Ντένζεϊλ Μπόαντου: Αφού πέρασε από τις καλύτερες ακαδημίες, τώρα δεν βρίσκει ομάδα

Η ιστορία του 23χρονου Άγγλου επιθετικού που κάποτε αποτελούσε ανερχόμενο αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι και της Ντόρτμουντ αλλά τώρα δε βρίσκει ομάδα.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που άφηναν υποσχέσεις αλλά απέτυχαν να δικαιώσουν τις προσδοκίες.

Μία από αυτές είναι και του Ντένζεϊλ Μπόαντου, ο οποίος πέρασε κατά τη διάρκεια της παιδικής και της εφηβικής του ηλικίας από… Τότεναμ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Ντόρτμουντ!

Γεννημένος το 1997 στο Λονδίνο και με γκανέζικη καταγωγή, πέρασε από «σπιρούνια» και «κανονιέρηδες» προτού γίνει μέλος των «πολιτών», τις ακαδημίες των οποίων στελέχωσε για τέσσερα χρόνια (2013-2017).

Οι άνθρωποι του συλλόγου τον θεωρούσαν ανερχόμενο αστέρι, σε μια φουρνιά που περιλάμβανε παίκτες όπως ο Μπραχίμ Ντίαθ, ο Τζέιντον Σάντσο, ο Φιλ Φόντεν και ο Ανχελίνιο.

Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2014, όταν είχε αποκομίσει μεγάλο πρόβλημα στο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού. Η απόφασή του να ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία δεν απέδωσε και στην συνέχεια αναγκάστηκε να περάσει αρκετές φορές την πόρτα του χειρουργείου, προτού επιστρέψει στη δράση μετά από 20 μήνες!

Όλα έδειχναν να βελτιώνονται και τελικά το 2017 ήρθε η μετακίνηση στη Ντόρτμουντ, όπου δεν κατάφερε να στεριώσει. Μία διετία μετά επέστρεψε στην Αγγλία, δοκιμάστηκε στη Ρέντινγκ όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει συμβόλαιο. Η λύση ήρθε από την… Κρόουλι της League Two, όπου απέτυχε να κάνει έστω μία εμφάνιση στο πρωτάθλημα.

Το ταλαιπωρημένο δεξιό του πόδι και η άσχημη ψυχολογία έφεραν την απομάκρυνση από τον σύλλογο του δυτικού Έσεξ τον Ιανουάριο του 2020 και έναν χρόνο μετά, ο Μπόαντου δεν έχει καταφέρει να βρει ομάδα. Όντας 23 ετών πλέον, δείχνει πως οι εποχές που ξεχώριζε στα τσικό της Σίτι αλλά και τις μικρές εθνικές της Αγγλίας (Κ-16 και Κ-17) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η ειρωνεία; Πρόσφατα, που η Ντόρτμουντ απέκτησε τον νεαρό Τζέιμι-Μπάινο Γκίτενς, τα γερμανικά ΜΜΕ τον παρουσίασαν ως τον δεύτερο Άγγλο στην ομάδα μετά τον Τζέιντον Σάντο. Όχι απλά ξέχασαν τον Μπόαντου, αλλά αγνοούσαν κι ότι ήταν ο πρώτος, πριν κι από τον Σάντσο…

Σχόλια