«Μαιευτήριο ταλέντων»

Το κλίμα ευφορίας χωρίς όμως καταφυγή στην υπερβολή, η ενέργεια που ανταμώσαμε -και- χθες στο Άμστερνταμ, μια ημέρα μετά την συντριβή (5-0) της Αϊντχόβεν, είναι όχι απλά λογική συνέπεια αλλά δικαίωμα του Άγιαξ!

Ως κυψέλη ποδοσφαιρικού ταλέντου εντός της ατέρμονης παραγωγικής διαδικασίας που υπαγορεύει η προετοιμασία παικτών-συνειδητοποιημένων πολιτών στα τμήματα υποδομής του, έχει εμφυτεύσει στα κύτταρα του την αυτοπεποίθηση εκείνου που αναπόφευκτα δρέπει καρπούς μετά από εργασία με σχέδιο…

Εμείς που καλέσαμε χθες στο Άμστερνταμ μοιάζαμε…πιο ενθουσιασμένοι απ’ τους Ολλανδούς! Στελέχη του ζουν-άλλη-μια περίοδο ακμής… Την τελευταία πριν από την επόμενη! Μοιραστήκαμε τις ίδιες σκέψεις με τον Ντούσαν Τάντιτς, σκόρερ του πέμπτου γκολ. Ο 33χρονος Σέρβος είχε και άλλες…ανησυχίες εκτός της αγωνιστικής έκρηξης του Αίαντα:

«Ζω σε μια από τις γενιές του Άγιαξ, μην ξεχνάτε πως ομάδες παικτών διαδέχονται η μια την άλλη… Αυτό συμβαίνει δεκάδες χρόνια τώρα στο γήπεδο του που όπως έχουν πει «μοιάζει μαιευτήριο ταλέντων»! Συνεχίζουμε!».

Ενόχλησε όχι μόνο τον ίδιο αλλά «και άλλους εδώ» μια είδηση απ’ το κυβερνείο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου:

«Η Ομοσπονδία του Κατάρ προσέλαβε τον Μπέκαμ για να πρεσβεύει το Παγκόσμιο κύπελλο της έναντι 175 εκ. ευρώ… Γιατί άραγε θέλουν να κάνουν έναν πλούσιο πλουσιότερο; Υπάρχουν άλλοι πιο…ταπεινοί δουλευτές που θα μπορούσαν να είναι στην θέση του!».

Πηγή efsyn.gr Σπύρος Τσάμης

Σχόλια