Σπύρος Μαραγκός: «Συνείδηση και Νοοτροπία Πρωταθλητή»

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας Κ17 του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και στόχος του προπονητή της ομάδας Σπύρου Μαραγκού και του συνεργάτη του Σωτήρη Σιλαϊδόπουλου, είναι να δημιουργήσουν παιδιά Πρωταθλητές, στη ζωή και στο Ποδόσφαιρο. Αθλητές που θα εκπροσωπήσουν επάξια, τη φιλοσοφία που εκφράζει ο Παναθηναϊκός.

Ο Σπύρος Μαραγκός μίλησε στο Football-Academies.gr για τους στόχους της ομάδας Κ17, για το αν έχει διαφοροποιηθεί η φιλοσοφία της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τη περσινή χρονιά, αλλά και για το πόσο ψηλά βάζει τον πήχη για την Κ17 τη νέα χρονιά.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την Κ17;

Είναι ένα γκρουπ  που εγώ και ο συνεργάτης μου, Σωτήρης Σιλαϊδόπουλος, γνωρίζουμε καλά, αφού πέρυσι το δουλέψαμε από κοινού, και ξέρουμε τις δυνατότητες του.

Πρόκειται για παιδιά που στη διάρκεια της περυσινής σεζόν, επέδειξαν εντυπωσιακή βελτίωση και προσαρμογή, στο πρόγραμμα που εφαρμόσαμε. Σε συνδυασμό με τα έξι παιδιά που προωθήθηκαν από πέρυσι στην Κ17, πιστεύουμε πως πλέον αυτό το ηλικιακό γκρουπ, έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.

Γι’ αυτό και οι στόχοι μας είναι πάντοτε υψηλοί και προσανατολιζόμαστε στο να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας, ώστε να είναι ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει το υψηλότερο ηλικιακά επίπεδο της Κ20.

Έτσι, όταν ενημερωθήκαμε από τον κ. Σαμαρά, με το Σωτήρη πως και τη νέα σεζόν θα είμαστε πάλι μαζί, νιώσαμε ιδιαίτερη ικανοποίηση, αφού η χημεία και η αρμονία στον τρόπο που δουλεύουμε είναι πλέον δεδομένη.

Έχει διαφοροποιηθεί η φιλοσοφία της ακαδημίας σε σχέση με τη περσινή χρονιά;

Με τη παραμονή του κ. Γιάννη Σαμαρά, η φιλοσοφία δεν αλλάζει. Σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει ο σύλλογος, φιλοσοφία μας είναι να παραδώσουμε στον Παναθηναϊκό, υγιείς και άρτιες προσωπικότητες αθλητών, έτοιμων να σηκώσουν το βάρος του Πρωταθλητισμού.

Πόσο ψηλά βάζετε τον πήχη λοιπόν;

Σας έκανα σαφές, πως και εγώ και ο κ. Σιλαϊδόπουλος, θα είμαστε αυστηροί και απαιτητικοί. Από κει και πέρα, τον πήχη τον θέτει ο ίδιος ο σύλλογος που υπηρετούμε.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε παιδιά Πρωταθλητές, στη ζωή και στο Ποδόσφαιρο. Αθλητές που θα εκπροσωπήσουν επάξια, τη φιλοσοφία που εκφράζει ο Παναθηναϊκός μας.

Για μένα προσωπικά, είναι σημαντικό να τους κάνω να πιστέψουν, πως μπορούν κάποτε, να φορέσουν και να τιμήσουν αυτή τη βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως έκανα εγώ, και γιατί όχι, να γράψουν νέες σελίδες στην ένδοξη ιστορία του…

8/8/2016
football-academies.gr

Σχόλια