Σύρος: Η «κόντρα» των Ακαδημιών του νησιού, πυροδοτεί το ενωτικό πνεύμα και …δεν παίζουν όλα τα παιδιά αγώνες

Δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΠΣ Κυκλάδων οι 3 από τις 5 ακαδημίες του νησιού, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Syros-Sports.gr, που προ ημερών έκανε λόγο για πολλές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα τους.

Μετά τα όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα και τη μη κλήση του Άγιαξ Σύρου στα φιλικά των 4 ακαδημιών, η ΕΠΣ Κυκλάδων προχώρησε την Τρίτη 8/12 σε μια ενωτική κίνηση, καλώντας τους επικεφαλείς των 5 ακαδημιών του νησιού, προκειμένου να συζητήσουν μεταξύ τους ώστε να λυθούν οι όποιες διαφορές υπήρχαν.

Άκαρπη αποδείχτηκε η κίνηση της ΕΠΣΚ, που ενώ είχε όλη την καλή διάθεση να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ των ακαδημιών της Σύρου, απουσίασαν από το κάλεσμα τα 3/5 των ακαδημιών.

Το Syros-Sports.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ κ. Ρένο Φρέρη προκειμένου να ενημερωθεί για την «ενωτική» κίνηση που προχώρησε το πρωί της Τρίτης 8/12…

«Δυστυχώς μόνο οι ακαδημίες του Άγιαξ και του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Εμείς δεν είμαστε δικαστές. Καλέσαμε και τις 5 ακαδημίες προκειμένου να συζητήσουμε μεταξύ μας ώστε να βρεθεί μια λύση. Τη στιγμή που ακαδημίες από διάφορα νησιά τα βρίσκουν μεταξύ τους, με τρανταχτό παράδειγμα τη διοργάνωση του YOUTH LEAGUE, είναι πραγματικά άσχημο στο νησί της Σύρου οι ακαδημίες να μη μπορούν να συνεννοηθούν.

Στη συνάντηση, εκτός από εμένα ήταν και ο γενικός γραμματέας κ. Παρούσης και είχαμε πραγματικά τη θέληση να μιλήσουμε μαζί τους, με αφορμή τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Λυπάμαι πραγματικά που οι τρεις συγκεκριμένες ακαδημίες δεν αποδέχτηκαν το κάλεσμα μας».

Η ανακοίνωση του Αγιαξ Σύρου

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα από Μ.Μ.Ε. του νησιού μας, τη διοργάνωση ανεπίσημου Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου από τις Ακαδημίες της Σύρου, στο οποίο ο Αίας (Ajax) Σύρου «ως δια μαγείας» ουδέποτε κλήθηκε να συμμετάσχει.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τη φίλαθλη κοινή γνώμη του νησιού μας, και κυρίως τους γονείς των μικρών ποδοσφαιριστών, που πραγματικά «θυσιάζουν» τα πάντα για το καλό των παιδιών τους, για τα παρακάτω:

1. Πριν ένα περίπου μήνα έγινε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των Ακαδημιών, στην οποία προσκληθήκαμε και διατυπώσαμε την θέση μας σχετικά με την διεξαγωγή Τουρνουά Ποδοσφαίρου και φιλικών αγώνων μεταξύ των Ακαδημιών του νησιού μας.
Τονίσαμε στους εκπροσώπους των άλλων Ακαδημιών ότι εμείς επιθυμούμε τη συμμετοχή μας σε Τουρνουά και αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς να θέσουμε κάποιους όρους (μη συυμμετοχή άλλων ομάδων, μη βαθμολογούμενα Τουρνουά, διαστάσεις αγωνιστικών χώρων, αριθμός παικτών κ.ά.). Εμείς θα συμφωνούσαμε σε ότι κι αν πρότειναν.
Με λύπη μας όμως διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε διάθεση για συνεννόηση μεταξύ των Ακαδημιών.

2. Σα σύλλογος έχουμε συμμετάσχει σε όλα τα Τουρνουά Ποδοσφαίρου που έχουν διεξαχθεί στην Σύρο, στις Κυκλάδες ακόμα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που προσκληθήκαμε, με όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που προέβλεπε το κάθε Τουρνουά, χωρίς ποτέ να δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα.
Επίσης, στα  επίσημα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων είμαστε η μοναδική Συριανή ομάδα που συμμετέχει και στις τέσσερις κατηγορίες (Ανδρών, Νέων, Παίδων και Προπαίδων).

Καλούμε λοιπόν τους υπευθύνους των άλλων Ακαδημιών και τις Διοικήσεις των συλλόγων στους οποίους ανήκουν, να μας απαντήσουν δημόσια και άμεσα για ποιο λόγο και από ποιους αποκλείστηκε ο Αίας (Ajax) Σύρου από το επερχόμενο τουρνουά.

Ποιος και με ποιο δικαίωμα στερεί την χαρά του παιχνιδιού σε ογδόντα (80) μικρά παιδιά και τα αποκλείει από αυτό που αγαπούν περισσότερο απ΄όλα;

Ποιοι προπονητές – παιδαγωγοί ξεχωρίζουν τα παιδιά της Σύρου σε «πατρίκειους» και «πληβείους»;

Περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 04-12-2015 να μας καλέσουν οι διοργανωτές του Τουρνουά  για να λάβουμε μέρος.
Έχουμε την καλή διάθεση να βάλουμε στην άκρη ό,τι μας χωρίζει. Μοναδικός μας γνώμονας είναι τα «χαμογελαστά πρόσωπα» των μικρών ποδοσφαιριστών, ανεξάρτητα από τα χρώματα που φορούν. Σε διαφορετική περίπτωση γνωρίζουμε πολύ καλά πως θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του συλλόγου.

Το Δ.Σ. του «Αίαντα (Ajax) Σύρου.

Σχόλια