Από τα Τρίκαλα στην ΑΕΚ, ο 16χρονος Θοδωρής Λουκάς!

Ένα νεαρό ταλέντο από τα Τρίκαλα υπέγραψε την Τρίτη (30/6) στην ΑΕΚ και θα αγωνίζεται την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν στην ομάδα Κ17 της Ένωσης.

Ο λόγος για τον 16χρονο Θοδωρή Λουκά, ο οποίος αγωνίζεται ως στόπερ αλλά και ως αμυντικό χαφ.

Ο Λουκάς που είναι γεννημένος στις 22/9/1999, και κατάγεται από το Πετρωτό Τρικάλων, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα  στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Απόστολος Καρακούσης», στην οποία έβαλε τις βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του.

Κατόπιν μεταπήδησε στην ΑΕ Τρικάλων, όπου πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Καρακούσης. Διακρίθηκε ως  ποδοσφαιριστής της αντρικής ομάδας της Α.Ε. Τρικάλων και ξεχώρισε φέτος με τη συμμετοχή του στη Μικτή Τρικάλων, στην 4η Περιφέρεια, αλλά και στη 2η Ζώνη.

Έχοντας στις πλάτες του ένα γεμάτο πρωτάθλημα στο Α’ τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Τρικάλων, κίνησε το ενδιαφέρον των υπευθύνων του «δικέφαλου» και μετά από μια εμπεριστατωμένη σειρά δοκιμαστικών, έπεισε και κρίθηκε ικανός να υπογράψει στην ΑΕΚ.

Με την ευκαιρία της μεταγραφής του, ο Θοδωρής Λουκάς μιλώντας στο football-academies.gr, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τους γονείς του, τον πρόεδρο της ΑΕΤ Κωνσταντίνο Καρακούση, τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί, καθώς και τον Χρόνη Σαπουνά, που του “άνοιξε την πόρτα της ΑΕΚ”.

Δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στο “νέο κεφάλαιο” με σκοπό να βγάλει “ασπροπρόσωπους”, τόσο όσους έχουν συνεργαστεί και στάθηκαν στο πλευρό του, όσο και τους ανθρώπους της ΑΕΚ, που τον δέχθηκαν ως μέλος του συλλόγου τους.

* Στη φωτογραφία του θέματος, από αριστερά, ο Κωνσταντίνος Καρακούσης, ο Θοδωρής Λουκάς, ο Χρόνης Σαπουνάς και ο Άκης Ζήκος.

Γιάννης Βαλμάς για το football-academies.gr

Σχόλια