Οι αποχωρήσεις και οι προσθήκες στην Aκαδημία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας Νέων Κ20, αλλά και σε αυτής των Εφήβων Κ17, θα υπάρξουν την επόμενη σεζόν με τους παίκτες που θα βρίσκονται τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό να έχουν ήδη ενημερωθεί. Αποχωρούν δέκα από την περσινή Κ20 και προς το παρόν τρεις από την περσινή Κ17. Στο στόχαστρο πλην του Μαυρομάτη ένα ακόμη σπουδαίο ταλέντο για την Κ20.

Η σεζόν έχει ολοκληρωθεί για τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και μετά το πέρας της υπήρξαν συναντήσεις του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας Γιάννη Σαμαρά με όλους τους παίκτες της Κ20 και της Κ17 για να τους ενημερώσει εάν θα παραμείνουν ή όχι και τη νέα σεζόν.

Πολλές είναι οι ανακατατάξεις ιδίως στο τμήμα της Κ20 καθώς είναι δεδομένο ότι το τριφύλλι δεν μπορεί να προσφέρει επαγγελματικά συμβόλαια σε όλους όσους φτάνουν στο σχετικό όριο ηλικίας και φυσικά στην ομάδα που είναι ακριβώς κάτω από την πρώτη ομάδα τα κριτήρια είναι σαφώς πιο αυστηρά.

Επίσης από την στιγμή που ανεβαίνουν στην Κ20, οι γεννημένοι το 1998 παίκτες της περσινής ομάδας Κ17, πρέπει να υπάρξει χώρος και αποχωρήσεις ώστε το ρόστερ της ομάδας να είναι διαχειρίσιμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρελθόν από την ομάδα Νέων θα αποτελέσουν δέκα παίκτες. Για τους τρεις 95άρηδες Μαλντίν, Μυρθιανό και Ζούλη σας έχουμε ήδη ενημερώσει ενώ σε αυτούς προστίθενται οι 97άρηδες Μπαλατσούρας, Αθανασόπουλος, Στρατήγης, Τουρούκης, και οι 96άρηδες Μπαμίχα, Γεροκωνσταντής και Ζαφειράκης. Όλοι τους μάλιστα έχουν ενημερωθεί από τον Γιάννη Σαμαρά για τους λόγους για τους οποίους δεν θα συνεχίσουν στο τριφύλλι.

Αποχωρήσεις θα υπάρξουν και στους 98άρηδες της περσινής Κ17 του Παναθηναϊκού, καθώς οι Μανιός, Βραχάλης και Σαμπατάκος γνωρίζουν επίσης ότι την επόμενη σεζόν δεν θα βρίσκονται στους πράσινους.

Φυσικά στο τμήμα των Κ17 θα ανέβουν την επόμενη σεζόν, οι ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2000 που πέρσι ήταν στην Κ15.

Μαυρομάτης και ένας ακόμη διεθνής στους πράσινους

Πλην των αποχωρήσεων βέβαια θα έχουμε και προσθήκες στην U20 με άμεση προοπτική το μέλλον, καθώς πλην του 18χρονου, στόπερ, Φάνη Μαυρομάτη από τον Παναργειακό, στο στόχαστρο των πράσινων είναι ένας ακόμη νεαρός ποδοσφαιριστής επίσης διεθνής που προορίζεται για την U20.

Μάλιστα τόσο ο Μαυρομάτης, όσο και ο έτερος ποδοσφαιριστής, αναμένεται να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια, καθώς στο τριφύλλι πιστεύουν στο ταλέντο τους και τους αποκτούν με απώτερο σκοπό την παρουσία τους στην πρώτη ομάδα.

Για τον 18χρονο Φάνη Μαυρομάτη τοπική ιστοσελίδα του Άργους έφερε στο φως της δημοσιότητας τη συγκεκριμένη περίπτωση ενώ για τον έτερο νεαρό άσο το prasinanea.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχει υπογράψει το συμβόλαιο του με το τριφύλλι τις προηγούμενες μέρες και αναμένεται να γίνει γνωστό άμεσα.

Φυσικά και στα άλλα τμήματα των υποδομών αναμένεται να υπάρξουν προσθήκες τόσο από ταλέντα των πράσινων σχολών ποδοσφαίρων όσο και από ποδοσφαιριστές που έχουν επιλέξει οι πράσινοι σκάουτερ στην διάρκεια της χρονιάς.

Πρώτη στις 8 Ιουλίου για τους Νέους

Σε ότι έχει να κάνει με την προετοιμασία της ομάδας των Νέων Κ20 για την σεζόν 2015-16 οι νεαροί ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού άρχισαν να ειδοποιούνται εδώ και λίγες μέρες έτσι ώστε να δώσουν το παρών στις 8 Ιουλίου για την πρώτη της νέας περιόδου. Τότε αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εργομετρικά και ιατρικά τεστ και εν συνεχεία να ξεκινήσουν και οι προπονήσεις για τη νέα περίοδο.

Μια εβδομάδα με δέκα μέρες αργότερα θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της ομάδας Κ17 ενώ στις αρχές Αυγούστου αυτή της Κ15 και εν συνεχεία όλων των υπολοίπων τμημάτων των ακαδημιών.

Ο Σαμαράς στην Κ20

Από τις αρχές Απριλίου και μετά το βαρύ 6-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Γιάννης Σαμαράς καθόταν στον πάγκο της ομάδας Νέων, μαζί με τους Σάμιο και Μαραγκό και υπάρχουν πληροφορίες που τον θέλουν τη νέα σεζόν να έχει αποφασίσει να ρίξει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στο τμήμα των Κ20 έχοντας ακόμα πιο ενεργό ρόλο τόσο στην εκγύμναση, στην τακτική και ίσως και στην διάρκεια των αγώνων.

Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει και αναμένεται να γίνει σαφές κατά την έναρξη της προετοιμασίας των πράσινων, αλλά και των πρώτων φιλικών, που θα δώσουν οι νεαροί άσοι του τριφυλλιού για την επόμενη σεζόν.

Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τμήματα δεν έχει υπάρξει ακόμα σχετική ενημέρωση προς τους προπονητές της ακαδημίας, για το ποιο τμήμα θα αναλάβει ο καθένας τους, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου.

Τάκης Κεφάλας για το football-academies.gr
Με πληροφορίες από τα prasinanea.gr-Πέτρος Παπαμακάριος

Σχόλια