Σαγηνεύουν την μπάλα, διδάσκουν τα παιδιά!

Όλοι μας σε μια στιγμή… αδυναμίας σε κερκίδα ποδοσφαιρικού γηπέδου, παρακολουθώντας έναν αγώνα έχουμε ξεστομίσει «πώς πέφτεις έτσι, ρε; Αντρικό άθλημα είναι το ποδόσφαιρο»! Και όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι! Απόδειξη το πρόσφατο επιμορφωτικό σεμινάριο του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Εκεί όπου προπονητές των σχολών του Θρύλου έδωσαν το «παρών» και ανάμεσά τους υπήρχαν και γυναίκες, οι οποίες έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν το ποδόσφαιρο και διακρίνονται σε ένα άθλημα που η πλειονότητα θεωρεί αμιγώς αντρικό.

Οι ωραίες των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Τέσσερις γυναίκες οι οποίες παρακολούθησαν το σεμινάριο των «ερυθρολεύκων» και μαθαίνουν στα παιδιά τα μυστικά της μπάλας, ενώ ανάμεσά τους είναι και μια κοπέλα που εντάσσεται σε ιατρικό τιμ σχολής του Θρύλου. Συγκεκριμένα, στο Ρέντη το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκαν οι προπονήτριες Κέλλη Καραγιάννη από τη Σαλαμίνα, Βασιλική Ντέμου από τη Βέροια, Σμαράγδα Δουμπεγιώτου από τα Γλυκά Νερά, Μαρία Κουνάλη Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και η φυσικοθεραπεύτρια Γεωργία Πετρόπουλου από το Αιγάλεω.

Όλες τους δουλεύουν για τον Ολυμπιακό και σε ένα ευαίσθητο κομμάτι του ποδοσφαίρου, που δεν είναι άλλο από τα παιδιά. Προσπαθούν να περάσουν στους μικρούς τα πάντα για την μπάλα και να μπορέσουν οι μικροί να βελτιωθούν όσοι έχουν το ταλέντο που πρέπει, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά να διασκεδάσουν το ποδόσφαιρο.

«ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

Στον «ΓΑΥΡΟ» μίλησε η προπονήτρια της σχολής από τη Βέροια, Βασιλική Ντέμου. Ασχολείται με το τμήμα των Μπαμπίνι 6-7 ετών, τονίζοντας αρχικά: «Η αλήθεια είναι ότι στο ποδόσφαιρο τις υποτιμούν λίγο τις γυναίκες και τις βλέπουν με περίεργο μάτι. Αυτό συμβαίνει όμως γιατί στην Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι και τόσο ανεπτυγμένο». Όσον αφορά τη δική της καριέρα, είπε «Αγωνίστηκα με τον Αρη στην Α’ Εθνική και στην Κοζάνη. Τελείωσα την καριέρα μου ως δεξί μπακ», ενώ για τη συνεργασία της με τον Ολυμπιακό σχολίασε: «Ενσωματώθηκα στη σχολή τον Σεπτέμβριο. Είναι πολύ ωραίο να έχουμε δίπλα μας έναν τεράστιο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Αποτελεί τεράστια εμπειρία για εμένα και όνειρο. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στη σχολή, και αν υπάρχει θέληση για δουλειά τα πάντα μπορούν να γίνουν. Εμείς οι προπονητές είμαστε δίπλα στα παιδιά και δουλεύουμε καθημερινά». Σχετικά με το τι αποκόμισε από το σεμινάριο, ανέφερε: «Το σεμινάριο αυτό ήταν μια μεγάλη εμπειρία για όλους μας, μας βοήθησε αρκετά και μέσα απ’ αυτό πήραμε πάρα πολλά πράγματα που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και εμείς ως προπονητές αλλά και η σχολή ως σύνολο».

ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ…

Ο Ολυμπιακός έχει πρωτοτυπήσει στις σχολές ποδοσφαίρου και έχει ιδρύσει και γυναικεία τμήματα στις υποδομές του. Με τη σχολή των «ερυθρολεύκων» στο Ηράκλειο Κρήτης να έχει δημιουργήσει γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου, στο οποίο είναι προπονήτρια η Μαρία Κουνάλη. Μάλιστα, η ανακοίνωση που είχε από τον Ολυμπιακό ανέφερε τα εξής:

«Η διεύθυνση της Σχολής αποφάσισε από φέτος να συστήσει και τμήμα μόνο για κορίτσια τα οποία έχουν συμπληρώσει το πέμπτο έτος της ηλικίας τους (και άνω), αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην τοπική κοινωνία. Η Σχολή μας ανακοίνωσε πως για τον μήνα Σεπτέμβριο οι προπονήσεις για τα κοριτσάκια που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα θα είναι δωρεάν».

Tο άρθρο του Δημήτρη Μαργωμένου, δημοσιεύτηκε στο gavros.gr

Σχόλια