Ιδού το project Κορακάκη, για την Ακαδημία του Ατρόμητου

Ενα σπουδαίο πρότζεκτ που αφορά τη λειτουργία των τμημάτων Κ15, Κ17 και Κ20, και κυρίως τη σύνδεσή τους με την πρώτη ομάδα, τέθηκε σε εφαρμογή με την υπογραφή του Γιώργου Κορακάκη.

Ενα εξαιρετικό σχέδιο το οποίο μπορεί να πέρασε στα ψιλά, αλλά, όταν τελειοποιηθεί, θα δώσει μία άλλη διάσταση στις ακαδημίες, τα παιδιά των οποίων, όταν θα προάγονται στην πρώτη ομάδα, θα είναι σε υψηλό επίπεδο και θα έχουν όλα τα εφόδια για να σταθούν.

Παράλληλα ο σύλλογος θα μπορεί να στηρίζεται σε αυτούς στα επόμενα χρόνια σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι μέχρι σήμερα.

Ατομικό «report» για τους μικρούς

Ως προπονητής της Κ20, ο Κορακάκης είχε διαπιστώσει πως αν δεν υπάρχει απόλυτη σύνδεση και αγαστή συνεργασία με το τιμ της πρώτης ομάδας, δεν έχει νόημα ό,τι και να συμβαίνει στα τρία συγκεκριμένα τμήματα. Με τη συνεργασία των τεχνικών διευθυντών πρώτης ομάδας και ακαδημιών, των Γιάννη Αγγελόπουλου και Τόλη Αποστόλου αντίστοιχα, εκπόνησε ένα project το οποίο θα έχει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία, θα περιλαμβάνει το «φακέλωμα» των παικτών και θα φέρει το τιμ της πρώτης ομάδας κοντά στις ακαδημίες (ο βοηθός προπονητή Λουκάς Καραδήμος, ο γυμναστής της πρώτης ομάδας, Σωτήρης Ρούσης, ο γυμναστής αποκατάστασης, Δημήτρης Μπουγατσιώτης, και φυσικά ο Κορακάκης).

Ιδιο σύστημα/φιλοσοφία

Ξεκινώντας από την Κ15, ο βασικός στόχος είναι η εκπαίδευση των παικτών σε βασικά πράγματα και η κυρίαρχη αρχή τους θα είναι η κατοχή μπάλας. Σαφώς και θα ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά πρωτίστως ο έλεγχος της μπάλας και η σωστή κυκλοφορία της. Η Κ17 θα έχει τον ίδιο στόχο, βάζοντας πλέον στην καθημερινότητα και την τακτική (κυρίως σε ομαδικό επίπεδο), ενώ αυτό το τμήμα και η Κ20 θα δουλεύουν πάνω στο σύστημα της πρώτης ομάδας. Συνεπώς, αυτές οι δύο ομάδες θα παίζουν με 4-2-3-1. Οσον αφορά την Κ20, οι παίκτες θα είναι καταρτισμένοι τακτικά -και ανάλογα με τη θέση όπου αγωνίζονται- και το σημαντικότερο, θα έχουν υψηλό ρυθμό. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από το προηγούμενό του πόστο ο Κορακάκης ήθελε οι παίκτες του να είναι σε φυσική κατάσταση κοντά σε αυτήν που υπήρχε στην πρώτη ομάδα, για να μπορούν να ακολουθήσουν και να μη δημιουργούν πρόβλημα στις προπονήσεις. Αυτό πλέον είναι το ζητούμενο.

Η κληρονομιά του Σα Πίντο

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ρικάρντο Σα Πίντο είχε ορισμένες από αυτές τις αρχές, μερικές από τις οποίες δανείστηκε και προσάρμοσε στο πλάνο του ο Κορακάκης. Ο Πορτογάλος τού είχε μεγάλη εμπιστοσύνη και απλά του έλεγε τον αριθμό των παικτών και τις θέσεις (και όχι ποιους) που ήθελε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Τι περιλαμβάνει το «φακέλωμα»

Το ατομικό report των παικτών των τριών τμημάτων θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τα δυνατά και αδύνατα σημεία, την προοπτική, την τεχνική, τη φυσική κατάσταση, την ποδοσφαιρική εξυπνάδα και την αντίληψη. Θα υπάρχει ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του Κορακάκη και θα ενημερώνεται συνεχώς. Οπως και να έχει, με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί μεγαλύτερη αξιοκρατία και ένας καθημερινός… αγώνας για συνεχή ατομική βελτίωση από πλευράς των παιδιών, προκειμένου να φτάσουν στην πόρτα της πρώτης ομάδας.

Από atromitistas.gr

Σχόλια