«Αυθεντικό ταλέντο ο 18χρονος Φώτης Ψεύτης, θα σταδιοδρομήσει στη Μίλαν»

Ο Γιώργος Λαρεντζάκης, πρώτος προπονητής τερματοφυλάκων του 18χρονου Έλληνα κίπερ της Μίλαν, Φώτης Ψεύτη, στο «μπουσούλημα» του στις ομάδες Νέων του Αστέρα Τρίπολης, μιλάει στο SDNA για την εξέλιξή του…μαθητή του, την ιταλική «προαγωγή», καθώς και τη (non stop) παραγωγή ταλαντούχων παικτών μέσω της ακαδημίας της αρκαδικής ομάδας.

Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Σε ηλικία 18 ετών, 8 μηνών και 12 ημερών ο Αντώνης Τσιφτσής πήρε το βάπτισμα του πυρός με τα γάντια του Αστέρα Τρίπολης στη Super League και γράφτηκε στην ιστορία, ως ο νεότερος τερματοφύλακας που έπαιξε με τη φανέλα της αρκαδικής ομάδας στη «μεγάλη κατηγορία» .

Εσχάτως, στον Μοριά είδαν έναν ακόμα «προϊόν» της δικής τους ποδοσφαιρικής ακαδημίας όχι απλά να εξελίσσεται, αλλά να «χτυπά» μεταγραφή σε…κοτζάμ Μίλαν.

Ο Φώτης Ψεύτης έγινε το περασμένο καλοκαίρι κάτοικος Μιλάνου, έπειτα από την μεταπήδησή του στην ιταλική ομάδα με τη μορφή δανεισμού από τον Αστέρα Τρίπολης.

Εσχάτως, οι «ροσονέρι» κι αφού τον είχαν έναν ολόκληρο χρόνο μέσα στα πόδια τους και του έδωσαν 9 συμμετοχές με την Κ18 του συλλόγου και μία με την ομάδα που παίζει στην Primavera, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς που υπήρχε στο συμβόλαιό του και να αγοράσουν τα δικαιώματά του από τον Αστέρα.

Γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου 2003, ο 18χρονος κίπερ μετά το περυσινό «αγροτικό» στο Μιλάνο πλέον καθιερώνεται στο ρόστερ της Μίλαν κι αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

Ένα από τα πολλά πρόσωπα στον Αστέρα Τρίπολης που έχουν λόγους να φουσκώνουν τα στήθη από περηφάνια για τον δικό τους («Ιταλό») Φώτη Ψεύτη είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων των ακαδημιών, Γιώργος Λαρεντζάκης.

Από τα δικά του χέρια πέρασε ο νεαρός κίπερ στις ομάδες Νέων του Αστέρα και πολύ γρήγορα ανέβηκε επίπεδο συμμετέχοντας τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και δουλεύοντας κάτω από τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων, Χρήστου Τσελιόπουλου.

Ο άλλοτε προπονητής του στην ομάδα της Τρίπολης, Γιώργος Λαρεντζάκης, μίλησε στο SDNA για το ιταλικό…ταξίδι του Ψεύτη στη Μίλαν και γενικότερα για την παραγωγή παικτών μέσα από τη «δεξαμενή» των ακαδημιών του Αστέρα.

«Η πρώτη μου επαφή με τον Φώτη πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του ΄19. Κατάλαβα πως πρόκειται για ένα χαρισματικό παιδί που παρά το νεαρό της ηλικίας του, ξεχώριζε, όχι μόνο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και την προσωπικότητά του. Σαν αθλητής είχε το κάτι παραπάνω.

Πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο που με την δουλειά που κάναμε μαζί του στον Αστέρα βοηθήσαμε την εξέλιξή του.

Χάρηκα πολύ για την μεταγραφή του στη Μίλαν κι είμαι βέβαιος πως θα καταφέρει να σταδιοδρομήσει στη νέα του ομάδα».

Για τα αμιγώς αγωνιστικά χαρακτηριστικά του:

«Ο Φώτης συνδυάζει το ύψος, την ταχύτητα και την καλή τεχνική με την μπάλα στα πόδια, κάτι που είναι δύσκολο να το συναντήσεις σε τερματοφύλακα. Στη Μίλαν είμαι σίγουρος πως τα διέκριναν όλα αυτά και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτξησή του.

Του αρέσει να δουλεύει πολύ και να βελτιώνεται καθημερινά. Εμείς στην Τρίπολη μπορέσαμε να… κουμπώσουμε αρμονικά το ταλέντο με την προσωπικότητά του»

Για τη μεταγραφή στη Μίλαν:

«Δεν με εξέπληξε. Πήρε ευκαιρίες συμμετοχής ακόμα και στην δεύτερη ομάδα που παίζει στην Primavera, ενώ έκανε προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα».

Για την παραγωγή παικτών από την ακαδημία του Αστέρα:

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες της ομάδας και η διοίκηση στηρίζουν έμπρακτα τους προπονητές των ακαδημιών και την δουλειά τους και μου δίνεται η ευκαιρία να τους ευχαριστήσω και προσωπικά για αυτό.

Όσον αφορά το κομμάτι των τερματοφύλακων που είναι ο τομέας μου γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μην ξεχνάμε την εξέλιξη του Τσιφτσή με τον οποίο δούλεψα 2,5 χρόνια.

Οι ομάδες Νέων του Αστέρα υπήρξαν το…σκαλοπάτι για την προωθησή και την μετέπειτα καθιέρωσή του στην πρώτη ομάδα. Κάτι που δικαιούταν 100% καθώς πρόκειται για έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή».

Από sdna.gr – Κώστας Πλιάτσικας

Σχόλια