Φινάλε με αγώνες unified στο Ρέντη!

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics που διοργάνωσαν τα Special Olympics Hellas και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο αθλητισμός και η αγάπη για τα παιδιά ένωσε το διήμερο 29-30 Μαΐου 2017 τα Special Olympics Hellas και την ΠΑΕ Ολυμπιακός με το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας να είναι εκπληκτικό! 

Απόδειξη της επιτυχίας τα χαμόγελα των συμμετεχόντων, η αγάπη των εθελοντών και η τεράστια αγκαλιά των στελεχών της Ακαδημίας και των Σχολών του Ολυμπιακού στις ομάδες των Special Olympics που επισκέφτηκαν επί δυο ημέρες το Προπονητικό Κέντρο Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός και τα Special Olympics Hellas γιόρτασαν μαζί την 17η Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου Special Olympics και μετά από τους αγώνες της Δευτέρας ανάμεσα στις ομάδες των Special Olympics η Τρίτη είχε στο πρόγραμμά της, αγώνα Unified. 

Η ομάδα Κ-16 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού μαζί με την ομάδα “Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό” και τις ομάδες Special Olympics Πύραυλος και Special Olympics Κεραυνός ενώθηκαν εις … σάρκα μια και το αποτέλεσμα ικανοποίησε τους πάντες! Τα χειροκροτήματα έπεφταν … βροχή όπως άλλωστε και τα γκολ. Οι ποδοσφαιριστές των Special Olympics με τους ποδοσφαιριστές της Κ-16 δημιούργησαν μικτές ομάδες και απέδειξαν ότι ο αθλητισμός ενώνει! 

Η συνύπαρξη και η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τους αθλητές, για τους ανθρώπους. Ο ποδοσφαιριστής της Κ-16 Γιώργος Τασιάς ενθουσιασμένος απ’ αυτή την μοναδική εμπειρία έλεγε: “Ήταν κάτι εκπληκτικό. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε γίνει φίλοι με τα παιδιά. Μας δείχνουν τον δρόμο. Μας διδάσκουν κάτι σπουδαίο για την ζωή μας. Την προσπάθεια. Την μάχη για τη ζωή και την διασκέδαση”.

Ο αθλητής της ομάδας “Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό” Πασσαλής Κωνσταντίνος  ένιωσε την ανάγκη να πει: “Μου άρεσε αυτό που έγινε σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Κάθε ημέρα γίνομαι καλύτερος. Θα ήθελα να παίξω μια ημέρα με τον Σεμπά γιατί δεν παρατάει καμία φάση”. Ο Αχμέντ Χρήστος και ο Διονύσης Αχλιόπτας είπαν ότι είναι τιμή τους που είναι στο Ρέντη και παίζουν ενώ ο ποδοσφαιριστής Χρήστος Αντωνόπουλος δήλωσε: “Ευχαριστώ πολύ τον Ολυμπιακό και τα Special Olympics. Μακάρι να ήμασταν κάθε ημέρα εδώ”. 

Ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος μιλώντας για το μοναδικό διήμερο που έζησαν όλοι στο Ρέντη τόνισε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι γιατί ζήσαμε μοναδικές στιγμές αυτές τις δυο ημέρες. Ολυμπιακός και Special Olympics ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα προς όλους. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τίτποτα η χαρά στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών και η αγωνία τους να πατήσουν το χορτάρι και να παίξουν. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε τα Special Olympics Hellas για την συνεργασία και είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε πιο δυνατοί στην επόμενη μας ενέργεια. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι είναι δίπλα στην κοινωνία και ειδικά στα παιδιά”.

Το παρών στους αγώνες unified έδωσε ο Διεθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Κυριάκος Καραταϊδης, ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 κ. Αριέλ Ιμπαγάσα οι οποίοι και μίλησαν στα παιδιά και έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη των αγώνων. Μετά από το τέλος των αγώνων οι ποδοσφαιριστές της Κ-16 της Ακαδημίας πήραν από τα παιδιά των Special Olympics αναμνηστικά διιπλώματα συμμετοχής αλλά και t-shirt με το λογότυπο των Special Olympics. 

Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχει το πάθος και η προσπάθεια μέσα από την οποία τα αδύνατα γίνονται δυνατά. 

Σχόλια