Πρωταθλήτριες Ελλάδος, οι ομάδες ποδοσφαίρου Λυκείων, αγοριών και κοριτσιών, του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης – Και τώρα… το Παγκόσμιο

Πανδαισία μαθητικού ποδοσφαίρου στα Ιωάννινα – Την κούπα τα αγόρια και τα κορίτσια του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή των 8 φιναλίστ και εκατοντάδων εθελοντών-μαθητών διεξήχθησαν στα Ιωάννινα οι ημιτελικοί και οι τελικοί αγώνες των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Λυκείων Ελλάδας στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών.

Τη μαθητική ποδοσφαιρική γιορτή, για την άρτια διοργάνωση της οποίας η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευγενικά συνεισέφερε εκατό μπλουζάκια για τους εθελοντές-μαθητές και μπάλες στις συμμετέχουσες ομάδες, παρακολούθησε το μέλος της ΠΔΕ, Ζήσης Βρύζας.

Τα αγόρια

Στον τελικό των αγοριών της Τετάρτης 26 Απριλίου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», προκρίθηκαν τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη Αττικής (2-0 το ΓΕΛ Περάματος Ρεθύμνου) και το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (10-1 το 4o ΓΕΛ Χαϊδαρίου Αττικής). Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης καθώς στον τελικό επικράτησε με 4-2 των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη.

Τα κορίτσια

Τον τίτλο στα κορίτσια διεκδίκησαν το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (6-1 το 1o ΓΕΛ Ιεράπετρας Λασιθίου) και το 1o ΓΕΛ Σπάρτης Λακωνίας (3-0 το 3o ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής). Στον τελικό της Τετάρτης 26 Απριλίου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», πρωταθλήτρια ομάδα στα κορίτσια αναδείχθηκε το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης καθώς στον τελικό επικράτησε με σκορ 3-0 της σχολικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Σπάρτης.

“Σάρωσε” το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 29 Μαΐου στην Πράγα.

Την κορυφή του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου κατέκτησαν την Τετάρτη (26/4), τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Πετυχαίνοντας τη μία νίκη μετά την άλλη οι ομάδες ποδοσφαίρου του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης,  έφτασαν στην τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος,  που διεξήχθη στα Ιωάννινα και κατάφεραν να φέρουν το κύπελλο του πρωταθλητή στη Θεσσαλονίκη.

Με προπονητή τον Γιώργο Χατζόγλου η ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών του Αριστοτελείου Κολλεγίου σε 13 αγώνες πέτυχε 71 γκολ και δέχτηκε μόλις τέσσερα. Στον τελικό της Τετάρτης, επικράτησε με σκορ 3-0 της σχολικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Σπάρτης. 

Λίγη ώρα αργότερα τα αγόρια έπαιξαν απέναντι στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη  και πήραν τη νίκη με 4-2 κατακτώντας επάξια το κύπελλο.  Συνολικά σε 15 αγώνες η ομάδα των αγοριών πέτυχε 56 γκολ και δέχτηκε  δέκα.

Μετά τις χθεσινές νίκες τους, τα αγόρια και τα κορίτσια του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, στέφθηκαν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες εξασφαλίζοντας παράλληλα και μόρια για την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οι ομάδες του Αριστοτελείου Κολλεγίου έχουν να επιδείξουν μία αξιόλογη πορεία στα σχολικά πρωταθλήματα μετρώντας  αρκετούς πανελλήνιους τίτλους και  παγκόσμιες διακρίσεις στο βόλεϊ, στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο αγοριών και αγοριών.

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας δουλεύουν με όρεξη στις προπονήσεις και έχουν γευτεί αρκετές φορές τη χαρά ενός τίτλου σκορπίζοντας χαρά στην κοινότητα του σχολείου. Εμείς φροντίζουμε να τους δίνουμε όλα τα αναγκαία εφόδια και κυρίως της μάθησης, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Καταφέραμε να συνδυάσουμε την ποιοτική εκπαίδευση με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες μας κέρδισαν βραβεία, όπως αυτά της νεανικής επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας, διακρίθηκαν στο σχολικό πρωτάθλημα και συμμετείχαν σε πολλούς διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά προγράμματα και διοργανώσεις», επισημαίνει ο διευθυντής του Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Χρήστος Γκροζούδης προσθέτοντας πως η ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών κέρδισε το πρωτάθλημα για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Μετά την κατάκτηση των πανελλήνιων τίτλων οι ομάδες ποδοσφαίρου αγοριών και  κοριτσιών του Αριστοτελείου Κολλεγίου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 29 Μαϊου στην Πράγα.

Σχόλια