Η νέα Εθνική Κ15 είναι γεγονός! – Οι πρώτες κλήσεις!

Του Κωνσταντίνου Κώνστα

Πρώτοι στο football-academies.gr σας είχαμε ενημερώσει για την ειλημμένη απόφαση της ΕΠΟ για δημιουργία της νέας Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας Κ15 (κάτω των 15 ετών), βάσει του σχεδίου Σάντος, όπως μας είχε αποκαλύψει ο Λεωνίδας Βόκολος σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκειας συζήτησης, που διοργάνωσε ο Φωστήρας Αθηνών, για τα παιδιά της Ακαδημίας του (δείτε σχετικό άρθρο και βίντεο ΕΔΩ).

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η συγκρότηση του νέου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου, σε προπονήσεις που θα διαρκέσουν ως τις 24 Αυγούστου, στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά. Οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν για να επανδρώσουν τη νέα εθνική ομάδα, είναι αυτοί που έχουν γεννηθεί το 1998.

Σκοπός του σχεδίου του Φερνάντο Σάντος όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, (δείτε σχετικό άρθρο και βίντεο ΕΔΩ), είναι να στηθεί ένας βασικός κορμός ποδοσφαιριστών από την Εθνική Κ15, μέχρι αυτή να φτάσει στην ανδρών, με τις απαραίτητες προσθήκες ή αφαιρέσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής αυτής.

Αρχικά θα κληθούν 44 παιδιά (τέσσερα για κάθε θέση) που θα συγκροτήσουν την νέα Εθνική Κ15. Τον Δεκέμβριο από τα 44 παιδιά που αρχικά θα έχουν επιλεγεί, θα μείνουν τα 22, που θα επιλέξει ο ομοσπονδιακός προπονητής της νέας Εθνικής Κ15 και αυτοί θα είναι οι παίκτες που θα την στελεχώνουν.

Ο προπονητής που θα αναλάβει την Εθνική Κ15 δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ωστόσο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δημοσιοποιηθεί τ’όνομά του.

Οι πρώτες κλήσεις της Εθνικής Κ15

Η ΕΠΟ δεν έχει δημοσιοποιήσει τις κλήσεις, για το νέο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στην επίσημη ιστοσελίδα της, αλλά έχει ενημερώσει μέσω των συλλόγων και των ΕΠΣ τους ενδιαφερόμενους και σχετικά δημοσιεύματα για κάποιες κλήσεις, είδαν ως τώρα το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτά βλέπουμε να έχουν κληθεί δύο ποδοσφαιριστές της Λάρισας, οι Μαγγίνης και  Τζουμάκης, όταν με δελτίο τύπου η ΑΕΛ συγχαίρει τους παίκτες της για την κλήση τους.

Επίσης σε δημοσίευμα του «Γαύρος», βλέπουμε ότι κλήθηκαν στην Εθνική Κ15, πέντε ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό, οι Μπέτσας, Κηπουρός, Νικολάου, Κυρτζιαλίδης και Χρήστου.

Επίσης φέρεται να έχει κληθεί στην Εθνική Κ15, ο Τζατζανάς του Πανθρακικού (thrakisport.gr),ο Πιλικίδης του Μακεδονικού Κοζάνης (kozanilife.gr), ο Σταθόπουλος της Εράνης (filiatranet.blogspot.gr) και ο Νάτσος της Α.Ε.Πρέβεζας – Ακαδημία Αθλόπολις (ipiros.gr). Ακόμη τρία παιδιά από την Κρήτη φέρεται να έχουν κληθεί στη νέα Εθνική Κ15. Ο λόγος για τους Μανουσάκη, Σταυρακάκη και Παπαδάκη. Ο πρώτος αγωνίζεται στον Εργοτέλη, ο δεύτερος ήταν στο Λίντο και «μετακόμισε» το καλοκαίρι στον Ατρόμητο και ο τρίτος ήταν στον ΠΟΑ και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, είναι τερματοφύλακας και έλαβε μέρος στην προετοιμασία με την Κ17 των ερυθρολεύκων στο Πήλιο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση της ΕΠΟ για όλες τις κλήσεις.

Κωνσταντίνος Κώνστας για το football-academies.gr

Σχόλια