Ο πρόεδρος της Σπορτινγκ στα εγκαίνια της Ακαδημίας στο Χαλάνδρι – Είδε Πέλκα στη Ριζούπολη

Τρεις οι στόχοι για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τον ερχομό της στην Αθήνα. Η πορτογαλική ομάδα προετοιμάζεται για τον αγώνα της Τρίτης (12/11) με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο εκτός από τον αγώνα, υπάρχουν και άλλα δύο θέματα στην πορτογαλική ατζέντα επί ελληνικού εδάφους.

Το πρώτο έχει να κάνει με την παρουσία του προέδρου της Σπόρτινγκ Μπρούνο ντε Καρβάλιο στα εγκαίνια της τρίτης ποδοσφαιρικής ακαδημίας που δημιουργεί η πορτογαλική ομάδα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μετά τις ακαδημίες Αναβύσσου και Λεμεσού η Σπόρτινγκ επεκτείνεται στα Βόρεια Προάστια βρίσκοντας στέγη στις πλέον σύγχρονες και πλήρως ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Χαλάνδρι.

Επίσης, εμπνευστής του project είναι ο πρώην Αγκολέζος-Πορτογάλος αμυντικός Φρανσίκο Ζουέλα και η εταιρεία του «STARS OF THE FUTURE» η οποία έχει συμφωνήσει με τα Λιοντάρια και αποτελεί πλέον τον αποκλειστικό αντιπρόσωπό τους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το τρίτο θέμα της ατζέντας για τους ανθρώπους της Σπόρτινγκ ήταν το παιχνίδι της Δευτέρας (11/9) Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, όπου τα πορτογαλικά “μάτια” ήταν στραμμένα στο Δημήτρη Πέλκα.

Να σημειωθεί πως η Σπόρτινγκ ήθελε να πάρει τον νεαρό μέσο από την εποχή που αγωνιζόταν στη Σετούμπαλ και μάλιστα είχε εξουσιοδοτήσει συγκεκριμένο σκάουτερ με τον οποίο συνεργαζόταν να τον παρακολουθεί.

Η αξιολόγηση που έκανε τότε ήταν θετική, χωρίς, όμως να συμπεριλαμβάνει την παράμετρο της μόνιμης επιστροφής του στον ΠΑΟΚ έπειτα από την λήξη του δανεισμού του στην Σετούμπαλ.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ για τον Πέλκα παρέμεινε. Για το λόγο αυτό τον “τσέκαραν” εκ νέου στον αγώνα στη Ριζούπολη το απόγευμα της Δευτέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τη νέα ακαδημία Σπορτινγκ στο AFC στο Χαλάνδρι:

“Η τρίτη κατά σειρά Ακαδημία της Sporting Club Portugal σε Ελλάδα και Κύπρο είναι πλέον γεγονός! Μετά τις Ακαδημίες Αναβύσσου και Λεμεσού η Sporting CP από Λισσαβόνα επεκτείνεται στα Βόρεια Προάστια βρίσκοντας στέγη στις πλέον σύγχρονες και πλήρως ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις της FOOTBALL CENTER στο Χαλάνδρι, στην οδό Εριϕύλης 9.
Εμπνευστής του project  είναι ο πρώην Αγκολέζος-Πορτογάλος αμυντικός Zuela Francisco Dos Santos και η εταιρεία του STARS OF THE FUTURE η οποία έχει λάβει το  «χρίσμα» των Λιονταριών και αποτελεί πλέον τον αποκλειστικό αντιπρόσωπό τους σε Ελλάδα και Κύπρο.
Φαίνεται πως ο Ζουέλα άϕησε πίσω την παλιά του θέση και το γύρισε στην …επίθεση καθώς βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την επόμενη Ακαδημία στην Θεσσαλονίκη με απώτερο σκοπό την ίδρυση τουλάχιστον δέκα Ακαδημιών σε Ελλάδα και Κύπρο.
Τα εγκαίνια της Ακαδημίας Χαλανδρίου θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα στις 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της FOOTBALL CENTER στο Χαλάνδρι, στην οδό Εριϕύλης 9.
Το παρόν θα δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Sporting Club Portugal Δρ. Μπρούνο ντε Καρβάλιο,  πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο του ποδοσϕαίρου ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι η Πρέσβειρα της Αγκόλα και ο Πρέσβης της Πορτογαλίας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για γονείς και παιδιά προκειμένου να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις αλλά και τους συντελεστές της Ακαδημίας. Ο ‘Ζου’ (όπως τον ϕωνάζουν) θα παρευρίσκεται για να γνωρίσει από κοντά τους επίδοξους νεαρούς ποδοσϕαιριστές και να μοιραστεί μαζί τους το όνειρό τους.
Σημειώνεται ότι η  Sporting CP Λισαβόνας, η ομάδα που δημιούργησε σπουδαίους ποδοσϕαιριστές  όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λουίς Φίγκο αλλά και διάσημους προπονητές όπως οι Μουρίνιο και Σάντος, είναι η πρώτη ϕορά που ιδρύει Ακαδημίες στην Ευρώπη εκτός Πορτογαλίας.
Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος της Sporting CP είναι ότι δεν αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων των αθλητών αλλά στην ευρύτερη επιμόρϕωσή τους.
Μέσω της εκπαίδευσης, η Sporting CP αποσκοπεί στο να αναπτύξει όχι μόνο σπουδαίους ποδοσϕαιριστές αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες. Ας ελπίζουμε λοιπόν ο επόμενος «Ρονάλντο» να είναι ελληνικής καταγωγής”.

Σχόλια