Επανέναρξη σήμερα (17/5/2021), όλων των αθλητικών Ακαδημιών στην Ελλάδα

Από σήμερα 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων για 3 εβδομάδες, σύμφωνα με το πρόγραμμα επανεκκίνησης του ελληνικού αθλητισμού, σε όλα του τα επίπεδα, που ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. 

Σε πλήρη αντιστοιχία με το προφανές επιχείρημα του Υπουργείου ότι η πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει την εκπαίδευση των παιδιών, το ίδιο ισχύει και για τον αθλητισμό.

Εκπαίδευση και αθλητισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και αλληλοσυμπληρούμενες για την ανάπτυξη ενός νέου ανθρώπου.

Μετά από αυτήν την έντονη εμπειρία εγκλεισμού που έζησαν όλα τα παιδιά τους τελευταίους μήνες, είναι απαραίτητη η επιστροφή στους χώρους άθλησης για να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση τόσο τη σωματική τους όσο και την ψυχική τους υγεία. Οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να σκεφτούμε τον αντίκτυπο που θα έχει στον τρόπο ζωής ενός νέου παιδιού η έλλειψη άθλησης.

Η καλή ποιότητα ζωής είναι συνυφασμένη με την άθληση, για αυτό λοιπόν το «ζούμε αθλητικά» πρέπει να το κάνουμε πράξη με στόχο να πάμε από το «ζην» στο «ευ ζην».

Στη συνέχεια:

– Από 1/6/2021 θα ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

– Από 7/6/2021 θα ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.

Όλα τα παραπάνω με χρήση self-test στις προπονήσεις, που θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους.

Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την υπεύθυνη δήλωση του self test του σχολείου τους, μάσκα μέχρι την είσοδο στον αγωνιστικού χώρο, και ατομικό μπουκαλάκι νερό.

Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η χρήση self test να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο.

Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια. Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.

Σχόλια