Ο17χρονος Δημήτρης Νικολάου βασικός στον Ολυμπιακό!

Είναι γνωστό και κοινώς αποδεκτό ότι  οι ελληνικές ομάδες για να αναπτύξουν τις υποδομές τους σε σωστές βάσεις, θα πρέπει να δίνουν τις ευκαιρίες στα παιδιά τους,  τόσο διότι επιβάλλεται να εμπιστευτούν το ταλέντο που υπάρχει, όσο και για να δίνουν ελπίδα στα παιδιά των ακαδημιών τους ότι μπορούν να παίξουν στην αντρική ομάδα και να προσπαθούν γι αυτό με όλες τους τις δυνάμεις.

Σκοπός είναι όχι μόνο οι μικρές αλλά και οι μεγάλες ομάδες να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες σε γηγενείς ταλαντούχους παίκτες των υποδομών τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου και να μη δίνουν χρήματα για να αποκτήσουν αμφιβόλου ποιότητας παίκτες από την ξένη αγορά.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, φαίνονται αποφασισμένοι να δώσουν στον 98άρη Δημήτρη Νικολάου την ευκαιρία να γίνει βασικό στέλεχος της φετινής ομάδας, μιας και στην προετοιμασία τα πήγε πάρα πολύ καλά και φάνηκε ότι είναι έτοιμος για το άλμα.

Προφανώς δεν θα είναι ο 17χρονος αριστερός μπακ (και στόπερ) βασικός σε παιχνίδια πρωταθλητισμού ή Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά υπάρχει η διάθεση να πάρει πολλές ευκαιρίες και φυσικά να είναι 11αδάτος σε παιχνίδια που η δυναμικότητα του αντιπάλου θα το επιτρέπει.

Η σκέψη που υπάρχει στον Ολυμπιακό, άλλωστε, είναι να παίζουν με βασικούς τους Ομάρ – Μαζουάκου (αν δεν αποχωρήσει ο Γάλλος), με μπακ απ και για τις δύο θέσεις τον Σαλίνο (στην προετοιμασία δείχνει ότι το έχει ακόμα και για βασικός στα αριστερά). Και σαν δευτερότριτη επιλογή αριστερά, να υπάρχει ο Νικολάου!

Μπορεί να πάρει ο 17χρονος άσος δηλαδή κάποια παιχνίδια σαν βασικός στη διάρκεια της σεζόν (σε Κύπελλο και εύκολα ματς του πρωταθλήματος), μία εξέλιξη που μόνο κέρδος μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός…

Τμήμα ειδήσεων Football-Academies.gr

Σχόλια