ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 1ο Soccer Talent Camp – Μάθηση, Παιχνίδι, Εμπειρία! (8 Ιουνίου – 3 Ιουλίου)

Ο Ατρόμητος Αθηνών διοργανώνει φέτος, για πρώτη φορά, Soccer Talent Camp, για παιδιά ηλικίας 8 – 15 ετών, που συμμετέχουν στον Ατρόμητο ή σε οποιαδήποτε άλλη Ακαδημία Ποδοσφαίρου.

Το Camp θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, έως και τις 3 Ιουλίου. Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, τις απογευματινές ώρες (μετά τις 17:30). Κάθε προπόνηση θα διαρκεί 1 ½ ώρα περίπου.

Το πρόγραμμα του Camp θα περιλαμβάνει εξειδικευμένες προπονήσεις, προπονήσεις τερματοφυλάκων, εργομετρικές αξιολογήσεις, καθώς και θεωρητικά μαθήματα και ομιλίες για το ποδόσφαιρο,  τους κανονισμούς του και θέματα που συνδέονται με αυτό, όπως για παράδειγμα η διατροφή των αθλητών. Τα προγράμματα θα υλοποιούνται από το εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό επιτελείο του Ατρομήτου.

Ηλικιακές κατηγορίες

Παιδικό 2000 – 2001

Παμπαιδικό 2002 – 2003

Τζούνιορ 2004 – 2005

Προτζούνιορ 2006 – 2007

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εξειδικευμένων προπονήσεων θα περιλαμβάνει:

–          ειδικές ασκήσεις βελτίωσης τεχνικής κατάρτισης

–          εκπαίδευση στην ατομική επιθετική και αμυντική τακτική

–          ειδική εκγύμναση  νευρομυϊκής συναρμογής

–          τεχνικές επιδεξιότητες

–          εξειδικευμένη προπόνηση για τερματοφύλακες

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των θεωρητικών μαθημάτων & ομιλιών θα περιλαμβάνει:

–          αναφορά και ανάλυση των κανονισμών του ποδοσφαίρου (θεωρία και παραδείγματα, συζήτηση)

–          φυσική κατάσταση (πως επιτυγχάνεται, πως βελτιώνεται και πως διατηρείται)

–          διατροφή αθλητών (πρόληψη και υγεία, διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες, συμβολή της διατροφής στην απόδοση του αθλητή, κ.α.)

Στόχοι & Πλεονεκτήματα Συμμετοχής

Στόχος του Camp είναι ο κάθε αθλητής που θα συμμετέχει σε αυτό να βελτιώσει την ατομική του τεχνική, σε όλα τα επίπεδα, να μάθει νέα πράγματα και να διασκεδάσει απολαμβάνοντας εμπειρίες του παιχνιδιού!

Η σωστή ατομική τεχνική είναι η «σημαντικότερη κατάκτηση» για κάθε ποδοσφαιριστή. Αφορά τον έλεγχο της μπάλας, το οδήγημά της, τη μεταβίβασή της, την ντρίμπλα, το σουτ, τη σέντρα, την «κεφαλιά» και γενικότερα την τεχνική επιδεξιότητα, με στόχο την καλύτερη εκτέλεση διαφόρων, αγωνιστικών ενεργειών!

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος των προπονήσεων, όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα παραλάβουν τις προσωπικές, εργομετρικές τους αξιολογήσεις με παρατηρήσεις και υποδείξεις, όπου τυχόν χρειαστούν.

Λίγα λόγια για το τεχνικό επιτελείο

Το τεχνικό επιτελείο που θα αναλάβει τη διεξαγωγή του προγράμματος των προπονήσεων του camp, αποτελείται από πιστοποιημένους προπονητές και γυμναστές. Όλο το επιτελείο είναι επαγγελματίες, με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στο άθλημα, ενημερώνονται και εκπαιδεύονται διαρκώς για τις εξελίξεις σε αυτό.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι εξής: Σωτήρης Ρίζος, Σάκης Σάσσαλος, Σωτήρης Θεοδώρου, Χρήστος Γιαταγανάκης, Κώστας Βαμβακούσης, Τάσος Μπαμπανιώτης, Γιάννης Σταυρινός, Τόλης Λαύκας, Γιώργος Πατατανές, Δημήτρης Χιώτης και Βασίλης Καλτσής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στο camp είναι:

  • η ιατρική βεβαίωση άθλησης
  • δήλωση περί μη ευθύνης της διοργάνωσης για οποιοδήποτε τραυματισμό

Πληροφορίες – Εγγραφές

Γήπεδο Ακαδημιών Ατρομήτου

Τέρμα Χρυσανθέμων & Ρέας – Κηπούπολη

Πληροφορίες, καθημερινά στα τηλέφωνα: 693 661 4131 & 697 015 0600 (18:00 – 21:00)

Σχόλια