Οι παίκτες με ρήτρα δισεκατομμυρίου – Κυριαρχεί η Ρεάλ

Ο Πέδρι έγινε ο τρίτος παίκτης της La Liga με ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει στο 1.000.000.000 ευρώ. Οκτώ παίκτες της Ρεάλ στο top-10.

Ο Πέδρι ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, το οποίο πλέον τον δεσμεύει μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Μεγαλύτερη εντύπωση σε αυτήν την είδηση, πάντως, κάνει η ρήτρα που έβαλε ο σύλλογος στο 18χρονο μέσο της, η οποία είναι 10ψήφια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ποδοσφαιριστής στη La Liga έχει ρήτρα δισεκατομμυρίου. Συνέβη και στο παρελθόν, πχ. με τον Λιονέλ Μέσι, ενώ συμβαίνει και στη Ρεάλ. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο παίκτες της με ρήτρα ίδια με του Πέδρι και μάλιστα ο ένας είναι 33 ετών.

Ο λόγος για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος μπορεί να φύγει από το σύλλογο μόνο αν το επιτρέψουν οι “μερένγκες”, όπως φαίνεται από τη ρήτρα αποδέσμευσης του 1.000.000.000 ευρώ, η οποία είναι ίδια με εκείνη του κατά δέκα χρόνια νεαρότερού του Φεντερίκο Βαλβέρδε.

Η ρήτρα αποδέσμευσης στα συμβόλαια επαγγελματιών ποδοσφαιριστών είναι απαραίτητη σύμφωνα με τους κανονισμούς της ισπανικής ομοσπονδίας, με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ να βάζουν τις υψηλότερες, αφού είθισται να διαθέτουν και τα καλύτερα ρόστερ.

Πηγή sport24.gr

Σχόλια