Πρώην προπονητής της Ακαδημίας της ΑΕΚ, φεύγει για το εξωτερικό!

Μέσα από 120 βιογραφικά από όλη την Ευρώπη (Ισπανοί, Άγγλοι, Ιταλοί), επελέγη ένας Έλληνας, για να αναλάβει ως Τεχνικός Διευθυντής, στην Ακαδημία της JUVENTUS στη Σαουδική Αραβία.

Ο λόγος για τον πρώην προπονητή της Ακαδημίας της ΑΕΚ, Νίκο Σκουμποτή, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες και στις αρχές Αυγούστου, θα πρέπει να βρεθεί στη Σαουδική Αραβία όπου ξεκινάει το συμβόλαιο του.

Ο έμπειρος κόουτς, με το πολύ υψηλό προπονητικό επίπεδο, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα προπονητής ποδοσφαίρου, αλλά και διπλώματος προπονητού UEFA B.

Πέραν της Ακαδημίας της ΑΕΚ έχει δουλέψει επιτυχημένα στην Juventus Athens Academy ως τεχνικός διευθυντής, καθώς και στις υποδομές της Θύελλας Ραφήνας και του Απόλλωνα Σμύρνης.

Τη σεζόν που διανύουμε ο Νίκος Σκουμποτής είχε συζητήσεις με τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ωστόσο επέλεξε την τιμητική πρόταση για την ανάληψη της θέσης του Τεχνικού Διευθυντή στην Ακαδημία της JUVENTUS στη Σαουδική Αραβία.

Η πρόσληψη αυτή του Έλληνα προπονητή, ανάμεσα σε 120 συνυποψηφίους, δείχνει το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών, το οποίο είναι πολύ υψηλό και υπάρχει η αναγνώριση από το εξωτερικό.

O Νίκος Σκουμποτής, προπονητής στην Ακαδημία της ΑΕΚ

Γιάννης Βαλμάς για το Football-Academies.gr

Σχόλια