Το στοίχημα της Βίρτους Εντέλα, ο 19χρονος Ηλίας Κουτσουπιάς [VIDEO]

Η δύσκολη επιλογή, η καθιέρωση, τα γκολ και η σύγκριση με τον Μαρκίζιο. Ο Ηλίας Κουτσουπιάς βρήκε στη Βίρτους Εντέλα αυτό που έψαχνε και στη Λιγκουρία έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον 19χρονο Έλληνα.

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς προτίμησε το περασμένο καλοκαίρι να επιστρέψει στη Βίρτους Εντέλα σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Άλλωστε η Βίρτους ήταν και ο πρώτος του σταθμός στο εξωτερικό, όταν έφυγε από την ακαδημία του Πλατανιά.

Ο 19χρονος Έλληνας μέσος δεν επαναπαύτηκε στο γεγονός ότι βρισκόταν στην Μπολόνια και προτίμησε να πάει κάπου να παίζει.

Η τρέχουσα σεζόν δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Η Βίρτους θα δώσει μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία.

Αλλά ο ίδιος έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση μέσα από τα συνεχόμενα ματς. Δεκατέσσερις συμμετοχές μετρά στη Serie B με τον Κουτσουπιά να έχει πετύχει δύο γκολ, μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ.

Ένα γκολ είχε και στη μοναδική του συμμετοχή στο Κύπελλο, στη νίκη-πρόκριση επί της Αλμπινολέφε για το δεύτερο γύρο. Στις 22 Ιανουαρίου ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή και τη νίκη (2-1) επί της Πίζα. Τα ιταλικά media τον αποθέωσαν την επόμενη μέρα. “Ξεκίνησε η αντεπίθεση της Βίρτους”, “τι γενναιότητα” ήταν οι τίτλοι στην ανασκόπηση του ματς.

Μάλιστα ο Τύπος της γειτονικής χώρας του απέδωσε το προσωνύμιο “Έλληνας Μαρκίζιο”. Το στυλ του σύμφωνα με τους Ιταλούς θυμίζει τον 35χρονο πρώην διεθνή μέσο της Γιουβέντους (2005-2018).

Η Βίρτους στηρίζει πολλά στην παρουσία του Έλληνα μέσου, ο οποίος έχει κομβικό ρόλο στη μεσαία γραμμή και πλέον έχει βάλει κι ένα ακόμη στοιχείο στο παιχνίδι του εξελισσόμενος σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές στη θέση του. Το γκολ.

Το γκολ στο 2:30

Με πληροφορίες από sport24.gr-Βασίλης Τεμπέλης

Σχόλια