Στα 100 κορυφαία ποδοσφαιρικά ταλέντα, o 18χρονος Αντώνης Στεργιάκης

Στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ» με τον Σήφη Βοτζάκη μίλησε ο 18χρονος τερματοφύλακας της Σλάβια Σόφιας Αντώνης Στεργιάκης, που η ιταλική εφημερίδα «Τuttosport» τον συμπεριέλαβε στα 100 μεγάλα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Αντώνης Στεργιάκης είπε:

– Για την επιλογή του από την «Τuttosport» στα 100 μεγάλα ποδοσφαιρικά ταλέντα:

«Το ότι είμαι στους εκατό που επέλεξαν οι Ιταλοί, είναι μια επιβράβευση για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος και θα συνεχίσω την προσπάθειά μου για να βελτιώνομαι συνεχώς. Βρέθηκα στη Βουλγαρία και μέσα από σκληρή δουλειά θέλω να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος».

-Για την απόφασή του να επιλέξει σε ηλικία 16 ετών τη Βουλγαρία και τη Σλάβια Σόφιας:

«Πριν από δύο χρόνια έπαιζα στο Άρη, αλλά επειδή δεν μου έδιναν ευκαιρίες, πήρα την απόφαση να φύγω. Εκείνη την περίοδο έγιναν δύο προτάσεις για την Κ20 από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Αποφασίσαμε με τον μάνατζέρ μου Γιώργο Κολοβό να πάω σε μία επαγγελματική ομάδα. Πήγα στη Θύελλα Φιλώτα, λίγο πριν βρεθώ στη Βουλγαρία και στη Σλάβια Σόφιας. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο να έρθω εδώ, σε τελείως άγνωστο περιβάλλον για μένα ως προς τη χώρα και το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας».

-Για την προσαρμογή του στο ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας:

«Αρχικά ήταν δύσκολο. Όμως με βοήθησαν πολύ οι άνθρωποι της ομάδας και οι συμπαίκτες μου. Προσαρμόστηκα γρήγορα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Οι δύο τερματοφύλακες της Σλάβια είναι οι καλύτεροι της Βουλγαρίας τα τελευταία χρόνια. Ο Πετκόφ είναι θρύλος για το ποδόσφαιρο της Βουλγαρίας, ενώ ο Κίρεφ είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξαν η Βούλγαροι, έχοντας αγωνιστεί στην ομάδα εφήβων της Γιουβέντους. Και οι δύο με βοήθησαν πολύ. Με συμβουλεύουν στην προπόνηση. Το βασικό είναι ότι ποτέ δεν με είδαν ανταγωνιστικά. Και αυτό ενίσχυσε την προσπάθειά μου να βελτιωθώ και να παίξω βασικός στην ομάδα».

 -Για τα μελλοντικά όνειρά του:

«Η συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες είναι το βασικό ζητούμενο για κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν με απογοητεύει το ότι δεν έχω κληθεί ακόμη στην Εθνική νέων. Εγώ κάνω τα πάντα για να είμαι έτοιμος και όταν κληθώ να δώσω το 100% για την Εθνική».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΧΥΛΑΚΗΣ sports.ert.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: www.pfcslavia.com

Σχόλια