«ΔΩΣΤΕ ΖΩΗ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ»

Την Τετάρτη 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Υπευθύνων των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Νομού Καρδίτσας, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα, για άμεση επανέναρξη των προπονήσεων των Ακαδημιών.

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλαν στο Football-Academies.gr

Έχουν περάσει 14 μήνες από́ την έναρξη της πανδημίας του Covid – 19!

Αισίως κλείνουμε 6 μήνες από την τελευταία απαγόρευση της οργανωμένης αθλητικής δραστηριότητας το Νοέμβριο του 2020! Δυστυχώς το τίμημα αυτού του χρόνου θα κληθούμε να το πληρώσουμε όλοι μας στο μέλλον.

Ο Αθλητισμός και ιδιαίτερα το Αναπτυξιακό́ Ποδόσφαιρο είναι από́ τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο. Έκλεισαν οι Αθλητικές Ακαδημίες που δεν συναθροίζεται το κοινό, που δεν δημιουργείται συνωστισμός στην προσέλευση και στην αποχώρηση και αφέθηκε η άθληση ανεξέλεγκτα. Ουσιαστικά́ η Πολιτεία απαγορεύει την οργανωμένη προπόνηση και επιτρέπει μια κατάσταση επικίνδυνη.

Γι’ αυτό́ είναι ζωτικής σημασίας η άμεση έναρξη λειτουργίας των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου με κανόνες και αυστηρή́ τήρηση του υγειονομικού́ πρωτοκόλλου. Δεν πρέπει να καταδικάσουμε μια ολόκληρη γενιά́ παιδιών στην απραξία, στην παχυσαρκία και στην αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας. Οι Ακαδημίες πρέπει και πάλι να δώσουν «ανάσα» στην ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία των παιδιών, πριν να είναι η κατάσταση μη αντιστρέψιμη και οι επιπτώσεις εμφανείς σε κάθε πτυχή́ της καθημερινότητας τους.

Όλο αυτό το «νεκρό» διάστημα, οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Νομού μας βρίσκονται με όποιον τρόπο μπορούν δίπλα στους αθλητές τους. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε γονείς και παιδιά αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών, όσο και αν αισθανόμαστε ότι θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική η αντιμετώπισή μας.

Αποφασισμένοι λοιπόν να δείξουμε έμπρακτα ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Υπευθύνων των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Νομού Καρδίτσας, την Τετάρτη 7 Απριλίου στο γήπεδο του Νοσοκομείου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Σκοπός αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε άριστο κλίμα, ήταν να ειδωθούμε έπειτα από πολύ καιρό και να συζητήσουμε επί πολλών θεμάτων, στέλνοντας ξεκάθαρα την επιθυμία μας για ΑΜΕΣΗ επανέναρξη των προπονήσεων των Τμημάτων Υποδομής.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν οι Υπεύθυνοι των Τμημάτων Υποδομής των παρακάτω ομάδων:

Α.Ε. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Α.Ο. ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ
Α.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Α.ΠΟ.Κ – Α.Ο. ΤΑΥΡΩΠΟΣ
Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Α.Σ. ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΛΑΜΑ
ΜΠΑΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Π.Α. ΣΟΦΑΔΩΝ
Π.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Σχόλια