Φύσσας: «Θέλω να προσθέσω Παναθηναϊκή συνείδηση στα παιδιά» – Παρουσιάστηκαν Λυμπερόπουλος και Φύσσας [VIDEO]

Ο «Λύμπε», επέστρεψε στο «τριφύλλι» έπειτα από 13,5 χρόνια, αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ μαζί του επανήλθε στον σύλλογο και ο Τάκης Φύσσας, από το πόστο του Διευθυντή της Ακαδημίας.

Οι δυο τους παρουσιάστηκαν επίσημα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Τετάρτης, έκαναν λόγο για ανάγκη να γίνει προσπάθεια απ’ όλους ώστε ο σύλλογος να φτάσει στο επίπεδο που θέλουν τόσο οι άνθρωποι της ομάδας, όσο και οι οπαδοί να τον βλέπουν, ενώ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος τόνιζε συνεχώς την ανάγκη της ενότητας και του ενδιαφέροντος για το παρόν κι όχι για το παρελθόν. «Για να φτάσουμε σε κάθε Κυριακή, πρέπει να κοιτάμε τις προηγούμενες μέρες» υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Φύσσας στάθηκε στη σημασία που θα έχει να γνωρίζει το κάθε παιδί, ο κάθε ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στις τάξεις του Παναθηναϊκού, το μέγεθος και την ιστορία του συλλόγου, δηλώνοντας πως «Δεν θέλουμε να κάνουμε Παναθηναϊκούς με τις επιτυχίες αλλά με τον τρόπο σκέψης». Επιπλέον, θέλησε να τονίσει πως έχει πάθος για τη νέα δουλειά που ανέλαβε στον Παναθηναϊκό και αισθάνεται πως οφείλει πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δυο τους κατά την επίσημη παρουσίασή τους:

Λυμπερόπουλος: «Καλησπέρα και χρόνια πολλά, εύχομαι τα καλύτερα για εσάς και η νέα χρονιά να έχει υγεία και επιτυχίες για την ομάδα μας. Αισθάνομαι λίγο άβολα, οι παλιοί ξέρετε πως είμαι φειδωλός. Έτσι ήμουν ως ποδοσφαιριστής. Σέβομαι απεριόριστα την δουλειά σας, είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Όλοι μαζί. Δεν υπάρχει εγώ. Υπάρχει εμείς. Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ο καθένας από την πλευρά του, για να κάνουμε την ομάδα όπως θέλουμε. Το αν θα πετύχουμε θα το δείξει ο χρόνος».

Φύσσας: «Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Νίκο. Το κλαμπ αποφάσισε να αναλάβω αυτό το πόστο. Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη διαδρομή να διαβώ. Το εμείς θα είναι αυτό που θα κυριαρχεί. Έχω ένα πλάνο και θα το παρουσιάσω όταν αναλάβω και επίσημα. Σαν ποδοσφαιριστής και μετά ως διευθυντής ποδοσφαίρου είχα έναν στόχο, μια φιλοσοφία. Αυτή η φιλοσοφία που έχω ταιριάζει με την πρώτη ομάδα και είναι ωραίο να ταιριάζει με την ακαδημία. Η αγωνιστική φιλοσοφία έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν εκτός από τον τρόπο παιχνιδιού που έχει ήδη η ακαδημία, θέλω να προσθέσω παναθηναϊκή συνείδηση στα παιδιά που είναι στην ομάδα. Πρέπει να ξέρουν που παίζουν, να τους μάθουμε να είναι σωστοί άνθρωποι και να είναι Παναθηναϊκοί, να ξέρουν την ιστορία. Αυτό για να ξέρουν όταν φτάσουν στην πρώτη ομάδα που είναι, ώστε να το διαχειριστούν».

Ερώτηση στον Λυμπερόπουλο: Ποια είναι τα συναισθήματα σου; Ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού και ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες;

«Το σήμερα είναι προτεραιότητα. Δεν υπάρχει το αύριο. Για όλους. Είμαστε εναρμονισμένοι σε αυτό, ενεργούμε από κοινού. Είμαστε στα μέσα της χρονιάς και θέλω να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Υπάρχουν δυσκολίες, παντού υπάρχουν δύσκολα. Αν κάποιος μου έλεγε πως θα επέστρεφα ως διοίκηση μετά από 13 χρόνια, θα έλεγα πως είναι τρελός. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και γιατί προπονητής μας είναι ο Μαρίνος, υπάρχει και ο Τάκης. Υπάρχει εμπιστοσύνη και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε αυτό που θέλουμε».

«Η επικοινωνία θα είναι συχνή. Ότι υπάρχει μέσα από το γραφείο Τύπου θα μαθαίνετε τα πάντα. Δεν είμαστε μυστικές υπηρεσίες».

Για την αγάπη του κόσμου:

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο. Αν ξέρεις πως πηγαίνεις κάπου που είσαι αγαπητός είναι ένα συν. Έπαιξε ρόλο. Έπαιξε ρόλο και τα άτομα που βρίσκονταν εδώ και ο Τάκης που ήρθε. Θέλω να βοηθήσω το ποδόσφαιρο, δεν έχει χρώμα το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν τα παιδιά που είναι εδώ».

Για την παναθηναϊκή νοοτροπία:

Φύσσας: «Από την δική μου πλευρά ναι είναι σημαντικό να αποτελείται από άτομα που έχουν φορέσει την φανέλα. Το να ξέρεις τον σύλλογο που υπηρετείς σου ανοίγει την πόρτα να πετύχεις. Στο δικό μου το κομμάτι θέλω να πω κάτι. Τα παιδιά δεν κάνουν λάθη. Εμείς κάνουμε λάθη. Θα αντιμετωπίσουμε τα παιδιά με όσο σεβασμό τους πρέπει. Είμαστε σύλλογος που πάντα έχει επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θέλω να τους μεταφέρω τι σημαίνει να είσαι σε αυτή την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιδέα. Δεν θέλουμε να κάνουμε Παναθηναϊκούς με τις επιτυχίες αλλά με τον τρόπο σκέψης. Σε αυτό το κομμάτι έχω μεγάλο βάρος που πρέπει να φέρω εις πέρας. Το έχω μέσα μου και πρέπει να το βγάλω προς τα έξω».

Λυμπερόπουλος: «Δεν έχει σημασία τι έγινε πριν. Είναι μάταιο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να προσπαθούμε για το σήμερα. Αν έχουμε κάποιες σκέψεις για το μέλλον το κρατάμε για τους εαυτούς μας. Προσπάθεια».

Για το πως θα κινείται μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός:

Λυμπερόπουλος: «Θα το δούμε μαζί με τον προπονητή. Δεν είναι πρέπον να το πω τώρα. Υπάρχει συνεργασία. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα». Για το πως θα συνδεθεί η ακαδημία με την πρώτη ομάδα: «Δεν είναι μόνο δική μας φιλοσοφία αλλά της διοίκησης και του προπονητή. Όλων. Εμείς εκεί θέλουμε να φτάσουμε. Να βγάζουμε δικά μας παιδιά, να γίνουμε ελκυστικοί και να πουλάμε. Το αν θα το καταφέρουμε; Θα το δούμε. Θα προσπαθήσουμε σίγουρα».

Φύσσας: «Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Παναθηναϊκού έγιναν από ομάδες με γεμάτες Έλληνες. Στο Euro όλη η ραχοκοκαλιά ήταν του Παναθηναϊκού. Δεν έχουμε βγάλει ως ποδόσφαιρο πολλούς Πλατινί ή με πολλά τεχνικά χαρίσματα. Έχουμε και τέτοιους. Γινόταν πολύ καλή δουλειά, θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν πούμε κάτι άλλο. Είναι συνολική δουλειά να φέρνουμε ελληνάκια στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να βρούμε σαν ακαδημία παιδιά με τέτοια στοιχεία, να τα γαλουχήσουμε και να είναι έτοιμα για την πρώτη ομάδα».

Για τις συνθήκες λειτουργίας στις ακαδημίες:

Φύσσας: «Το Κορωπί έχει εξελιχθεί. Το γεγονός πως έχουμε κάποια γήπεδα στην Παιανία είναι ένα σημάδι. Θα ζήσουμε με αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα θα θέλαμε πολύ καλύτερες. Η θέληση υπάρχει, σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα αλλά είναι στο χέρι μας να τα ξεπερνάμε και μέσα από αυτά να γινόμαστε καλύτεροι. Έχω υποχρέωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να προσφέρω. Έχω πάθος να το κάνω και ελπίζω με την βοήθεια όλων να το καταφέρω και να έχουμε αποτέλεσμα. Να είναι οι νέοι Λυμπερόπουλοι, Καραγκούνης, Μπασινάς, Γκούμας. Ίσως να είναι τώρα έξω αυτά τα παιδιά. Βάζοντας κάποια από τα στοιχεία που είπα, θα τα ετοιμάσουμε για την πρώτη ομάδα».

Για μεταγραφές:

Λυμπερόπουλος: «Το ακούγονται ονόματα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έτσι και για εμάς. Το τι ισχύει θα το μαθαίνετε από το γραφείο Τύπου».

Για τον Κουρμπέλη:

«Είμαστε χαρούμενοι. Τον πιστεύουμε πολύ. Και εγώ και ο προπονητής θεωρούμε πως δεν έχει ταβάνι. Μέσα από εμάς ελπίζουμε να πάει Εθνική ομάδα και να κάνει και το επόμενο βήμα».

Τι είπε στον Λυμπερόπουλο, έχοντας περάσει από αυτή την θέση:

Φύσσας: «Δεν του έχω πει κάτι. Ο Νίκος είναι ένα γνήσιο παιδί και είναι ιδανικός για αυτή την θέση. Εύχομαι έτσι να συνεχίσει, είμαι σίγουρος. Δεν χρειάζεται να του πω κάτι, δεν έχει ανάγκη. Από μόνος του μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις».

Για το σκάουτινγκ και το πρωτάθλημα:

Λυμπερόπουλος: «Αν είμαστε εδώ πάλι μετά από πέντε χρόνια πάλι θα ψάχνουμε μια πινελιά να κάνουμε κάτι καλύτερο. Έχουμε πράγματα στο μυαλό μας. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ήμουν πάντα αισιόδοξος. Αυτό που είπα στους παίκτες και χθες, είναι να βλέπω μια ομάδα να παλεύει πάντα στο 200%! Αυτό θέλω. Να παλεύουμε για το σήμερα. Για να φτάσουμε στην Κυριακή πρέπει να κοιτάμε τις προηγούμενες μέρες».

Για στελέχωση των τμημάτων και τις συνθήκες των ακαδημιών:

Φύσσας: «Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, θα αναλάβω από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου και θέλω να αξιολογήσω την κατάσταση. Πρέπει να αξιολογηθεί η όλη κατάσταση. Θέλω να δω τα πόστα και το πως ήταν η ακαδημία για να βάλω την δική μου φιλοσοφία. Θέλω ένα διάστημα να ζω την ημέρα και να μπορέσω να κινηθώ. Είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω. Μακάρι να είχαμε ξενώνες και περισσότερες δυνατότητες. Θα πορευτούμε με αυτές τις συνθήκες που έχουμε για να έχουμε επιτυχία».

Για το αν θα είναι στα γραφεία ή στο Κορωπί:

Λυμπερόπουλος: «Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Θα είμαι είτε στα γραφεία είτε εδώ. Δεν θα γίνει κάποια αλλαγή στην ομάδα. Θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά τόση ώρα. Βλέπω εδώ έναν θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Δημήτρη Σαραβάκο και νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Για το αν τον αγχώνουν οι προσδοκίες του κόσμου:

«Δεν αγχώνομαι γιατί έχω καλούς συνεργάτες. Από την πρώτη στιγμή είπα εμείς. Μόνος του δεν μπορεί κανένας να αλλάξει την κατάσταση».

Για τα αποδυτήρια και τον εσωτερικό κανονισμό:

«Τους κανόνες δεν τους βάζει ένας άνθρωπος. Ακόμη και αυτό γίνεται μέσα από συνεργασία και είμαστε στα μέσα της χρονιάς. Όσο υπάρχει παίκτης που φοράει την φανέλα της ομάδας για εμένα είναι ο καλύτερος. Όσο είναι μέλος της ομάδος, ναι τώρα έχουμε τους καλύτερους παίκτες. Γιατί; Γιατί φοράει αυτή την φανέλα».

Για Βέμερ και Ταυλαρίδη:

«Και για αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχουν εξελίξεις αλλά θα τις μάθετε από τον Σταμάτη».

VIDEO

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα κατέγραψε η κάμερα του PAO TV, στην επίσημη παρουσίαση των Νίκου Λυμπερόπουλου, Τάκη Φύσσα

{youtube}55uDxUHqFWE{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=55uDxUHqFWE

Σχόλια