Ο Πασχάλης Στάικος και η δύναμη της θέλησης

Στην αποστολή του Παναθηναϊκού στον σημερινό αγώνα ρεβάνς για το Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα συμπεριλήφθηκε ο νεαρός αμυντικός μέσος, Πασχάλης Στάικος.

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής, προϊόν της ακαδημίας του συλλόγου, έχει μία εντυπωσιακή ιστορία πίσω του καθώς το Μάιο του 2013 προέκυψε αιφνιδιαστικά ένα αναπάντεχο πρόβλημα υγείας που δεν είχε προέλθει από τραυματισμό σε ματς ή σε προπόνηση και καθιστούσε αμφίβολη ακόμα και την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό!

Γεγονός που συνέβη λίγα 24ωρα μάλιστα μετά τη συμμετοχή του, ως αρχηγός του Παναθηναϊκού, στα τελικά (φάιναλ φορ) του πρωταθλήματος εφήβων που είχε διεξαχθεί στην Ξάνθη. Για την ακρίβεια έμεινε εκτός προπονήσεων για 1,5 χρόνο κι ενώ είχε προσπαθήσει δύο φορές να επιστρέψει, αλλά σε αμφότερες η κατάστασή του παρουσίασε επιπλοκές και τον κρατούσε πίσω.

Ο Παναθηναϊκός, όλο αυτό το δύσκολο και ψυχοφθόρο διάστημα, προέβη σε μία αξιέπαινη κίνηση και θέλοντας να του δείξει τη στήριξή του, αλλά και την πίστη στο ταλέντο και τη δύναμη του, του προσέφερε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάρτιο του ’14, χωρίς να γνωρίζει πότε και αν θα επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Ο Στάικος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και με τη δύναμη της θέλησης και της ψυχής του, κατάφερε να γυρίσει δυνατός στις 17 Νοεμβρίου του 2014, σ’ ένα φιλικό των Νέων με την Αγία Παρασκευή. Εκτοτε δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα και φαίνεται πως άφησε για πάντα πίσω το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε, έχοντας μάλιστα και κάποιες ολιγόλεπτες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

Πηγή:Goal

Σχόλια