Αυτό είναι το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ!

Ένα επιτελείο έξι ατόμων αποτελεί το βασικό τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ. Διαβάστε ποιοι είναι εκείνοι που έχουν αναλάβει την αποκλειστική ενημέρωση του Φρανκ Άρνεσεν αναφορικά με το τι κινείται στην μεταγραφική αγορά…

Μπορεί ο Δικέφαλος να διατηρεί “μάτια” παντού, ωστόσο, υπάρχουν συνεργάτες που αποτελούν την σταθερά του ΠΑΟΚ στο τμήμα του σκάουτινγκ. 

Ο Γιώργος Κωστίκος και ο Μάκης Κοσμίδης αποτελούν ένα δίδυμο που… κρατάει από παλιά. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κωστίκος ανέλαβε χρέη σκάουτερ του ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2012 με την “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ να ανακοινώνει -τότε- επίσημα την επιστροφή του στην οικογένεια του Δικεφάλου σε ένα νέο ρόλο.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Κοσμίδης -με εμπειρίες και παραστάσεις από το coaching στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ-βοηθάει στη μεταγραφική αναζήτηση και εντόπιση ποδοσφαιριστών που μπορεί να απασχολήσουν τους “ασπρόμαυρους”

Στο συγκεκριμένο τιμ έχουν προστεθεί δύο ακόμη Έλληνες, ο Χρήστος Ακκάς και ο Γιάννης Θωμαϊδης. Ο τελευταίος έχει υπηρετήσει σε αρκετές ομάδες ως ποδοσφαιριστής καθώς έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Δόξα Δράμας, ΟΦΗ, Απόλλωνα Αθηνών, Βέροια, Εθνικό Αστέρα, Πανηλειακό, Αναγέννηση Άρτας, Καστοριά, ΠΑΟΝΕ, Μακεδονικό Νεαπόλεως και Αετό Σκύδρας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης και κάτοχος διπλώματος UEFA PRO. Έχει περάσει από τις ακαδημίες του Μακεδονικού και του Ηρακλή ενώ υπήρξε και βοηθός του Γιάννη Χριστόπουλου στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε ρόλο σκάουτερ από το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και ο Άλβες Λίνο, με επίκεντρο κυρίως την Λατινική Αμερική. Η έδρα του 38χρονου είναι στη Βραζιλία, αλλά πλέον ανά τακτά διαστήματα βρίσκεται και στη Θεσσαλονίκη με πληροφορίες για διάφορους παίκτες, κάτι που έγινε και πρόσφατα με την παρουσία του στην Τούμπα. Το τμήμα σκάουτινγκ κλείνει με την παρουσία ενός Σέρβου, ο οποίος έχει επωμιστεί την αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι… ανάγκες του ΠΑΟΚ δεν σταματούν ποτέ, κάτι που γνωρίζουν απόλυτα και οι “ασπρόμαυροι” και γι’ αυτό έχουν αναπτύξει κι άλλες συνεργασίες με διάφορους ανθρώπους – γνώστες του αντικειμένου που δεν ανήκουν όμως στο βασικό τιμ αλλά βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Φρανκ Άρνεσεν που αποτελεί τον βασικό αποδέκτη δεκάδων πληροφοριών.

 

Πηγή:paok24.com

Σχόλια