Υπέγραψε στην Μπρέντφορντ, ο 19χρονος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης

Το ελληνικό δίδυμο στην ακαδημία της Άρσεναλ στο Λονδίνο, το οποίο αποτελούσαν ο Σάββας Μούργος και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, «έσπασε», μιας και οι κανονιέρηδες  δεν ανανέωσαν το συμβόλαιο του Χατζηθεοδωρίδη και έτσι αυτός έψαξε και βρήκε τη νέα του επαγγελματική στέγη, επί αγγλικού εδάφους.

Ο 97άρης Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ξεκίνησε από τον Μ.Α.Σ Καλλιθεακός της Κατερίνης και εντάχθηκε το 2010 στην Elite Ακαδημία της Άρσεναλ, με την έναρξη της λειτουργίας της, τότε στο Λουτράκι και κατόπιν στη Θεσσαλονίκη. Στα 17 του χρόνια, υπέγραψε διετή υποτροφία (εκπαιδευτικό συμβόλαιο) με την Αρσεναλ και εντάχθηκε στην Ακαδημία των «κανονιέρηδων». O Χατζηθεοδωρίδης είχε αγωνιστεί με τους Λονδρέζους στο UEFA Youth League και στην U21 Premier League.

Μετά τη μη ανανέωση του συμβολαίου του από την Αρσεναλ, ο 19χρονος αρχικά δοκιμάστηκε στη Νόριτς και κατόπιν στη Μπρέντφορντ B.

Ο Έλληνας διεθνής με τις μικρές εθνικές, αριστερός οπισθοφύλακας, έπεισε το τεχνικό team της Μπρέντφορντ, και έτσι η Αγγλική ομάδα του προσέφερε μονοετές επαγγελματικό συμβόλαιο και εντάχθηκε στη Μπρέντφορντ B.

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Η Μπρέντφορντ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και θα βελτιωθώ πολύ. Οι προπονητές είναι καλοί, όπως είναι τα παιδιά. Τους συνάντησα στα δοκιμαστικά μου και η σχέση μας είναι πολύ καλή.

Είμαι αριστερό μπακ, αλλά μου αρέσει να πηγαίνω προς τα εμπρός και να συμμετέχω στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδος μου. Έχω ένα χρόνο για να δείξω τα προσόντα μου και να κάνω το άλμα για την πρώτη ομάδα».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Μπρέντφορντ, Ρομπ Ρόουαν, δήλωσε για τη μεταγραφή του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Ηλία στο Club. Ο Ηλίας εντυπωσίασε με τις ικανότητές του το τεχνικό επιτελείο, κατά τη διάρκεια της δοκιμής του, και άξιζε την ευκαιρία να είναι μέλος της Μπρέντφορντ. Είναι ένας έξυπνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια στην Άρσεναλ, έχει λάβει μια πολύ καλή εκπαίδευση.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε την Μπρέντφορντ B, ένα ισχυρό σύνολο και ο Ηλίας θα έχει τη δυνατότητα να δείξει τα προσόντα του στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Είναι έτοιμος γι αυτή την πρόκληση και ανυπομονώ να δω την πρόοδό του μέσα στον επόμενο χρόνο».

Τάκης Κεφάλας, για το Football-Academies.gr

Σχόλια