ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ CAMP

Μετά το πέρας των αθλητικών δραστηριοτήτων των παιδιών, περί τα τέλη Ιουνίου, γονείς και παιδιά προβληματίζονται, για το τι θα κάνουν έως την ώρα των διακοπών ή ως την έναρξη της νέας σεζόν!

Ένα ποσοστό παιδιών φεύγει για τα χωριά τους, όπου αρχίζει η ανέμελη χαρά, το παιχνίδι και η διασκέδαση. Ένα άλλο ποσοστό παραμένει εντός, προβληματισμένο για το πώς θα απασχοληθεί. Βέβαια, με την οικονομική στενότητα που υπάρχει δυσκολεύουν και οι επιλογές, αλλά πάντα οι γονείς θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο στο παιδί τους και διαρκώς ψάχνουν, τις καλύτερες δυνατές λύσεις!

Γράφει ο Τάκης Γιαννόπουλος

Εδώ τώρα είναι το θέμα! Τι πρέπει να κάνω για το παιδί μου, για 1 ή 1,5 μήνα μέχρι τις διακοπές? Μια λύση είναι τα summer camp, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με ασφάλεια, φαγητό, διασκέδαση, παιχνίδι, μάνατζερ, σκάουτερ, γιατρούς και ότι περνάει από το μυαλό σας! Αυτή είναι η καλύτερη λύση «παρκαρίσματος» ενός παιδιού, το οποίο ενώ χαίρεται να διασκεδάζει παίζοντας ποδόσφαιρο, συνδυάζει τη χαρά του αυτή και με άλλες δραστηριότητες.

Κι’ έτσι για 4-5 μέρες και σε κάποια έως 10 και το παιδί περνά μια χαρά και ο γονιός έχει το κεφάλι του ήσυχο, αρκεί βέβαια να μην έχει την ψευδαίσθηση, ότι το παιδί του θα μάθει ή θα κερδίσει κάτι παραπάνω εκτός από κάποιες μέρες ανεμελιάς! Διότι εάν το παιδί ΔΕΝ έχει αυτό το «κάτι» και προπονείται απλά για εκγύμναση και διασκέδαση ΚΑΛΩΣ! Εάν όμως ανήκει στα παιδιά που έχουν αυτό το «κάτι», η λύση ΔΕΝ είναι αυτή! Αν υπάρχει κάποιο καλοκαιρινό camp που προσφέρει πραγματικά δουλειά στα παιδιά αυτά, θα ήθελα πολύ να το επισκεφθώ!

Η άποψή μου λοιπόν είναι η εξής: Τα παιδιά που έχουν κάποια καλά στοιχεία και θέλουν να τα αναπτύξουν, αυτά τα παιδιά από μόνα τους ΠΟΤΕ δεν σταματάνε να ασχολούνται με αυτό που τους αρέσει και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σταματάνε, εκτός από 15 με 20 μέρες, των οικογενειακών διακοπών του Αυγούστου!

Με δεδομένο ότι τα παιδιά αυτά, έχουν προτερήματα αλλά και ελαττώματα, πρέπει να αναπτύξουμε τα καλά και να βοηθήσουμε να γίνουν όσο καλύτερα γίνεται, τα αδύνατα σημεία του παιδιού.

Πρώτον, πρέπει να εστιάσει ο γονιός (αν μπορεί ο ίδιος) ή σε συνεννόηση με τον προπονητή, ποια είναι αυτά τα αδύνατα σημεία του παιδιού. Π.χ. Κάποια παιδιά χρειάζονται δουλειά στο αδύναμο πόδι ή στο κεφάλι, στην ντρίπλα, στο κοντρόλ ή στο σουτ, κάποια άλλα στην ενδυνάμωση, στην ευλυγισία ή στην ταχυδύναμη, ίσως και σε ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Αυτό λοιπόν που προτείνω εγώ είναι, μια αυστηρή επιλογή προπονητή ή γυμναστή, ανάλογα με το τι πρέπει να διορθώσω ή να αναπτύξω στο παιδί. Δείχνω εμπιστοσύνη σ’ αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος θα ασχοληθεί με το παιδί μου ή με μια αυστηρά μικρή ομάδα παιδιών, μέσα στο γήπεδο πάντα με μπάλα στο πρόγραμμα, με τα κατάλληλα υλικά, για 20 μέρες, προσδοκώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!!!

Περιμένοντας λοιπόν θετικά αποτελέσματα, αυτά θα πρέπει να φανούν, με την έναρξη της νέας σαιζόν, Αύγουστο με Σεπτέμβριο. Αν υπάρξει όντως αυτή η θετική εξέλιξη, αυτές οι «έξτρα προπονήσεις» θα πρέπει να συνεχιστούν, μέσα στην προπονητική μονάδα, 3 ή 4 φορές το μήνα και εάν γίνεται και στις «νεκρές» μέρες Χριστουγέννων-Πάσχα, πάντα όμως με μεγάλη προσοχή στην προπονητική-σωματική επιβάρυνση του παιδιού, προς αποφυγή διαφόρων τραυματισμών !

Όχι λοιπόν καλοκαιρινά camp, για το θεαθήναι, αλλά πραγματική δουλειά για το αποτέλεσμα που ΠΡΕΠΕΙ!!!

Toυ Τάκη Γιαννόπουλου, Προπονητή, για το Football-Academies.gr

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας του football-academies.gr και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε like στη σελίδα Football-Academies

Οι απόψεις που εκφράζονται από κάθε συνεργάτη ή αρθρογράφο είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο όσους τις διατυπώνουν. Αυτές οι απόψεις, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα βρίσκουν σύμφωνο το football-academies.gr

Σχόλια