Παναθηναϊκός: Μόνο η σωστή διαχείρηση των παικτών της Ακαδημίας, θα αποδώσει καρπούς

Παναθηναϊκός και ακαδημίες είναι δύο έννοιες πολύ στενά συνδεδεμένες. Χρόνια τώρα το «τριφύλλι» βγάζει ποδοσφαιριστές που στη συνέχεια αφήνουν το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αρκετές φορές και στην Εθνική Ελλάδας.

Κάπου, βέβαια, στην πορεία χάθηκε αυτή η στήριξη στα δικά του παιδιά, αλλά τα τελευταία χρόνια μοιάζει μονόδρομος με το οικονομικό μοντέλο που έχει ακολουθηθεί.

Όταν βλέπεις ομάδες όπως οι Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να στηρίζουν ποδοσφαιριστές από την ακαδημία τους, τη στιγμή που έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια μπάτζετ, πρέπει να είσαι αφελής για να μην το κάνεις κι εσύ.

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει το δικό του πρόβλημα, με τα παιδιά της Ακαδημίας του, το ότι δεν υπάρχει συνέπεια. Ανάλογα με το ποιος είναι προπονητής ή τεχνικός διευθυντής δίνεται μεγαλύτερο ή μικρότερο βάρος.

Ας μην πάμε μακριά. Επί Ντάνι Πογιάτος και Τσάβι Ρόκα ο Ζαγαρίτης ήταν για να φεύγει. Δεν τον έβλεπε το ισπανικό δίδυμο. Εάν δεν ήταν τέτοια τα αποτελέσματα ώστε να απολυθούν γρήγορα, το πρόβλημα θα ήταν σημαντικό. Υπάρχει και άλλο παράδειγμα.

O Λάζλο Μπόλονι δεν βλέπει τον Εμμανουηλίδη. Ενα ακόμη παιδί που έχει το πακέτο για να προσφέρει πράγματα. Μπορεί τώρα να μην είναι ικανός να πάρει τη φανέλα βασικού, αλλά δύσκολα θα ήταν χειρότερος από τον Αϊτόρ.

Ο Αλεξανδρόπουλος με την παρουσία του δείχνει πως θα μπορούσε και τη σεζόν που μας πέρασε να έχει πάρει περισσότερες ευκαιρίες, όπως και ο Ζαγαρίτης. Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως ο Μπουζούκης έχασε μία ολόκληρη χρονιά πέρυσι επειδή δεν αγωνιζόταν στη θέση του.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ναι μεν υπάρχει η θέληση, αλλά το πλάνο δεν είναι ξεκάθαρο. Μόλις γίνει, ο Παναθηναϊκός θα βγει δεδομένα κερδισμένος. Είναι σαφές πως γίνεται καλή δουλειά στην ακαδημία και υπάρχει ταλέντο. Για να αξιοποιηθεί στο έπακρο, όμως, θα πρέπει να στηριχτούν οι παίκτες και να βοηθηθούν ώστε να βελτιωθούν.

Σαφώς και δεν μπορεί να παίξει κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής στους «πράσινους». Δεν είναι ίδια η ποιότητα που έχουν όλοι. Κάποιοι δεν θα γίνουν καν επαγγελματίες, άλλοι θα αγωνιστούν σε χαμηλότερες κατηγορίες ή και σε ομάδες μικρότερης δυναμικής στη Super League 1.

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένοι που αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Οι Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος δείχνουν πως μπορούν να προσφέρουν πολλά, ενώ είχαν προηγηθεί οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης. Τέτοιοι παίκτες στέλνουν το μήνυμα για το ποια πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στο «τριφύλλι».

Σχόλια