Συμβόλαιο με τον Άγιαξ υπέγραψε ο 17χρονος Τζέιμς Ευμορφίδης

Τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άγιαξ υπέγραψε ο Τζέιμς Ευμορφίδης σε ηλικία 17 ετών. Το όνομα του Τζέιμς Ευμορφίδη βρισκόταν σε αρκετά μπλοκάκια σκάουτερ ευρωπαϊκών κλαμπ, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο. Ο νεαρός μέσος παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε σε μικρή ηλικία, αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και όπως φαίνεται το κατάφερε.

Ο Τζέιμς γεννήθηκε στις 18/1/1996. Η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο έγινε στα 4. Πρώτη του ομάδα ήταν η Ένωση Ερυθραίας. Πρώτος του προπονητής ο Μίλτος Καρατζάς, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανακάλυψη παιδιών με ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Ο Τζέιμς, σε ηλικία 8 ετών, εντάχθηκε στις Ακαδημίες του Αγιαξ. Τον επέλεξαν ανάμεσα σε 1.000 άλλα παιδιά που ήθελαν να μπουν στην περίφημη σχολή ποδοσφαίρου του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, το ταξίδι του με μια μπάλα στα πόδια είχε πολλούς σταθμούς. Την επόμενη χρονιά, για μία σεζόν, έπαιξε στο παιδικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Και μετά, σε ένα φευγαλέο πέρασμα της οικογένειάς του από την Ελλάδα, έπαιξε μπάλα με την ΑΕΚ αλλά και με την παιδική ομάδα που έφτιαξε ο πατέρας του, την Cocomat (από το όνομα της εταιρείας του).

Κατόπιν ενδιαφέρθηκε η Μπαρτσελόνα και εισχώρησε το 2008 στη θρυλική ακαδημία της τη La Masia. όπου παρέμεινε ως τον Αύγουστο του 2011. Στη συνέχεια εντάχθηκε στον Άγιαξ απ’ όπου είχε ξεκινήσει ουσιαστικά την ευρωπαϊκή του πορεία.

Στην ομάδα του Άμστερνταμ θα προπονείται αρχικά με τις ομάδες των U-17 και U-19 και δεν είναι ο μόνος Έλληνας που βρίσκεται στο δυναμικό του Άγιαξ, καθώς με την U-16 αγωνίζεται ο Δημήτρης Σιλβεστρίδης. Στον Άγιαξ βρίσκεται και ο κυπριακής καταγωγής, Τζο Παπαμελοδιάς, ο οποίος είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα που σύντομα θα λάμψουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σχόλια