Εθνική Ελπίδων U21: Το πρόγραμμα στο EURO 2023 – Καλή η κλήρωση για την Εθνική Ελπίδων

Στις 25 Μαρτίου, εναντίον της Κύπρου, αρχίζει η Εθνική Ελπίδων τους αγώνες της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021-2023, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022 επί πορτογαλικού εδάφους.

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν στο διάστημα Μαρτίου 2021-Ιουνίου 2022, ενώ για τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες μπαράζ. Η τελική φάση θα φιλοξενηθεί Ιούνιο/Ιούλιο 2023 στη Γεωργία και τη Ρουμανία.

Η «γαλανόλευκη», η οποία κληρώθηκε στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, θα πρέπει να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο της Πορτογαλίας, της Ισλανδίας, της Λευκορωσίας, της Κύπρου και του Λιχτενστάιν, αν θέλει να πετύχει τον στόχο της.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του θεσμού. Ή έστω η κατάκτηση της δεύτερης θέσης προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής είτε στην τελική φάση υπό προϋποθέσεις είτε στα μπαράζ.

Οι αγώνες των προκριματικών ομίλων θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022, ενώ για τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες μπαράζ. Η Γεωργία και η Ρουμανία θα φιλοξενήσουν την τελική φάση της διοργάνωσης το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2023.

Στο Euro U21 του 2023 θα προκριθούν απευθείας οι νικητές των εννέα ομίλων, καθώς επίσης και η καλύτερη δεύτερη ομάδα των βαθμολογιών (στα γκρουπ με 6 ομάδες δεν λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα με τον τελευταίο της βαθμολογίας). Στα μπαράζ θα συμμετάσχουν οι υπόλοιπες οκτώ δεύτερες ομάδες των ομίλων, στο κυνήγι των τεσσάρων τελευταίων εισιτηρίων.

Οι όμιλοι της προκριματικής φάσης είναι οι παρακάτω:

Γκρουπ 1: Κροατία, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία.
Γκρουπ 2: Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Λετονία, Σαν Μαρίνο.
Γκρουπ 3: Ισπανία, Ρωσία, Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Λιθουανία, Μάλτα.
Γκρουπ 4: Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Ισλανδία, Λευκορωσία, ΚΥΠΡΟΣ, Λιχτενστάιν.
Γκρουπ 5: Ολλανδία, Ελβετία, Βουλγαρία, Ουαλία, Μολδαβία, Γιβραλτάρ.
Γκρουπ 6: Ιταλία, Σουηδία, Ιρλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Λουξεμβούργο.
Γκρουπ 7: Αγγλία, Τσεχία, Σλοβενία, Αλβανία, Κόσοβο, Ανδόρα.
Γκρουπ 8: Γαλλία, Σερβία, Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία, Νησιά Φερόε, Αρμενία.
Γκρουπ 9: Δανία, Βέλγιο, Τουρκία, Σκωτία, Καζακστάν.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία, την Ισλανδία, την Κύπρο, την Λευκορωσία και το Λιχτενστάιν.

Tο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης

Προκριματική Φάση (53 ομάδες)
Συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες 53 Ομοσπονδιών, οι οποίες χωρίζονται σε 9 ομίλους των 5 ή 6 ομάδων ο κάθε ένας.

Ενδιάμεση φάση (8 ομάδες, Σεπτέμβριος 2022)
Συμμετέχουν οι 8 ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους (εξαιρουμένης αυτής με την καλύτερη βαθμολογία, η οποία προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση).

Τελική Φάση (16 ομάδες, Ιούνιος-Ιούλιος 2023)

Συμμετέχουν οι 9 επικεφαλής των ομίλων της προκριματικής φάσης και η καλύτερη δεύτερη, οι 4 νικήτριες της ενδιάμεσης φάσης και οι διοργανώτριες των τελικών Γεωργία-Ρουμανία.

Σχόλια