Ο «άγνωστος» Κατράνης που… συστήθηκε λόγω Ολυμπιακού

Η φιλική ήττα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι επισκίασε και πέρασε στα… ψιλά των ΜΜΕ την εμφάνιση – αποκάλυψη ενός (άγνωστου στο ευρύ κοινό) 18χρονου αριστερού μπακ: του Αλέξανδρου Κατράνη!

Βέβαια την επόμενη υπήρξε «ερυθρόλευκος»… συναγερμός που τελείωσε όμως γρήγορα: σύμφωνα με την πιάτσα των agents, αλλά και δημοσιεύματα (που είχαν όντως βάση), οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από το ταλέντο του νεαρού Βολιώτη μπακ που «ψάχτηκαν» άμεσα και δυναμικά για την περίπτωσή του, μόνο που ο Γιώργος Σπανός… πρόλαβε και υπέγραψε (ως το 2020) τον Κατράνη!

Για να είμαστε ακριβείς βέβαια, ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου δεν… τρόμαξε από το ότι «όλος ο Ολυμπιακός ρωτούσε για τον 18χρονο αριστερό μπακ του» και έσπευσε έτσι να τον «δέσει».

Κι αυτό αφού ο Κατράνης δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει ελεύθερος: εδώ και περίπου 6 μήνες ήταν σε συζητήσεις για το πρώτο του πολυετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Απλά έτυχε το τάιμινγκ των υπογραφών να συμπέσει με τον ξαφνικό ντόρο που προκάλεσε στα ΜΜΕ το όνομά του, επειδή πήγε καλά στο φιλικό με τον Ολυμπιακό και προκάλεσε αυτομάτως το ενδιαφέρον τους…

Μπορεί για τους πολλούς ο Κατράνης να είναι ένα ακόμη «λαχείο» που βρέθηκε στο Περιστέρι (πριν από 3 χρόνια, από τις ακαδημίες της Αγίας Παρασκευής Βόλου), για τους ειδικούς όμως αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση που κάλλιστα την επόμενη 2ετία μπορεί να αποτελέσει την επόμενη… υπερήφανη πώληση του Ατρομήτου (εκτός κι αν τον προλάβει ο Λημνιός, που αναμένεται τη νέα σεζόν να πάρει πολλές ευκαιρίες, ενώ από τα 16 του χρόνια τον κάνουν σκάουτινγκ ομάδες του εξωτερικού, ακόμη και η Γιουβέντους).

Για τον Κατράνη υπάρχει ήδη εκδηλωμένο επίσημο ενδιαφέρον από 3 ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ και ο Ατρόμητος έχει ήδη προνοήσει να τον διαφημίσει στο εξωτερικό, φτιάχνοντάς του σιγά σιγά τιμή που καταπώς πάει το πράγμα θα είναι «τσουχτερή».

Οπως λένε μάλιστα, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ξεπεράσει κι αυτήν του Μπάρκα, δηλαδή τα 700.000 που έσκασε η ΑΕΚ για να κάνει δικό της τον νεαρό κίπερ. Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια -για την προοπτική της διεθνούς καριέρας- είναι πως οι Κατράνης – Λημνιός, όπως και ο Μπάρκας, ανήκουν – εκπροσωπούνται από το ίδιο γραφείο μάνατζερ, του Αντώνη Αποστολόπουλου…

Η «υπόθεση Κατράνη», πάντως, έχει και μια δεύτερη… ανάγνωση, πέρα από την αναμφισβήτητη ικανότητα του Ατρομήτου να βρίσκει ταλέντα από όλη την Ελλάδα και να ξέρει πώς θα τα εξελίξει για να τα πουλήσει.

Αρχίζει, καταπώς δείχνουν τα πράγματα, να πουλά και σε πολύ καλή τιμή, βάζοντας τον πήχη πιο ψηλά συγκριτικά με τον μέσο όρο τιμής πώλησης ποδοσφαιριστών από τις μικρομεσαίες ελληνικές ομάδες.

Πριν από καιρό αυτές οι τιμές δεν ξεπερνούσαν τις 300-350-400.000 ευρώ, ενώ ο Ατρόμητος (στα… βήματα του Αστέρα Τρίπολης) πάει να δημιουργήσει «τιμές» κοντά στις 700-800.000 ευρώ.

sentragoal.gr

Σχόλια