηλικίες, τα εργαλεία ανάλυσης της Hudl για live, pregame και postgame ανάλυση, το software κωδικοποίησης στατιστικών, αλλά και μια πλατφόρμα συγκέντρωσης και διαμοιρασμού όλων των καταγεγραμμένων αρχείων, ώστε η δύναμη να μοιράζεται στα χέρια του καθενός, όλα θα βρεθούν στη διάθεση των αναλυτών, των προπονητών, των τεχνικών διευθυντών και των ποδοσφαιριστών που συνθέτουν το παζλ του βελγικού ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, σε όλα τα γήπεδα των δύο πρώτων κατηγοριών του ανδρικού ποδοσφαίρου, θα τοποθετηθούν κάμερες, τόσο στο κέντρο με ευρεία λήψη, όσο και πίσω από τις εστίες (tactical view), προκειμένου να γίνεται καταγραφή όλων των αγώνων και το υλικό να «ανεβαίνει» απευθείας στην κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης.

Από τον προπονητή και τεχνικό διευθυντή της Εθνικής ομάδας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ως τον Επικεφαλής του τμήματος Performance Analysis της Βελγικής Ομοσπονδίας, Λουκ Μπένστεντ, όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι υπερβολικά – και γιατί όχι – αισιόδοξοι ότι η συμφωνία αυτή θα φέρει στο βελγικό ποδόσφαιρο τα εχέγγυα για ανεπανάληπτη εξέλιξη, ακόμη σπουδαιότερη από αυτήν που έφερε την ομοσπονδία στην πρώτη θέση της κατάταξης της FIFA.

Δείτε το σχετικό video, όπου περιγράφεται η συμφωνία και οι ειδικοί τοποθετούνται:

Σχόλια