Κοινή επιστολή ΕΠΟ, SL1, SL2 και ΠΣΑΠ, για έναρξη των πρωταθλημάτων των Super League 2, Football League

Η Super League 2 και η Football League έχουν στο πλευρό τους την ΕΠΟ, την Super League 1 και τον ΠΣΑΠ.

Με κοινή τους επιστολή ζητείται η άμεση έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2, Football League και έχει αποδέκτες τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Κοινοποιείτα, φυσικά, σε Υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και γγΑ Γιώργο Μαυρωτά.

Το έγγραφο υπογράφουν οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών φορέων κ.κ. Γραμμένος, Μπουτσικάρης, Λεουτσάκος και Μπαντής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2 – Football League:

ΑΠΟ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
SUPER LEAGUE
SUPER LEAGUE 2 – FOOTBALL LEAGUE
ΠΣΑΠ
ΠΡΟΣ:
Γραφείο Πρωθυπουργού
Υπουργό Επικρατείας, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ
Υπουργό Υγείας, κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΚΙΛΙΑ
Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
Επιτροπή Λοιμωξιολόγων
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΩΤΑ
Αθήνα, 13.11.2020

Αξιότιμοι Κύριοι,

Είναι ήδη γνωστές οι σοβαρότατες και δυσμενέστατες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19 -και- στη χώρα μας, στην κοινωνία, στην εργασία και στην οικονομία. Είναι επίσης, γνωστές οι επιπτώσεις όλων των ανωτέρω εξελίξεων και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την τιτάνια προσπάθεια της Πολιτείας αλλά και όλων των θεσμικών φορέων να αντιμετωπίσουν πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η έναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE. Η ανωτέρω εξέλιξη απασχόλησε και απασχολεί όλους τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς φορείς και όπως είναι ευλόγως αντιληπτό, θέτει, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, σε εμφανή κίνδυνο την επιβίωση των ΠΑΕ που μετέχουν στα ανωτέρω Πρωταθλήματα, των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους αλλά και εκατοντάδων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μελών του ΠΣΑΠ και των οικογενειών τους.

Με δεδομένη την ευαισθησία μας στην ανάγκη της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, έχει διαμορφωθεί και επικοινωνηθεί η με μέριμνα των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 διασφάλιση της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη SUPER LEAGUE.

Λαμβανομένης υπόψη της λειτουργίας όλων των πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, η άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE, τηρουμένων όλων των ανωτέρω αλλά και των υπαρχόντων συγκριτικών δεδομένων εξάπλωσης του ιού στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έχουμε την κατά το δυνατόν ασφαλή άποψη ότι, όπως ήδη συμβαίνει με το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, δεν θα αποτελέσει πρόσθετη επιβαρυντική περίσταση.

Παρακαλούμε επίσης, να λάβετε σοβαρά υπόψη την ιδιαιτερότητα του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος και τους ειδικούς ρυθμούς και περιορισμένους χρόνους με τους οποίους αυτό λειτουργεί. Η συγκυρία αυτή το διαφοροποιεί εκ των πραγμάτων από λοιπά επαγγελματικά περιβάλλοντα και θέτει περιορισμένες επιλογές χειρισμών.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θεωρούμε αναγκαία την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE και παρακαλούμε να κατανοήσετε την ανωτέρω αναγκαιότητα και, δια των αρμοδίων οργάνων σας, χορηγήσετε άμεσα τη σχετική έγκριση”.

Σχόλια