Επιστρέφει στην Παιανία η Ακαδημία του Παναθηναϊκού

Τα προβλήματα με την έλλειψη γηπέδων που αντιμετωπίζουν τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, οδηγεί την «πράσινη» ΠΑΕ να επιστρέψει τα «φυτώριά» της στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας.

Η «αναζωογόνηση» της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, που αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα την τελευταία τριετία, ήταν ένα απ’ τα βασικά θέματα που είχε στην «ατζέντα» του το Ζιλμπέρτο Σίλβα, σε συνεργασία με τον Γιάννη Σαμαρά, απ’ την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου της «πράσινης» ΠΑΕ.

Το κυριότερο «θέμα» για το «φυτώριο» του «τριφυλλιού» δεν ήταν άλλο απ’ την έλλειψη χώρων και γηπέδων στο «Γ. Καλαφάτης», αφού για να βγαίνει το πρόγραμμα, υπήρχαν φορές που έπρεπε να κάνουν προπόνηση στο γήπεδο του συνθετικού τάπητα, δύο και τρία ηλικιακά κλιμάκια ταυτόχρονα. Το τελευταίο δίμηνο οι Ζιλμπέρτο και Σαμαράς αναζήτησαν τρόπους επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος (αφού η κατασκευή των δύο νέων γηπέδων στο Κορωπί θα αργήσει) και πρότειναν στον Γιάννη Αλαφούζο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής (μόνο) της ακαδημίας του Παναθηναϊκού στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας.

Ο Ζιλμπέρτο, άλλωστε, δούλεψε καθ’ όλη την τριετία του ως παίκτης του Παναθηναϊκού στην Παιανία και γνωρίζει πολύ καλά τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να προσδώσει στην ακαδημία της ομάδας ο χώρος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Αλαφούζος επικοινώνησε προσωπικά με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, στον οποίο ανήκει το αθλητικό κέντρο της Παιανίας, του ανέλυσε το ζήτημα και βρήκε πρόσφορο έδαφος, αφού αφορά μόνο τις ακαδημίες του συλλόγου, στις οποίες ο άλλοτε πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ είχε ιδιαίτερη «ευαισθησία».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το θέμα προχωράει σε σταθερή βάση και είναι πλέον κάτι παραπάνω από πιθανή η επιστροφή των τημάτων υποδομής της ομάδας στην Παιανία. Βεβαίως, η διαδικασία της μετακόμισης θα απαιτήσει πολύ χρόνο (τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου), αφού το αθλητικό κέντρο ήταν ανενεργό για χρόνια (γίνονταν μόνο αγώνες για το επιχειρησιακό πρωτάθλημα στο ένα γήπεδο). Θα πρέπει να υπάρξει φροντίδα των γηπέδων (την οποία θα αναλάβει η ΠΑΕ), αναδιοργάνωση του «γυάλινου» κτιρίου, ακόμη και «ενεργοποίηση» του ξενώνα, στον οποίο θα μένουν οι νεαροί παίκτες της ομάδας από 13 και άνω που προέρχονται απ’ την περιφέρεια…

Σχόλια