Υπέγραψε στην ΑΡΣΕΝΑΛ, ο 16χρονος Κώστας Πηλέας!

Μετά τον Σάββα Μούργο και τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, άλλος ένας νεαρός ποδοσφαιριστής από την «Elite Ακαδημία της Άρσεναλ» στην Ελλάδα, υπέγραψε συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες» και εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο.

Ο λόγος για τον Κώστα Πηλέα ο οποίος γεννήθηκε στις 11/12/1998 και κατάγεται από την Γεροσκήπου της Πάφου. Ο 16χρονος αμυντικός, ήταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην «Elite Ακαδημία της Άρσεναλ» στην Ελλάδα και εκεί κατάφερε με στοχευμένη δουλειά από τους προπονητές του, να αναδείξει το ταλέντο του.

Ο Κώστας Πηλέας που αγωνίζεται εξίσου καλά, τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αριστερός (φουλ) μπακ εντυπωσίασε στα  τελευταία «τεστ» που πέρασε στο Λονδίνο το προηγούμενο διάστημα και οι ιθύνοντες των «κανονιέρηδων»  του πρόσφεραν επαγγελματικό συμβόλαιο, με τη μορφή υποτροφίας, το οποίο υπέγραψε τη Δευτέρα (6/7) και πλέον εντάχθηκε στην ομάδα U18 της Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Ο ταλαντούχος διεθνής ποδοσφαιριστής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Κύπρου, είναι πολύ γρήγορος με (ή χωρίς) την μπάλα στα πόδια και ξέρει και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Άρσεναλ στην Πάφο, με προπονητή τον Τάσο Μακρή. Και από εκεί προωθήθηκε το 2010 στην «Elite Ακαδημία της Άρσεναλ» στην Ελλάδα, που ήταν αρχικά στο Λουτράκι και κατόπιν στη Θεσσαλονίκη.

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι στη λονδρέζικη ομάδα επενδύουν πάρα πολλά στα νεαρά ταλέντα και ο Κώστας, όντας ένα από αυτά, θα έχει την τύχη να φοράει πλέον και επαγγελματικά, τη φανέλα με τα κανόνια στο στήθος.

Ο Τάσος Μακρής μετά και τα σημαντικά νέα για τον Πηλέα, έγραψε στον προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Το όνειρο μας να σε δούμε στην ΑΡΣΕΝΑΛ στο Λονδίνο έγινε πραγματικότητα, εμείς που σε ανακαλύψαμε, σε προπονήσαμε, σε προωθήσαμε,  μας κάνεις διπλά χαρούμενους. Είναι τιμή για όλη την Κύπρο και ιδιαίτερα την Πάφο διότι αναγκάζεις μια ποδοσφαιρική υπερδύναμη να μας βάζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Τα συγχαρητήρια μου και εις ανώτερα».

Γιάννης Βαλμάς για το football-academies.gr

Ο Κώστας Πηλέας με τους γονείς του, κατά την υπογραφή του συμβολαίου του, στην Άρσεναλ

Σχόλια