Διαζύγιο πολυτελείας και νέος έρωτας για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται για ένα σπουδαίο χορηγικό deal, από αυτά που μπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικά: αφορά την πιθανότητα συνεργασίας με την αμερικανική αθλητική εταιρεία Under Armour σε ότι έχει να κάνει με την παροχή αθλητικού υλικού.

Η Βασίλισσα από το 1998 συνεργάζεται με την Adidas. Η σύμπραξη των δύο χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως επιτυχημένη. Το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών καταβάλει στην Ρεάλ 40 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο το ποσό αυτό πλέον θεωρείται πολύ μικρό για τα δεδομένα της εποχής.

Μετά τις συμφωνίες της Adidas με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου και της Nike με Μπαρτσελόνα και Τσέλσι, η Ρεάλ ζήτησε μια αναπροσαρμογή του συμβολαίου προσφέροντας στην Adidas την επέκτασή του.

Οι Γερμανοί παρέπεμψαν κάθε συζήτηση στο 2019 – κάτι που φυσικά δεν χαροποίησε τη διοίκηση της Ρεάλ. Οπως αναφέρουν σήμερα τα ισπανικά αθλητικά μέσα, η Under Armour προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτή την καθυστέρηση πείθοντας τη Ρεάλ να σπάσει το συμβόλαιο με την Adidas και να συνεργαστεί μαζί της.

Για να το πετύχει αυτό, φέρεται αποφασισμένη να προσφέρει συμβόλαιο της τάξης των 150 εκατ. ευρώ! Το ποσό αυτό αναφέρεται ως μίνιμουμ, αφού θα αυξάνεται ανάλογα με τις αγωνιστικές επιτυχίες, τις πωλήσεις, την επέκταση της Ρεάλ στις αγορές της Κίνας και της Απω Ανατολής κτλ.

Αν η σημερινή φημολογία γίνει πραγματικότητα, τότε θα μιλάμε για απόλυτο ρεκόρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφού οι «Κόκκινοι Διάβολοι» καρπώνονται 100 εκατ. ευρώ από την Adidas και οι «Μπλαουγκράνα» μάξιμουμ 135 εκατ. από τη Nike.

Το ποσό μοιάζει υπέρογκο, αλλά φαντάζει λογικό για την προσπάθεια που κάνει η Under Armour. Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες η εταιρεία αναπτυσσόταν με ραγδαίους ρυθμούς, καταφέρνοντας να αυξάνει συνεχώς πωλήσεις, έσοδα και κέρδη.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Under Armour έδειξαν πως, ναι μεν, συνεχίζει να «μεγαλώνει», αλλά όχι με τόσο υψηλό ρυθμό. Αρα, χρειάζεται κάτι να της δώσει ώθηση και ένα deal με τη Ρεάλ μοιάζει με ιδανική κίνηση.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πως δεν υπάρχει στον χώρο του ποδοσφαίρου μεγαλύτερη βιτρίνα από τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Και είναι έτοιμοι να κάνουν μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες παγκοσμίως.

Σχόλια