Στη Φωκίδα τουρνουά ποδοσφαίρου της Άρσεναλ για ταλαντούχους ποδοσφαιριστές (5-8 Ιαν 2012)

Το μεγάλο σκαλοπάτι πριν τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα, αποτελεί για κάθε νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή το “Advanced Development Program”, το οποίο διεξάγεται από τις Arsenal Soccer Schools στην Ελλάδα.

Το εν λόγω πρωτοποριακό πρόγραμμα που συνιστά μεταίχμιο στην εξέλιξη των παικτών των σχολών της Arsenal στη χώρα μας με σκοπό να δοκιμαστούν από ομάδες του εξωτερικού.

Η αρχή του προγράμματος για τη φετινή αγωνιστική χρονιά έγινε τον περασμένο Οκτώβριο με τη συμμετοχή 120 παιδιών από όλες τις σχολές της Arsenal στην Ελλάδα.Το επόμενο βήμα θα φιλοξενηθεί στη Φωκίδα από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου.

Σε αυτό το διάστημα οι νεαροί που επιλέγηκαν για την επόμενη φάση του προγράμματος θα κάνουν τα επόμενα βήματα τους στην ποδοσφαιρική τους εκπαίδευση. Η Φωκίδα έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα των Arsenal Soccer Schools τα τελευταία 4 χρόνια.

Έτσι με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών και του Α.Σ Αμφισσαικου 2006 ο οποίος και αποτελεί πρότυπο μέλος του δικτύου των σχολών της Arsenal στην Ελλάδα προκρίθηκε η περιοχή ως μέρος του προγράμματος ανάδειξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, αφού συνδυάζει τόσο την εμπειρία στην διοργάνωση κορυφαίας ποιότητας αθλητικών εκδηλώσεων όσο και την φιλοξενία που πάντοτε επιδεικνύει αλλά και την αγάπη της για το ποδόσφαιρο και τα παιδιά.

Υπό την αιγίδα των πιο έμπειρων

Οι Arsenal Soccer Schools και το προπονητικό τιμ κάνουν μεγάλα άλματα στον τομέα της ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών του αύριο, στα πρότυπα που υπαγορεύει το πρόγραμμα της «μητροπολιτικής» ακαδημίας της Arsenal στο Λονδίνο και ένα από τα σχέδια προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το Advanced Development Program. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ώστε να παρέχει συμπληρωματική προπόνηση και αξιολόγηση με επαγγελματικές οδηγίες καταξιωμένων τεχνικών.

Την επιμέλεια του έχουν ο κ. Λάκης Παπαϊωάννου, τεχνικός διευθυντής των σχολών στην Ελλάδα και scout της Arsenal FC στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο κ. Τon De Hoop καθηγητής ποδοσφαίρου της “Royal Netherlands Football Association” συνεργάτη των Arsenal Soccer Schools. Απευθύνεται στα παιδιά που προπονούνται στις σχολές της Arsenal και είναι γεννημένα τα έτη 1996-1997 και 1998-1999. Μάλιστα, το πρόγραμμα αυτό έχει διαφορετικά στάδια που αφορούν αρχικά την επιλογή, μετέπειτα την καθοδήγηση, εν συνεχεία της ατομική προπόνηση και την αξιολόγηση ώστε να επιτευχθεί η εξέλιξη και η αξιοποίηση των νέων ποδοσφαιριστών.

Στα 16 έτοιμοι για το άλμα

Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας και μέσα σε αυτό το διάστημα το πλήρως επιμορφωμένο προπονητικό τιμ των σχολών σκοπεύει στην τελειοποίηση των εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών. Βελτίωση των δυνατών τους σημείων και εξάλειψη των μειονεκτημάτων τους με στόχο να δομήσει έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι ικανός να σταθεί σε ομάδες του εξωτερικού. Στόχος είναι οι ανερχόμενοι ποδοσφαιριστές να βρεθούν στο κομβικό 16 έτος της ηλικίας του – από το οποίο και έπειτα βάσει των κανονισμών της UEFA μπορούν να αγωνιστούν σε ομάδες του εξωτερικού ή να είναι αξιοποιήσιμοι από μεγάλες ομάδες της Ελλάδας.

Οι πρώτες επιτυχίες

Εξάλλου, για όσους από τους νεαρούς παίκτες των ηλικιών 1996-1997 επιλεγούν τελικά, προβλέπεται προπονητικό camp στην Ολλανδία το ερχόμενο καλοκαίρι, παρουσία δεκάδων σκάουτ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ήδη από το σχετικό πρόγραμμα έχουν επιλεγεί παιδιά των σχολών ώστε να λάβουν μέρος σε προπονήσεις ολλανδικών ομάδων. Ο Ρομάριο Λουμάνι από τη σχολή της Κατερίνης επιλέχτηκε να αγωνιστεί με την Κ-17 της Ντε Γκράαφτσαπ ενώ και οι Μάριος Σερμανάι (Αθήνα), Τόττης Στέφανος (Θεσσαλονίκη) και Γιώργος Κωνσταντάνγκας (Ν.Αρτάκη) παρευρέθηκαν σε τελικό δοκιμαστικό στάδιο της Ναϊμέγκεν.

Πλέον, μέσα από αυτό το ξεχωριστό πρόγραμμα των Arsenal Soccer Schools δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χαρισματικό παιδί να αναδείξει τις ικανότητές του μπροστά σε πολλά ποδοσφαιρικά «μάτια» και παράλληλα να μπορέσει να ανέβει ένα τουλάχιστον επίπεδό, τελειοποιώντας τον τρόπο παιχνιδιού του. Πρόκειται στην ουσία για το διαβατήριο κάθε νέου παίκτη στο μεγάλο ταξίδι της ποδοσφαιρικής καταξίωσης…

http://fokidasport.gr

Σχόλια