ARSENAL SOCCER SCHOOL KIFISIA – PERISTERI, Μια άλλη λογική – Νοοτροπία υψηλού επιπέδου παροχών [VIDEO]

Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο, για τις δύο σχολές της Άρσεναλ, που εδρεύουν στην Κηφισιά και στο Περιστέρι, αφού συμπληρώνουν μίση δεκαετία στο δίκτυο των ARSENAL SOCCER SCHOOLS, με σημαντικές επιτυχίες τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Οι μαθητές αυτών των Σχολών ξεχωρίζοντας για το ήθος τους, το ομαδικό τους πνεύμα και την τεχνική τους κατάρτιση, έχουν αξιοσημείωτη παρουσία σε όλα τα try outs τα οποία διοργανώνονται από το δίκτυο των σχολών της ΑRSENAL.

Η άριστη γνώση του αντικειμένου από τον υπεύθυνο και τους προπονητές των Σχολών, αλλά και η συνεχής προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελούν τα εχέγγυα για τη μελλοντική πορεία των μαθητών των.

Οι πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των Σχολών της Άρσεναλ σε Κηφισιά και Περιστέρι, είναι έτοιμες να υποδεχθούν όλα τα παλαιά, αλλά και τα νέα μέλη, με πολλή όρεξη για δουλειά και τη νέα σεζόν.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

  • Η καλλιέργεια της αγάπης των παιδιών για το ποδόσφαιρο.

Το προπονητικό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι μαθητές της κάθε Σχολής να προπονούνται με χαρά και όρεξη για μάθηση. Το εξειδικευμένο ασκησιολόγιο στοχεύει στην εκμάθηση συγκεκριμένων  πρακτικών, οι οποίες παρουσιάζονται με παιγνιώδη τρόπο, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας.

  • Η ανάδειξη του φυσικού ταλέντου καθενός από τα παιδιά.

Κάθε παιδί έχει διαφορετικό ταλέντο απ’ τα υπόλοιπα παιδιά. Σκοπός των προπονητών των δύο αυτών Σχολών, είναι να αναδείξουν αυτό το ταλέντο στο μέγιστο βαθμό. Το προπονητικό πρόγραμμα της ARSENAL f.c είναι βασισμένο στην τεχνική και ατομική πρόοδο του κάθε παιδιού.

Η σχολή ποδοσφαίρου της ARSENAL f.c, δεν είναι άλλη μία ακαδημία μιας ομάδας. Η μεγάλη της διαφορά είναι ότι δε την ενδιαφέρει η οποιαδήποτε εφήμερη επιτυχία μιας ομάδας, αλλά η ευτυχία και η προσωπική πρόοδος, του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Τα εφόδια που θα αποκτήσει το παιδί έως την ηλικία των 15 χρονών, ακολουθώντας το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης, αποτελεί μία κληρονομιά που θα την αξιοποιεί στην υπόλοιπη καριέρα του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Το πρόγραμμα προπόνησης των A.S.S. είναι κοινό. Οπουδήποτε στον κόσμο λειτουργεί σχολή ποδοσφαίρου της ΑRSENAL f.c. (από την Αγγλία έως το Ντουμπάι) ακολουθείται ακριβώς το ίδιο προπονητικό πρόγραμμα.

Είτε κάποιο παιδί προπονείται στο Λονδίνο, είτε στην Αθήνα εξασκείται στο ίδιο ασκησιολόγιο. Με αυτό τον τρόπο, οι Άγγλοι προπονητές που επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τις σχολές, μπορούν να αξιολογούν την πρόοδο των παιδιών, βασιζόμενοι στο κοινό προπονητικό τους πρόγραμμα.

Το ασκησιολόγιο είναι το σύνολο των ασκήσεων που έχουν σκοπό τη βελτίωση της τεχνικής του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Το έμπειρο προπονητικό επιτελείο της ARSENAL f.c που είναι υπεύθυνο για το ασκησιολόγιο, πιστεύει ότι ένας άρτια τεχνικά ποδοσφαιριστής, μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε τακτική του ζητηθεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Η τεχνική κατάρτιση, όμως, απαιτεί πολύ χρόνο, σκληρή δουλειά και προπάντων τεχνογνωσία.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Οι προπονητές για να μπορέσουν να επιλεγούν και να διδάξουν σε μια σχολή ποδοσφαίρου της ARSENAL f.c πρέπει να ακολουθήσουν ειδικά προπονητικά σεμινάρια, από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, το οποίο έρχεται κάθε χρόνο από την Αγγλία, για να διδάξει αλλά και να αξιολογήσει τους προπονητές των σχολών.

Οι προπονητές των Σχολών της Άρσεναλ σε Κηφισιά και Περιστέρι, διδάσκονται το πρόγραμμα αλλά και τον τρόπο που θα το διδάξουν στα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις των Σχολών, ανθρώπους από το τεχνικό επιτελείο των ARSENAL SOCCER SCHOOLS για να ελέγξουν την πιστή εφαρμογή του προγράμματος.

Με αυτό τον τρόπο κρίνονται και οι προπονητές για το έργο τους, μέσα από την πρόοδο των παιδιών πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ξεχωριστή είναι και η  παρουσία του τεχνικού διευθυντή των Σχολών στην Ελλάδα και επισήμου scouter της ARSENAL f.c Λάκη Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που επιβλέπει τους προπονητές, αλλά και ο άνθρωπος που τους συμβουλεύει σε οποιαδήποτε απορία τους.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ…

Στις δύο Σχολές της Άρσεναλ σε Κηφισιά και Περιστέρι δίνουν μεγάλη σημασία και τηρείται αυστηρά ο κώδικας συμπεριφοράς των γονέων που απαγορεύει στο γονέα να κάνει παρεμβολές δίνοντας οδηγίες από έξω στο παιδί και ότι όταν γίνεται αντιληπτή τέτοια συμπεριφορά γίνεται παρατήρηση και αν επαναληφτεί το συμβάν ο γονέας και το παιδί απομακρύνονται από την Σχολή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ARSENAL SOCCER SCHOOL στο KIFISIA M.F.C.

Διεύθυνση: ΚΑΛΥΦΤΑΚΗ 50 Κηφισιά

Τηλέφωνο: 210 800 1415

E-MAIL: info@mfc5x5.gr

Ιστότοπος: www.mfc5x5.gr

ARSENAL SOCCER SCHOOL ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Διεύθυνση: ΣΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ http://www.mfc5x5.gr/index.php/contacts

Τηλέφωνο: 210 57 25 480

E-MAIL: info@mfc5x5.gr

Ιστότοπος: www.mfc5x5.gr

VIDEO

Δες το βίντεο, ως το τέλος και κέρδισε το δώρο σου

{youtube}2KlDelPAki8{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=2KlDelPAki8

Γιάννης Βαλμάς, για το Football-Academies.gr

Σχόλια