ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δοκιμαστικά νεαρών ποδοσφαιριστών στο Ρέντη

Στου Ρέντη πάνε 25 νεαροί από την Κύπρο – Αναχωρούν τη Δευτέρα (11/05) με προορισμό την Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και φιλικά με τον Ολυμπιακό.

Τέσσερεις μέρες δοκιμαστικών αλλά και μιας αξέχαστης ποδοσφαιρικής εμπειρίας μαζί με τα αγωνιστικά τμήματα του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Ελλάδα, θα περάσουν την ερχόμενη εβδομάδα 25 παιδιά από την Κύπρο, που επιλέχθηκαν από τους Γρηγόρη Γεωργάτο και Θοδωρή Ελευθεριάδη στα δοκιμαστικά που έγιναν στο νησί τον Μάρτιο. Τη Δευτέρα (11/05) οι 25 νεαροί, γεννημένοι μεταξύ 2000 και 2004, θα ταξιδεύσουν στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή (15/05).

Στην παραμονή τους στην ελληνική πρωτεύουσα θα τεθούν υπό παρακολούθηση από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, όπου θα ενσωματωθούν με τα αντίστοιχα ηλικιακά αγωνιστικά τμήματα για προπονήσεις, φιλικά παιγνίδια και δοκιμαστικά τεστ.

Τα 14 παιδιά προέρχονται από την ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο, ενώ τα υπόλοιπα 11 από άλλες ακαδημίες στη Μεγαλόνησο, αφού τα δοκιμαστικά που έγιναν μεταξύ 22 και 25 Μαρτίου ήταν ανοικτά για όλους και έδιναν την ευκαιρία σε όλα τα ταλαντούχα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και την όλη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, δίδοντας τους παράλληλα και την ευκαιρία να διακριθούν και να επιλεγούν. Οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε το τεχνικό επιτελείο του «Θρύλου» ανήκουν στις ηλικίες 2003 και 2004.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη των παιδιών στου Ρέντη εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλάνο και πρόγραμμα της Διεύθυνσης Ακαδημίας για ανίχνευση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τις διάφορες Σχολές της ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες, με στόχο την όσο το δυνατό χρονικά μεγαλύτερη και διαρκή παρακολούθηση αλλά και αξιολόγηση των πιο πάνω παιδιών σε σχέση με την πρόοδο αλλά και την ανέλιξη τους, καθώς και για πιθανή μελλοντική ένταξη τους στα αγωνιστικά τμήματα του Ολυμπιακού Πειραιώς στου Ρέντη εκεί και όπου η ανέλιξη, το επίπεδο αλλά και η ηλικία των παιδιών θα το επιτρέψει.

Αναμένεται δε, ότι οι ποδοσφαιριστές που θα ικανοποιήσουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Πειραιώς με την όλη παρουσία τους στου Ρέντη, θα ενταχθούν άμεσα σε πιο εντατικό πρόγραμμα παρακολούθησης το οποίο συμπεριλαμβάνει τακτικές επισκέψεις και συμμετοχή σε περαιτέρω δοκιμές και προπονήσεις, φιλικούς αγώνες και τουρνουά με τα αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα, με στόχο και αν η εξέλιξη είναι ικανοποιητική την μόνιμη εγκατάσταση στου Ρέντη.

Δεν αποκλείεται δε μετά την επικείμενη επίσκεψη να υπάρξουν και άμεσες προτάσεις για μόνιμη εγκατάσταση εκεί και όπου κάποια παιδιά αποδείξουν την ετοιμότητα τους για άμεση μετοίκηση.

Την ευθύνη των δοκιμαστικών στην Κύπρο είχαν ο γενικός διευθυντής της ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς, Γρηγόρης Γεωργάτος και ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, Θοδωρής Ελευθεριάδης.

Προετοιμασία και αξιολόγηση τερματοφυλάκων υψηλών προδιαγραφών

Σχόλια