Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο δοκιμαστικών του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ [PHOTOS+VIDEO]

Οργάνωση – επαγγελματισμός – νοικοκυροσύνη – συνέπεια – αγάπη – οικογενειακό κλίμα – πάθος για δουλειά. Άνθρωποι ευγενικοί, ξεκάθαροι, πρόσχαροι, επαγγελματίες, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που έκαναν εντύπωση σε εμάς, στους παραβρεθέντες γονείς, αλλά και στα παιδιά που συμμετείχαν στο διήμερο δοκιμαστικό της ΠΑΕ Ατρόμητος.

Γύρω στα 70 παιδιά από όλα τα σημεία της Ελλάδας, γεννηθέντα τα έτη 2001 και 2002, βρέθηκαν την Παρασκευή (15/5) και το Σάββατο (16/5), στο προπονητικό κέντρο της Ακαδημίας του Ατρόμητου στο Νταμάρι Περιστερίου, για να αξιολογηθούν από τους προπονητές του Ατρόμητου και να διεκδικήσουν μια θέση στην Ακαδημία των Περιστεριωτών.

Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό και οι ιθύνοντες της Ακαδημίας σίγουρα θα δυσκολευτούν για τις τελικές επιλογές τους. Οι προπονητικές μονάδες ήταν υψηλού επιπέδου και τα περισσότερα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο έπακρον. Όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές, πέρασαν και από εργομετρικά τεστ.

Επικεφαλής της όλης διοργάνωσης ήταν ο Υπεύθυνος του τμήματος Σκάουτινγκ της ΠΑΕ Ατρόμητος, Τόλης Αποστόλου. Για την εύρυθμη λειτουργία της αξιολόγησης των νεαρών ποδοσφαιριστών έλαβαν μέρος  21 (!) στελέχη από τον Ατρόμητο. Πέραν του Τόλη Αποστόλου το παρόν έδωσαν ο Γενικός Αρχηγός του ερασιτέχνη Θανάσης Κασπίρης, οι προπονητές της Κ20 Γιώργος Κορακάκης, της Κ17 και των Παμπαίδων Βασίλης Καλτσής, της Κ15 Σωτήρης Θεοδώρου, του εφηβικού Σωτήρης Ρίζος, του Παιδικού Σάκης Σάσσαλος, και των μικρότερων τμημάτων Δημήτρης Χιώτης, Δημήτρης Μαυρίκος, Γιάννης Σταυρινός, Γιώργος Πατατανές και Τάσος Γκέρος. Τους τερματοφύλακες προπόνησαν και αξιολόγησαν οι προπονητές τερματοφυλάκων, Τάκης Γιαταγαννάκης, Κώστας Βαμβακούσης και Τάσος Μπαμπανιώτης. Επίσης, τα εργομετρικά τεστ έκανε ο Βαγγέλης Μπεκρής, γιατροί ήταν οι Δημήτρης Κίτσος και Τάσος Αυδής, στην Γραμματεία εργάστηκαν οι Ανδρέας Ανδριόπουλος, Δημήτρης Ψωμόπουλος και Σίμος Συμεωνίδης, ενώ τα παιδιά έντυσε ο έφορος υλικού Βασίλης Κεχαγιάς.

Εντυπωσιακός πραγματικά είναι ο αριθμός των στελεχών που εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή της αξιολόγησης των παιδιών και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Σπάνια βλέπουμε τέτοια ποιότητα οργάνωσης και συμμετοχής, πράγμα που δείχνει ότι η Ακαδημία του Ατρόμητου όχι απλά στοχεύει ψηλά, αλλά δεν είναι μακριά ο χρόνος που θα κατακτήσει την κορυφή.

Το Σάββατο το μεσημέρι, μετά το πέρας της αξιολόγησης των παιδιών, ο Τόλης Αποστόλου, ο Γιώργος Κορακάκης και ο Σάκης Σάσσαλος μίλησαν στους γονείς και τους ευχαρίστησαν που έφεραν τα παιδιά τους στην αξιολόγηση και ιδιαίτερα αυτούς που ταξίδεψαν από πολύ μακριά.

Ο Τόλης Αποστόλου τόνισε: «Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε τα παιδιά να φύγουν υγιείς και με τις καλύτερες των εντυπώσεων από το διήμερο αξιολόγησης.  Ήταν μια πρώτη αξιολόγηση και ήταν χρήσιμη εμπειρία για τα παιδιά. Θα τα παρακολουθούμε μέσω των προπονητών τους στις ομάδες τους. Στο Ατρόμητο γίνεται πολύ καλή δουλειά στις υποδομές και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολύ καλό όνομα. Η νοικοκυροσύνη της πρώτης ομάδας αντανακλάται και στις Ακαδημίες μας.

Ο Σάκης Σάσσαλος είπε: «Είδαμε αρκετά καλά στοιχεία σε παιδιά που συμμετείχαν στην αξιολόγηση και θέλω να προσθέσω σ’ αυτά που είπε ο κ. Αποστόλου, ότι καθήκον των γονιών είναι να θωρακίσουν τα παιδιά τους, ώστε να έχουν άμυνες και αντιστάσεις».

Ο Γιώργος Κορακάκης ανέφερε: « Θέλω να σας δώσω μια συμβουλή. Το ποδόσφαιρο δεν σταματά, ούτε στα 12, ούτε στα 14, ούτε στα 18. Και εμείς οι προπονητές είμαστε άνθρωποι και μπορεί να κάνουμε λάθος σε μια αξιολόγηση. Είτε το παιδί έρθει στον Ατρόμητο είτε μείνει στην Ακαδημία του, αυτό δεν σημαίνει, ούτε ότι θα παίξει, ούτε ότι δεν θα παίξει ποδόσφαιρο. Την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να την προδικάσει κανείς».

Φωτορεπορτάζ

Δείτε φωτογραφίες από το διήμερο δοκιμαστικών κάνοντας κλικ εδώ

VIDEO

Δείτε στιγμιότυπα από το διήμερο δοκιμαστικών:

Κάνοντας κλικ εδώ

Κάνοντας κλικ εδώ

Κάνοντας κλικ εδώ

Κάνοντας κλικ εδώ

Γιάννης Βαλμάς για το football-academies.gr

Σχόλια