ΜΙΛΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Μίλτος Αθανασίου είναι γεννημένος το 1998 και αγωνίζεται στην ομάδα U18/19 της Ντίσελντορφ. Χρησιμοποιείται κυρίως ως αριστερό μπακ και με τις εμφανίσεις του φέτος με αντιπάλους όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Βερντερ Βρέμης και όλες οι ελίτ ομάδες της Γερμανίας,  έχει ενθουσιάσει τους Γερμανούς και όχι μόνο.

Αρκετές ομάδες από Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.  Πολλές προτάσεις βρίσκονται υπό συζήτηση με την εταιρεία Soccer Promo που τον εκπροσωπεί και τον μάνατζέρ του Σπύρο Μαραθωνίτη.

Ζητήσαμε από τον Μίλτο Αθανασίου να μας μιλήσει για την ομάδα του, τα προσωπικά του όνειρα στο ποδόσφαιρο και τους στόχους του:

Ερ: Πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Απ: Ξεκίνησα το 2005-6 στην ομάδα Wersten 04 του Ντίσελντορφ. Κάποια στιγμή σε αγώνα Κυπέλλου ακαδημιών Κ17, κληρωθήκαμε να παίξουμε αντίπαλοι με την Φορτούνα Ντισελντορφ, όπου πήγα πολύ καλά και ο προπονητής της Φορτούνα μου είπε ότι ήθελε να με δει σε ένα δοκιμαστικό. Σε συνεννόηση τότε με τον μάνατζέρ μου και την οικογένειά μου αποφασίσαμε να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου εκεί.  Για μένα αυτό ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Από αυτό το δοκιμαστικό τελικά με επέλεξαν ανάμεσα από πάρα πολλούς παίκτες και έτσι εντάχθηκαν στην ομάδα της Φορτούνα Ντισελντορφ.

Ερ: Πες μας λίγο για τον θεσμό του Κυπέλλου στις ακαδημίες στην Γερμανία;

Απ: Το Κύπελλο εδώ στην Γερμανία είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί ειδικά αν αγωνίζεσαι σε μια μικρή ομάδα σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις με αντιπάλους επαγγελματικές ομάδες και να μετρήσεις τις δυνάμεις σου. Εκτός αυτού σε βλέπουν επαγγελματικές ομάδες, οπότε μπορείς να έχεις πολλές ευκαιρίες για να κάνεις το επόμενο βήμα.  Ξέρω ότι στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα.

Ερ: Ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα από την ομάδα που αγωνίζεσαι τώρα και σ’ αυτή που αγωνιζόσουν πριν;

Απ: Οι προπονήσεις είναι καθημερινές, πολύ πιο ποιοτικές, σίγουρα πολύ πιο δύσκολες και κουραστικές.  Η ομάδα έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από εμάς και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος σε αντίθεση με την προηγούμενη ομάδα. Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων μας βοηθά να εξελιχθούμε σε όλους τους τομείς.

Ερ: Παρακολουθείς Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Απ: Από το Ελληνικό ποδόσφαιρο παρακολουθώ κυρίως τα ντέρμπι.  Μου αρέσει περισσότερο να βλέπω Γερμανικό ποδόσφαιρο, Αγγλικό ή Ολλανδικό και γενικότερα Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ερ: Πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεσαι στο πρωτάθλημα U19 της Γερμανικής Μπουντεσλίγκα;

Απ: Το πρωτάθλημα της U19 της Μπουντεσλίγκα είναι για μένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης μαζί με το Ολλανδικό.  Είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τέτοιο επίπεδο αφού ξέρεις ότι σίγουρα κάποιοι συμπαίκτες ή αντίπαλοί σου θα τους δεις στα επόμενα χρόνια να αγωνίζονται και να διαπρέπουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ερ: Πόσο δύσκολο είναι για έναν Έλληνα, να παίξει στην Γερμανία ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο;

Απ:  Γενικά αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο.  Θα πρέπει να ξεχωρίζει για να συμμετέχει σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου και γενικότερα θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος από έναν Γερμανό για να προτιμηθεί.

Ερ: Αν είχες πρόταση από μια Ελληνική ομάδα θα ερχόσουν;

Απ: Αυτή την περίοδο σίγουρα όχι – δεν είναι στους στόχους μου να παίξω σε μια ελληνική ομάδα. Βέβαια στο μέλλον δεν θα απέρριπτα μια πρόταση που θα ήταν προς όφελός μου.

Ερ:Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Απ: Να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και μέσα από την προπόνηση να βελτιωθώ περισσότερο.  Όσον αφορά τώρα το μέλλον μου στην ομάδα έχω κάποιες προτάσεις, είτε να συνεχίσω στην ίδια ομάδα, είτε να κάνω κάποια μεταγραφή, αλλά όλα αυτά είναι υπό συζήτηση με τον μάντατζέρ μου και την οικογένειά μου.  Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ και μακάρι κάποτε να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδος γιατί είναι τιμητικό να αγωνίζεσαι με την πατρίδα σου. Γιατί σ’ εμάς τους Έλληνες του εξωτερικού, δεν περνάει στιγμή που να μην σκεφτόμαστε την Ελλάδα.

Σχόλια