Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων των Μικτών Ομάδων – Αλλαγές και περικοπές…

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την προκήρυξη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων και Παίδων, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.

Στην προκήρυξη υπάρχουν αλλαγές σε διαδικαστικά θέματα και στη διαδικασία διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, αύξηση των Περιφερειών σε 16 και μερική αναδιάταξη των ΕΠΣ σε αυτές, καθώς και αρκετές περικοπές… σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Το Πρωτάθλημα Νέων θα διεξαχθεί και στις τρείς φάσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο η κυριότερη αλλαγή είναι ότι δεν θα συγκροτηθούν ομάδες Ζωνών, αλλά οι 8 νικήτριες ομάδες της Β’ φάσης, θα συμμετέχουν ως έχουν, σε τουρνουά που θα διεξαχθεί το Πάσχα και στο οποίο θα αναδειχθεί πανελλαδικά η πρωταθλήτρια ομάδα (1η), καθώς και η 2η και 3η ομάδα, στις οποίες οι αθλητές αυτών έχουν πριμοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

Στο πρωτάθλημα Παίδων υπάρχει …περικοπή και θα ολοκληρωθεί υποχρεωτικά στην Α΄ φάση, δηλαδή με τους αγώνες εντός της Περιφέρειας, όπου και θα αναδειχθεί τοπικά η πρωταθλήτρια ομάδα της εκάστοτε Περιφέρειας.

Αναλυτικά τα άρθρα της προκήρυξης

Άρθρο 1. Διατάξεις διεξαγωγής

Όλοι οι αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων

και Νέων διεξάγονται σύμφωνα με:

α. τους Κανόνες του Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,

β. τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο

γ. τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.

Την ευθύνη οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων έχει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων ( εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.

Άρθρο 2: Διαδικασία διεξαγωγής/ Όμιλοι

Α. Πρωτάθλημα Νέων

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων Νέων θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις ως ακολούθως:

Α΄ φάση:

Συμμετέχουν, υποχρεωτικά, οι πενήντα τρεις (53) Ομάδες Παίδων και Νέων των ΕΠΣ, κατανεμημένες, με γεωγραφικά κριτήρια, σε δεκαέξι (16) ομίλους ως ακολούθως: Δώδεκα (12) ομίλους με τρεις (3) ομάδες Ε.Π.Σ., τρεις (3) ομίλους με τέσσερις (4) ομάδες ΕΠΣ και έναν (1) όμιλο με πέντε (5) ομάδες ΕΠΣ: Η σχετική κατανομή είναι η ακόλουθη:

1ος  Όμιλος: ΕΠΣ: Έβρου, Θράκης, Ξάνθης, Συγκροτούν την 1η Περιφέρεια

2ος Όμιλος: ΕΠΣ: Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Συγκροτούν την 2η Περιφέρεια

3ος Όμιλος: ΕΠΣ: Μακεδονίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Συγκροτούν την 3η Περιφέρεια

4ος Όμιλος: Ημαθίας, Κοζάνης, Πιερίας, Συγκροτούν την 4η Περιφέρεια

5ος Όμιλος: ΕΠΣ: Καστοριάς, Πέλλας, Φλώρινας, Συγκροτούν την 5η Περιφέρεια

6ος Όμιλος: ΕΠΣ: Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Συγκροτούν την 6η Περιφέρεια

7ος Όμιλος: ΕΠΣ: Άρτας, Γρεβενών, Πρέβεζας/Λευκάδας, Συγκροτούν την 7η Περιφέρεια

8ος Όμιλος: ΕΠΣ: Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Θεσσαλίας, Συγκροτούν την 8η Περιφέρεια

9ος Όμιλος: ΕΠΣ: Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Συγκροτούν την 9η Περιφέρεια

10ος Όμιλος: ΕΠΣ: Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Ζακύνθου, Συγκροτούν την 10η Περιφέρεια

11ος Όμιλος: ΕΠΣ: Αρκαδίας Λακωνίας, Μεσσηνίας, Συγκροτούν την 11η Περιφέρεια

12ος Όμιλος: ΕΠΣ: Αργολίδας, Δυτικής Αττικής, Κορινθίας, Συγκροτούν την 12η Περιφέρεια

13ος Όμιλος: ΕΠΣ: Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Συγκροτούν την 13η Περιφέρεια

14ος Όμιλος: ΕΠΣ: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά, Συγκροτούν την 14η Περιφέρεια

15ος Όμιλος: ΕΠΣ: Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Συγκροτούν την 15η Περιφέρεια

16ος Όμιλος: ΕΠΣ: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων, Συγκροτούν την 16η Περιφέρεια

Οι αγώνες της Α΄ φάσης θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) και το σχετικό πρόγραμμα θα προκύψει μετά από δημόσια κλήρωση. Οι αγώνες του 15ου ομίλου που θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά σε δύο γύρους σε ημερομηνίες που θα προσδιοριστούν από την «Επιτροπή».

Μετά το τέλος των αγώνων της Α΄ φάσης συντάσσεται βαθμολογικός πίνακας, με βάση τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π., και ανακηρύσσεται η πρωταθλήτρια ομάδα του ομίλου Παίδων & Νέων.

Σκοπός διεξαγωγής της Α΄ φάσης είναι η προεπιλογή των ποδοσφαιριστών που θα συγκροτήσουν την αντιπροσωπευτική ομάδα της Περιφέρειας, η οποία θα πάρει μέρος στους αγώνες της Β΄ φάσης.

Β΄ φάση:

Μετά το τέλος των αγώνων της Α΄ Φάσης συγκροτούνται οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των Περιφερειών, που θα πάρουν μέρος στους αγώνες της Β΄ φάσης. Την ευθύνη επιλογής των ποδοσφαιριστών που θα περιληφθούν στην ομάδα της Περιφέρειας έχει ο Προπονητής της ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α΄ φάση με βοηθό τον Προπονητή της δευτεραθλήτριας ομάδας της Α΄ φάσης.

Σε κάθε Ομάδα Νέων Περιφέρειας μετέχουν υποχρεωτικώς δύο (2) κατ΄ελάχιστο, ποδοσφαιριστές από κάθε Ε.Π.Σ. της περιφέρειας οχτώ (8), κατ΄ανώτερο, ποδοσφαιριστές.

Οι αγώνες μεταξύ των ομάδων της Β΄ φάσης είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) και το σχετικό πρόγραμμα θα προκύψει κατόπιν δημόσιας κλήρωσης, με βάση αυστηρώς γεωγραφικά κριτήρια. Την έδρα των αγώνων της κάθε ομάδας τη δηλώνει στην Ε.Π.Ο. ο προπονητής της ομάδας.

Γ΄ φάση (τελική):

Οι νικήτριες ομάδες της Β΄ Φάσης θα πάρουν μέρος στο τουρνουά της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί  κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα και σε τόπο που θα επιλεγεί από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα προκύψει μετά από δημόσια κλήρωση.

Οι οχτώ (8) ομάδες θα σχηματίσουν τέσσερα (4) ζευγάρια που θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες. Οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση, όπου και πάλι θα αγωνιστούν σε ζευγάρια σε μονούς αγώνες.

Οι νικήτριες ομάδες αυτής της φάσης θα αγωνιστούν στον Τελικό Αγώνα για την Πρώτη και Δεύτερη θέση. Οι ηττημένες ομάδες της δεύτερης φάσης θα αγωνιστούν για την Τρίτη θέση.

Η ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής των πρωταθλημάτων θα οριστεί με απόφαση της «Επιτροπής».

Β. Πρωτάθλημα Παίδων

Το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων θα διεξαχθεί στους ίδιους ως άνω ομίλους και θα ολοκληρωθεί υποχρεωτικά στην Α΄ φάση.

Άρθρο 3: Ηλικίες Ποδοσφαιριστών

Στο Πρωτάθλημα των ΠΑΙΔΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2002 έως και 31-12-2003.

Στο Πρωτάθλημα των ΝΕΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2000 έως και 31-12-2001.

Η μη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου  συνιστά αντικανονική συμμετοχή και εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 23 παρ.1 εδ. ε΄ του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

Άρθρο 4: Διαιτητές

Σε όλους τους αγώνες της Α΄ φάσης θα ορίζονται διαιτητές γηπεδούχων Ε.Π.Σ. από τους πίνακες όλων των κατηγοριών.  Δεν θα ορίζεται τέταρτος διαιτητής.

Ο ορισμός των διαιτητών της Β΄ και Γ΄ φάσης (τελικής), θα γίνεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε συνεργασία με την Επιτροπή.

Η μετακίνηση και των τριών (3) Διαιτητών θα γίνεται με ένα (1) Ι.Χ και η αποζημίωση τους , μόνο για την μετακίνηση, θα είναι 0,30 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Η αποζημίωση και η δαπάνη διοδίων θα καταβάλλεται από την γηπεδούχο Ε.Π.Σ με ενιαίο εξοδολόγιο.

Η ίδια τριάδα διαιτητών θα διευθύνει και τους δύο (2) αγώνες που θα διεξάγονται την ίδια ημέρα (Α΄ φάση), πρώτα ο αγώνας των ΠΑΙΔΩΝ και στη συνέχεια ο αγώνας των ΝΕΩΝ, στο ίδιο γήπεδο ή σε διαφορετικό το οποίο δεν μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα (10) χιλιομέτρων από αυτό του πρώτου αγώνα.

Στους διαιτητές των αγώνων όλων των φάσεων της διοργάνωσης δεν καταβάλλεται αμοιβή.

Για τους αγώνες της Γ΄ φάσης η Ε.Π.Ο. θα καλύψει, όπου απαιτείται, την μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των διαιτητών.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης των διαιτητών και των βοηθών τους ο αγώνας δεν αναβάλλεται.  Οι Επιτροπές Διαιτησίας των γηπεδούχων ΕΠΣ, μετά από συνεννόηση με την ΚΕΔ/ΕΠΟ, θα ορίζουν Διαιτητές των αντίστοιχων κατηγοριών από τη δύναμη τους.

Άρθρο 5: Δηλώσεις Συμμετοχής

Κάθε Ε.Π.Σ. έχει την υποχρέωση να υποβάλει μέχρι την 21.9.2015 στην Ε.Π.Ο. τη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο.

Άρθρο 6: Διάρκεια αγώνα

Η διάρκεια του κάθε αγώνα ΝΕΩΝ θα είναι 90΄ (δύο ημίχρονα των 45΄ έκαστο) και των ΠΑΙΔΩΝ 80΄ (δύο ημίχρονα των 40΄ έκαστο).

Άρθρο 7: Προπονητές

α. Όλες οι ΕΠΣ υποχρεούνται να υπογράψουν σύμβαση με προπονητή-προπονητές διπλωματούχους UEFA/ΕΠΟ, οι οποίοι θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης που εκδίδονται από την Ε.Π.Ο.

Η σύμβαση αυτή θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., μαζί με φωτοτυπία της ταυτότητας της ΕΠΟ, θα πρέπει να υποβληθούν στην Επιτροπή, τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

Άρθρο 8: Δελτίο ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστή

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών στους αγώνες χωρίς τα δικαιολογητικά του Άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

Άρθρο 9: Γήπεδα / Εμπορικά Δικαιώματα

1. Κάθε Ένωση υποχρεούται να δηλώσει ένα γήπεδο κι ένα εφεδρικό, στα οποία αποκλειστικά και μόνο θα διεξάγονται οι αγώνες.  Σε περίπτωση αλλαγής γηπέδου, από το κανονικό στο εφεδρικό, το αίτημα θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες νωρίτερα.  Τα γήπεδα δεν επιτρέπεται να απέχουν από την έδρα της Ένωσης άνω των 20 χλμ., εκτός εάν υπάρχουν ειδικοί λόγοι, η αποδοχή των οποίων θα υπόκειται στην ελεύθερη κρίση της Επιτροπής.

Οι αγώνες των Πρωταθλημάτων θα γίνονται σε γήπεδα με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα.

2. Η κάθε ΕΠΣ υποχρεούται να παρέχει κάθε είδους διαφημιστική παροχή/ή και διευκόλυνση που θα ζητηθεί από τη χορηγό εταιρία και την ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, στο ενωσιακό αθλητικό κέντρο και γενικώς στα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων (π.χ. διαφημιστικές πινακίδες, σημαίες σηματοποίηση και διεξαγωγή κάθε είδους προωθητικής ενέργειας, παρουσία του λογοτύπου του χορηγού στις ιστοσελίδες των ΕΠΣ. κλπ)

3. Σε περίπτωση ύπαρξης κεντρικού χορηγού του πρωταθλήματος, θα ενημερωθείτε με συμπληρωματικό έγγραφο.  Όλες δε οι ομάδες υποχρεούνται και δεσμεύονται για κάθε ενέργεια, που αρμοδίως θα τους υποδειχθεί, για την απρόσκοπτη προβολή των χορηγών. Σε διαφορετική περίπτωση ο διαιτητής υποχρεούται να μη διεξάγει τον αγώνα.

Άρθρο 10: Οικονομικοί Όροι

1. Επιτρέπεται η τέλεση των αγώνων με ελεύθερη είσοδο.  Σε περίπτωση εισιτηρίου η ανώτερη τιμή ορίζεται στα πέντε (5,00) ευρώ με ελεύθερη είσοδο στους μαθητές και γενικά στα νέα παιδιά (εργαζόμενους – σπουδαστές κλπ.).

Τυχόν έσοδα ανήκουν στις γηπεδούχες Ενώσεις.

2. Από την Ε.Π.Ο. θα καταβάλλονται, για τις μετακινήσεις των ομάδων, στις Ε.Π.Σ. τα παρακάτω ποσά:

α. Για την Α΄ φάση: Το κόστος μετακίνησης για αποστολή σαράντα δυο (42) ατόμων (ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ) εκ των οποίων τριάντα έξι (36) ποδοσφαιριστές (από δέκα οχτώ (18) για κάθε ομάδα).

Για τις Β΄ & Γ΄ φάσεις(πρωτάθλημα ΝΕΩΝ):  Το κόστος μετακίνησης για είκοσι τέσσερα(24) άτομα στα οποία περιλαμβάνονται δεκαοκτώ (18) ποδοσφαιριστές, ένας (1) γιατρός, δύο (2) προπονητές, ένας (1) έφορος υλικού και δυο (2) συνοδοί, εκτός του 15ου ομίλου (νήσων), όπου οι συνοδοί θα είναι τέσσερις (4).

Το κόστος διεξαγωγής των αγώνων του 15ου ομίλου σε μορφή τουρνουά βαρύνει την Ε.Π.Ο.

β. Για μετακίνηση στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα καταβάλλεται αποζημίωση όση η χιλιομετρική απόσταση επί 0,85 ευρώ/λεωφορείο.

γ. Για κάθε μετακίνηση ομάδας πρόσθετα τετρακόσια (400,00) ευρώ για φαγητό και λοιπά έξοδα για κάθε μία ομάδα (ΠΑΙΔΩΝ – ΝΕΩΝ).

δ. Για κάθε αγώνα Ενώσεως εντός έδρας το ποσό των πεντακοσίων (500,00) ευρώ και για τις δυο (2 ) ομάδες (ΠΑΙΔΩΝ – ΝΕΩΝ).

ε. Στις ομάδες που μετακινούνται πέραν των 250 χλμ θα καταβάλλονται τετρακόσια (400,00) ευρώ για διανυκτέρευση για κάθε μία ομάδα (ΠΑΙΔΩΝ – ΝΕΩΝ), δηλαδή οκτακόσια (800,00) ευρώ συνολικά, καθώς και τριακόσια (300,00) ευρώ για διανυκτέρευση του οδηγού του πούλμαν και αποζημίωση παραμονής του οχήματος.

στ. Οι μετακινήσεις των αποστολών ΠΑΙΔΩΝ – ΝΕΩΝ θα γίνονται με το ίδιο μέσο και με ευθύνη των συνοδών τους.  Όπου απαιτείται διανυκτέρευση οι ομάδες θα μένουν στο ίδιο, εφόσον αυτό είναι εφικτό, ξενοδοχείο ή σε διαφορετική περίπτωση σε δύο κοντινά.

ζ. Η ΕΠΟ, αμέσως μόλις συγκροτηθούν οι Ομάδες των Περιφερειών, θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης όλων των εμπλεκομένων για προπονήσεις των ομάδων.

η. Ένωση, η οποία δεν συμμετέχει στα πρωταθλήματα αδικαιολόγητα, στερείται της επιχορήγησης για την ενίσχυση των Μικτών Ομάδων και των Ενωσιακών προπονητών για την περίοδο μη συμμετοχής.

Άρθρο 11: Έπαθλα

Στις πρωταθλήτριες ομάδες Παίδων και Νέων των ομίλων της Α΄ Φάσης θα απονεμηθούν από ένα (1) Κύπελλο και τριάντα (30) μετάλλια.

Στην πρωταθλήτρια ομάδα των αγώνων της Γ΄ Φάσης Νέων, θα απονεμηθεί ένα (1) κύπελλο και τριάντα (30) μετάλλια.

Στη δευτεραθλήτρια ομάδα των αγώνων της Γ΄ Φάσης Νέων, θα απονεμηθούν τριάντα (30) μετάλλια.

Στην ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση στους αγώνες της Γ΄ Φάσης Νέων θα απονεμηθούν τριάντα (30) μετάλλια.

Άρθρο 12: Γενικές Διατάξεις

1. Στο πρωτάθλημα Παίδων επιτρέπονται, κατ’ εξαίρεση των ισχυόντων κανονισμών, έως και πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρεις (3) διακοπές του αγώνα.

2. Στις φάσεις Β΄, Γ΄ του πρωταθλήματος Νέων και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους αγώνες θα εφαρμόζεται το άρθρο 20 παρ.9 του Κ.Α.Π., (παράταση πέναλτι).

3. Αγώνας, που δεν διεξήχθη, χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων και κρίνεται  επαναληπτέος από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., θα διεξάγεται σε ημερομηνία που θα ορίζεται από την Επιτροπή.  Σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες πρέπει να ειδοποιούνται τρεις (3) πλήρεις ημέρες, τουλάχιστον, πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

4. Οι γηπεδούχες ομάδες είναι υπεύθυνες για:

α. την έκδοση άδειας διεξαγωγής του αγώνα

β. τη γνωστοποίηση του προγράμματος των αγώνων στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα και γ. την ενημέρωση στα γήπεδα που πρόκειται αυτοί να διεξαχθούν.

5. Οι ενστάσεις θα εκδικάζονται σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., με την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από παράβολο τριακοσίων (300,00) ευρώ. Οι εφέσεις από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. με παράβολο πεντακοσίων (500,00) ευρώ.

6. Σε όλους τους αγώνες οι γηπεδούχες ομάδες έχουν την υποχρέωση να ορίζουν γιατρό αγώνα και να εξασφαλίζουν την παρουσία του στον αγώνα.

Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας.

Εάν, παρά ταύτα, διεξαχθεί, ο μεν διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο, η δε γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο  άρθρο 8 παρ.2 εδ. β του Κ.Α.Π..

7. Ειδικότερα, Ενώσεις που αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ της Α΄ φάσης των ως άνω πρωταθλημάτων υποχρεούνται να εξασφαλίζουν στις αποστολές ιατρική περίθαλψη επί 24ώρου βάσεως.

Άρθρο 13: Εθνικές Ομάδες – Ερασιτέχνες ΠΑΕ

1.Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα είναι να έχει ο ποδοσφαιριστής το δικαίωμα να αγωνίζεται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

2. Στους αγώνες κατηγορίας ΝΕΩΝ και σε όλες τις φάσεις, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών των ερασιτεχνικών σωματείων ιδρυτικών των Π.Α.Ε. καθώς και αυτών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα υποδομής της Super League και της Football League.

3.Στους αγώνες κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ, και σε όλες τις φάσεις, δύνανται να μετέχουν, έως τρεις (3) ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών σωματείων-ιδρυτικών των ΠΑΕ, καθώς και εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Υποδομής των ΠΑΕ, καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο, χωρίς να θεωρηθεί αντικανονική η συμμετοχή τους.

4.Θα γίνεται, υποχρεωτικώς, δεκτό αίτημα Ένωσης για αναβολή αγώνα, λόγω συμμετοχής τριών (3), τουλάχιστον, ποδοσφαιριστών σε αγώνα Εθνικής Ομάδας, εφόσον αυτοί αποτελούν βασικά στελέχη της μικτής ομάδας και το αίτημα έχει υποβληθεί τρεις (3), τουλάχιστον, μέρες πριν τον αγώνα.

Άρθρο 14: Προνόμια Ν. 4115/2013

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ θεωρούνται ως οι ανώτατες κατηγορίες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου περί προνομίων και ευεργετημάτων (ν. 4115/2013), με την ακόλουθη κατηγοριοποίηση:  Για την περίοδο 2015/2016 στην κατηγορία αυτή εντάσσεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων.

Άρθρο 15: Έκτιση ποινών

Για την έκτιση των ποινών ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 37, παρ.3 του ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων.

Άρθρο 16: Τελικές διατάξεις

Για όλα τα θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα, οι Ενώσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της Ε.Π.Ο., η οποία θα επιλαμβάνεται και όπου κρίνει αναγκαίο θα θέτει τα αντίστοιχα θέματα υπό την κρίση των αρμοδίων οργάνων και της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

Γιάννης Βαλμάς, για το Football-Academies.gr

Σχόλια