Ιταλία ή Ολλανδία για Αθανασακόπουλο

Βαλίτσες για εξωτερικό ετοιμάζει ο άσος του Παναθηναϊκού, καθώς ο μάνατζέρ του έσπευσε να σώσει την κατάσταση, αφού έχασε Μιχελή και Κουτσουπιά

Έτοιμος να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό είναι ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος. Η απόφαση να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό είναι ειλημμένη και λήφθηκε πριν από αρκετές εβδομάδες, ενώ το πρωτάθλημα της Super League 2 βρισκόταν σε εξέλιξη.

Τότε, ο 21χρονος πρώτος σκόρερ της Β’ ομάδας του ΠΑΟ λίγο έλειψε να έλθει σε ρήξη με τον ατζέντη του, Αντώνη Αποστολόπουλο καθώς θεωρούσε ότι δεν «τρέχει» την περίπτωσή του με ιδιαίτερη σπουδή. Όταν συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Αποστολόπουλος μετέβη προσωπικά (και δεν έστειλε κάποιον από τους συνεργάτες του) στην Πάτρα για να συναντηθεί με την οικογένεια του παίκτη και να λυθεί η παρεξήγηση.

Πράγματι, δόθηκαν εξηγήσεις και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί, συνεκτιμώντας ότι ο έμπειρος agent είναι κοντά στον Πατρινό από τα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Εκείνες τις ημέρες συζητήθηκε και το μέλλον του αρχηγού του Παναθηναϊκού Β΄ και πάρθηκε η απόφαση της αποχώρησης από το Κορωπί και από την Ελλάδα. Η προοπτική που του παρουσίασε ο Αποστολόπουλος έχει να κάνει με την αγορά στην οποία ειδικεύεται τα τελευταία χρόνια, την Ιταλία (Serie B΄) και δευτερευόντως με την Ολλανδία.

Βέβαια το πρωταρχικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί είναι αυτό των τροφείων προς τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός χαφ ξεχώρισε μέσα σε μια περίεργη και μέτρια χρονιά της Β΄ ομάδας και ήταν ανταγωνιστικός γεγονός που έχει διττή σημασία. Αφενός θα υπάρξουν «μνηστήρες» αφετέρου ο Παναθηναϊκός θα αξιώσει τη νόμιμη αποζημίωση που ανέρχεται σε περίπου 300.000 ευρώ, ποσό για τα τέσσερα χρόνια παρουσίας του (2017-2021) στις ακαδημίες του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, εφόσον βρεθεί σύλλογος, θα πρέπει να προσμετρηθούν κι άλλοι παράγοντες. Η Serie B΄ εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, καθώς δεν είναι πρωτάθλημα που ανταποκρίνεται στα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του «Άθα».

Υπάρχουν όμως οι διασυνδέσεις που δημιουργήθηκαν με κινήσεις όπως η μεταγραφή του Σιατούνη από τη Primavera της Σαμπντόρια στη Μόντσα και του Κουτσουπιά από την Βίρτους Εντέλα στην Τερνάνα. Όσον αφορά την Ολλανδία, που σίγουρα ταιριάζει περισσότερο στον δημιουργικό χαφ του Παναθηναϊκού, ο Αποστολόπουλος έχει «ανοίξει δουλειές» με το deal του Μιχελή στη Βίλεμ.

Βέβαια, οι τρεις περιπτώσεις που προαναφέραμε δεν εξελίχθηκαν θετικά για την εταιρία Sports Connection τη σεζόν 2021/22.

Ο Σιατούνης πήρε όλα κι όλα 22 λεπτά με τη Μόντσα στη Serie B΄ και έχει να παίξει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο από το Νοέμβριο. Οι άλλοι δύο άλλαξαν μανατζερική στέγη τους τελευταίους μήνες και συνεργάζονται με μεγάλα γραφεία του εξωτερικού. Ο Μιχελής ανήκει στη Wasserman, ενώ τα δικαιώματα του Κουτσουπιά πήρε ο πολύ δυνατός Ιταλός agent, Μάριο Τζουφρέντι.

Πηγή gazzetta.gr Γιώργος Μανταίος

Σχόλια